FOTBAL  »  LIGA 3  »  FUZIUNE

Veste uriașă pentru o formație de tradiție » Cele două cluburi vor fuziona: „Un oraș, o echipă”

Veste uriașă pentru o echipă de tradiție » Cele două cluburi vor fuziona: „Un oraș, o echipă”
Veste uriașă pentru o echipă de tradiție » Cele două cluburi vor fuziona: „Un oraș, o echipă”

Articol de - Publicat luni, 21 august 2023 21:57 / Actualizat luni, 21 august 2023 22:19

Echipa de Liga 3 SR Brașov a anunțat, prin intermediul unui comunicat oficial, că a fuzionat cu cealaltă formație din Brașov, FC Brașov. 

Înființată în anul 2017 de fanii „stegarilor”, după ce clubul istoric FC Brașov a intrat în faliment, având datorii de peste 13 milioane de euro, SR Brașov a oficializat, astăzi, fuziunea cu FC Brașov, formație care i-a luat locul, în 2021, în Liga 2, echipei Corona Brașov. După aceea, primăria Brașov i-a cesionat acesteia marca echipei istorice, precum și palmaresul. 

Astăzi, SR Brașov a anunțat că a primit din partea Primăriei Brașov acordul de a se folosi de brandul FC Brașov pentru stagiunea 2023-2024, una în care ardelenii vor juca în Liga 3. Formația FC Brașov, retrogradată în Liga 3 după ce nu a primit licența de Liga 2, va fi retrasă din campionat, urmând să-și desfășoare activitatea exclusiv la nivel de copii și juniori. 

Adrian Mititelu, anunț-bombă în Superliga: „Șumudică are 4 propuneri din Liga 1, printre care și de la FCSB”
ANTRENOR
Adrian Mititelu, anunț-bombă în Superliga: „Șumudică are 4 propuneri din Liga 1, printre care și de la FCSB”

SR Brașov și FC Brașov au fuzionat: „Cele două cluburi anunță demararea proiectului de reunire «Un oraș, o echipă»”

Mai jos, comunicatul integral postat de clubul SR Brașov, pe pagina oficială de Facebook. 

„Un oraș, o echipă” - fotbalul brașovean strânge rândurile Echipa suporterilor stegari, SR Brașov, înființată în vara anului 2017 pentru a duce mai departe tradiția stegară, și Primăria Municipiului Brașov, deținătoarea brandului FC Brașov, au ajuns la un acord de colaborare în privința desfășurării activității clubului în sezonul 2023-2024. 

Pornind de la situația actuală a fotbalului brașovean, de la absurditatea de a avea două echipe cu aceleași culori și revendicatoare ale aceluiași palmares și brand, și de la nevoia de a uni toate resursele într-un proiect puternic, capabil să ducă mai departe tradiția fotbalului brașovean, cele două cluburi anunță demararea proiectului de reunire - ”UN ORAȘ, O ECHIPĂ”.

În consecință, primul pas este reprezentat de retragerea din campionatul Ligii a 3-a a echipei de seniori a FC Brașov - Steagul Renaște, activitatea clubului urmând să se desfășoare în sezonul 2023-2024 exclusiv la nivel de copii și juniori. O parte dintre cei mai promițători juniori ai FC Brașov - Steagul Renaște vor fi promovați în lotul de seniori al SR Brașov, echipa îmbrățișată de comunitatea locală de suporteri ca fiind continuatoarea morală a ”Steagului”.

Veste uriașă pentru o formație de tradiție » Cele două cluburi vor fuziona: „Un oraș, o echipă”
Echipa de Liga 3 SR Brașov a anunțat, prin intermediul unui comunicat oficial, că a fuzionat cu cealaltă formație din Brașov, FC Brașov. Foto: Facebook @ SR Brașov

Conducerea clubului SR Brașov și reprezentanții Primăriei Municipiului Brașov vor lucra în săptămânile care urmează la definitivarea unui buget comun, cât mai realist pentru cerințele Ligii a 3-a și pentru continuarea, consolidarea și dezvoltarea Academiei FC Brașov, în care implicarea suporterilor să fie în continuare unul dintre pilonii proiectului, reflectând natura de club al comunității. 

Totodată, va fi elaborat și un nou statut, care să ofere autorităților locale și mediului privat de afaceri oportunități cât mai simple și directe de a face parte din structura de conducere a clubului, pornind de la următoarele principii: transparență în privința utilizării bugetului, reprezentare echitabilă în luarea deciziilor împărțită între suporteri, finanțatori privați și finanțatori publici, management modern și responsabil, obiective clare și care să marcheze revenirea clubului în topul fotbalului românesc.

Proiectul va reuni toate aceste demersuri sub brandul FC Brașov, urmând a fi inițiate demersurile pentru atribuirea acestuia către clubul SR Brașov înainte de startul sezonului 2024-2025, desăvârșindu-se astfel idealul cu care suporterii stegari au plecat la drum în 2017.

- Comunicat SR Brașov

Allen Coliban, primarul Brașovului: „Am încredere că acordul dintre cele două cluburi are puterea de a aduna în jurul proiectului toată suflarea stegară”

Despre fuziunea dintre SR Brașov și FC Brașov a vorbit și Allen Coliban, primarul municipiului Brașov. 

„«Un oraș, o echipă» este proiectul care reunește năzuințele și resursele comunității pentru revigorarea fotbalului brașovean. Este momentul să reunim toate elementele necesare unei construcții solide (brand, suporteri, finanțare, academie, infrastructură) într-un singur club, care să continue istoria și tradiția FC Brașov. 

Am încredere că acordul dintre cele două cluburi are puterea de a aduna în jurul proiectului toată suflarea stegară și voi solicita Consiliului Local susținerea acestuia”, a punctat acesta, potrivit sursei citate anterior. 

VIDEO. Petru Cadar, despre meciul de poveste dintre FC Brașov și Beşiktaş: „Mingea a plecat ca din tun! Am tras cu ură... S-a dus în poartă direct”

Citește și: 

Decizie curioasă la clubul din România » Au dezmembrat o echipă campioană pentru a o înlocui cu una de la un privat

Impresionant: 2.300 de km parcurși de fanii Ceahlăului pentru a-și vedea echipa + Poveste tulburătoare: „Nu a mai apucat să trăiască bucuria promovării”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  23 August 2023, 13:28
Postat de jackripper990 pe 22 August 2023, 03:17

Sunt deja două echipe retrogradate matematic in seria aia Kids Tampa (3 retrogradări consecutive) si KSE Târgu Secuiesc...

Și nu poate primi pe cineva din altă serie?

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  22 August 2023, 16:56

Fotbalul la Bv e mort din fasa! Culmea e ca la ce arie de selectie exista Brasovul nu a dat mari jucatori in 30 de ani cu citeva exceptii! Iar asta cu fuziunea e un fel de praf in ochi sau hai sa ascundem mizeria sub pres. Mai curge multa apa pe garla pana vedem Brasovul in prima liga. Poate prea multa. Fotbalul la Bv e capusat si marea majoritate a antrenorilor doar si au gasit refugiu in fotbal ca sa nu fie la faianta)))

naxxar
naxxar  •  22 August 2023, 14:42

În traducere liberă: FC Brașov SR oricum se desființa, așa că toți jucătorii au plecat la SR. Că rămân grupe de juniori, aia e gargară să pară că fuzionează pe bune. Rezultatul e tot o echipă de liga 3.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează