FOTBAL  »  LIGA 4  »  CSA STEAUA - ACADEMIA RAPID, 14 APRILIE, 19:45, TV TELEKOM, TV DIGI, GSP.RO

Ar fi bomba fotbalului românesc: urcă Steaua și Rapid în ”B”? Cum e implicat Ionuț Lupescu

Articol de - Publicat vineri, 13 aprilie 2018 21:34

Cluburile cu tradiție aflate în ligile inferioare, CSA Steaua și Rapid, speră că Ionuț le va invita în Liga a 2-a în sezonul următor, dacă va câștiga alegerile, datorită unor mesaje încurajatoare pe care le-au primit în perioada asta de la candidat și de la echipa lui.

Rețeta pe care a aplicat-o federația în cazul "CS U Craiova" poate fi repetată în curând și cu alte grupări invitate în eșalonul secund. În 2013, cu Mircea Sandu președinte al FRF, Adunarea Generală a votat pentru acordarea unui loc în Liga a doua orașului Craiova. Așa s-a născut CS U direct în "B".

Cadouri pentru steliști și pentru rapidiști

CSA Steaua, Academia Rapid și alte formații cu nume importante aflate în ligile mici speră că vor avea parte de invitații similare dacă Ionuț Lupescu va deveni președinte al federației în urma alegerilor de pe 18 aprilie.

Speranța le-a fost aprinsă cu mesaje pe care le-au primit de-a lungul campaniei de la Lupescu direct sau de la persoane asociate în campanie cu Ionuț.
Principalele beneficiare ale "wild card"-ului ar fi noua Steaua și noul Rapid, cluburi aflate acum în "D".

Regulamentar, doar una dintre ele are șansa să promoveze la sfârșitul acestui sezon în "C", deci invitația în Liga a doua ar constitui un "lift" cu care aceste echipe ar urca mai repede decât estimau chiar ele, anul trecut, când s-au înființat.

Marius Lăcătuș s-a referit recent la posibilitatea asta, ca Steaua să avanseze accelerat până în Divizia B, ca urmare a unei decizii a federației. Lăcătuș nu a intrat în amănunte, a pomenit în treacăt ideea aceasta.

Iar Daniel Pancu a calculat că Rapidului i-ar lipsi câteva ingrediente pentru participarea la un nivel superior: "Nu avem stadion și nu vom avea curând, încă nu avem marca și palmaresul, nu avem un centru de tineret. Avem doar suporteri de Champions League".

Citește în ediția digitală și cea tipărită a Gazetei Sporturilor de astăzi care e planul lui Răzvan Burleanu pentru a readuce în prim-planul fotbalului românesc echipe precum CSA Steaua și Academia Rapid.

Echipe probabile

CSA Steaua: Chiș - Boerean, Pădureț, Sitaru, Grigore - Răsdan, Constantinescu, Olaru, Vâlcea, Predescu - Camara 
Antrenor: Ion Ion.

Academia Rapid: Ciuculescu - Boian, Iacob, D. Bratu, Lădaru - Burlacu, Duriţă, Grigore, Goge - D. Niculae, Vlad.
Antrenor: Constantin Schumacher.

CSA Steaua și Academia Rapid vor juca sâmbătă, de la ora 19:45, în derby-ul Ligii a 4-a. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Digi Sport 1.

CLASAMENT LIGA A 4-A:

  • Academia Rapid a fost depunctată cu 3 puncte pentru că a folosit un fotbalist fără drept de joc în victoria cu AS Tricolor. Mai poate pierde 3 puncte din același motiv, fotbalistul fiind utilizat și la meciul câștigat cu Victoria.
  • Primele 4 echipe se califică în play-off. Acestea vor juca într-un minicampionat, pe teren neutru. Partidele se vor disputa într-o singură manșă. Câștigătoarea va merge la baraj pentru Liga a 3-a cu formația care se impune în Liga a 4-a Giurgiu.
  • În acel minicampionat primele 4 clasate vor intra cu 3, 2, 1 respectiv 0 puncte în funcție de clasarea din sezonul regulat.

Citește și: Gata cu speculațiile! S-a anunțat numărul exact de bilete vândute la CSA Steaua - Academia Rapid + Ce profit vor avea steliștii

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  14 Aprilie 2018, 20:08
Postat de catalynn pe 14 Aprilie 2018, 13:03

Pana la urma fotbalul e facut pt suporteri ... FRF e o organizație semi privată care organizează competiții si interesul lor este atragerea de spectatori. E clar ca meciurile intre echipe sătești nu au cautare ....

Da, dar mai bine hai s a9rganizam concurs de scandari si sa fie eliminati cei care au iarba la bord. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1226707437448253
Bobe Marius  •  14 Aprilie 2018, 18:45

Nu le trimitem mai bine direct în cupele europene? De ce sa mai organizăm competiții? De ce nu echipe din liga a3a, ele sunt mai proaste? Prosti sunt daca nu fac plângeri penale la DNA! Adică in tara asta poate face cine vrea ce dorește, fără să respecte legile si REGULAMENTELE? Fără să fie trasi la raspundere? Echipele asa zis "de traditie" au retrogradat sportiv sau au intrat în faliment, deci cu ce drept sa fie ele primite direct în liga a2a? O sa facem o liga a2a cu 30 de echipe, din care o treime sa promoveze ilegal?

wishmaster
wishmaster  •  14 Aprilie 2018, 17:32
Postat de catalynn pe 14 Aprilie 2018, 13:03

Pana la urma fotbalul e facut pt suporteri ... FRF e o organizație semi privată care organizează competiții si interesul lor este atragerea de spectatori. E clar ca meciurile intre echipe sătești nu au cautare ....

sigur, pai sa desfiintam L1 atunci și sa transmitem liber tot ce ne trece prin cap, asta asa ca sa se simta bine peluza Sud. ce ligi, ce baraje de promovare, ce reglementari UEFA, sa ne iubim liber și sa fie spectacol nene, ca la Romanika meritocratia e doar un moft sörösist ... dar obligatoriu csa in L2, ca altfel e buba!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează