FOTBAL  »  LIGA 4  »  CSA STEAUA

Atac la CSA Steaua! Ilie Dumitrescu nu uită și nu iartă: "Nu înțeleg de ce au făcut asta!"

FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat marti, 18 decembrie 2018 19:28

Ilie Dumitrescu, fostul mare jucător al Stelei, și-a exprimat dezamăgirea vizavi de faptul că nu a fost invitat de reprezentanții CSA la evenimentul găzduit în Ghencea în urmă cu patru luni, premergător procesului de demolare a "Templului Fotbalului Românesc".

"Sunt foarte mulți jucători care au făcut performanță pentru Steaua, dar sunt foarte puțini cei care au crescut la Steaua și au făcut și performanță acolo! Adică, produs 100% al clubului. Îi numărăm pe degete, da? Și mă gândesc acum la mine și la Dan Petrescu.

Eu aveam 8 ani când am ajuns acolo și am fost legitimat la Steaua. N-am înțeles de ce n-am fost invitat la acel eveniment, când a început demolarea stadionului. De ce spun asta? Pentru că eu acolo am crescut, acolo m-am dezvoltat ca personalitate, acolo am cunoscut cele mai mari satisfacții profesionale și materiale", a spus Ilie Dumitrescu, potrivit TV Digi Sport.

Crescut la juniorii Stelei, Ilie Dumitrescu a evoluat de-a lungul carierei pentru Steaua, FC Olt Scornicești, Tottenham, FC Sevilla, West Ham, America și Atlante.

Ca jucător, a cucerit 4 titluri și trei Cupe în Ghencea și a fost în lotul "militarilor" în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, pierdută de roș-albaștri cu 0-4 în fața lui AC Milan.

Vezi și: CSA Steaua recunoaște în premieră: "Da, nu avem voie să jucăm în Liga 1!"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
gido
gido  •  24 Decembrie 2018, 18:32

de ce va certati atata ? nu cred ca vreunul din voi are pregatire juridica... pentru cei care il aparati pe oier va dau un sfat... mergeti la palat si vorbiti cu jiji ... poate va angajeaza ca avocati si mai luati si-un ban ...

ticbis
ticbis  •  20 Decembrie 2018, 15:11
Postat de martinpen pe 19 Decembrie 2018, 14:38

In primul rand, Paunescu n-a vandut nimic, pentru ca nu era el patron la Steaua. El era administrator. Cum ar fi sa se apuce toti administratorii sa vand proprietatile pe care le conduc? Mai mult, Steaua aia, conform actelor pe care m-ai pus sa le citesc era in dare de folosinta, nu era proprietatea lui Paunescu. Deci, Becali, pe un act incheiat la notar, da cumparat ceva ce Paunescu nu avea cum sa vanda. Era o organizatie non-profit, pe care Paunescu a condus-o pana s-a dizolvat, conform legii. Ce a rezultat? Gigi a facut o noua firma, cu numele in mod special ales sa induca in eroare opinia publica, impreuna cu 5-6 reprezentanti ai presei de la toate cotidianele de sport , impreuna cu sefii LPF si FRF, a intrat in circuitul Ligii 1. Conducatorii Armatei, au pastrat tacerea, ei primeau chiria, deci nu erau in pierdere, chiar si fara echipa... le conveneau, nu aveau cheltuieli deloc, doar venituri. Atentie la cursul discutiei noastre, eu spun ceva, intreb, iar tu scrii altceva, fara sa raspunzi la ce intreb. E corect sa trag concluzia ca ai o placa pe care o repeti la nesfarsit? Deci, in textul tau citesc ca Gigi a preluat un club.. Care club ? ca in acelasi text tu scrii ca s-a desfiintat conform actelor si legilor... Nu comentez inca ce legi existau atunci, ca e timp, astept sa lamurim necunoscutele.

Constat ca esti consecvent in batutul campilor! Tovarase, debitezi prostii la nivelul de susanea de peluza spalata pe creier, cum doar pe la aia cu ochii cascati pe viata la A3 am mai intalnit!:) Ce povestesti tu aici, e folclor de pensionar inrait in totalitarismul in care si-a trait existenta!:) Faptele reale sunt cu totul altele: Becali a imprumutat cu bani vreo 3 ani Asociatia Paunescu-Armata; toti banii pe care-i varsa la CSA intrau direct in buzunarele generalilor, la fel si sumele incasate din vanzarea jucatorilor; nu se plateau utilitati, salarii, cheltuieli curente cu echipa... absolut nimic! Pentru fiecare suma de bani varsata, Becali a incheiat la notariat acte prin care Armata gira imprumuturile cu drepturile federative ale jucatorilor. Dupa 3 ani, clubul de fotbal ajunsese in faliment (pe vremea aia, nu exista legea insolventei), a fost un jaf de proportii colosale; nocturna de pe Ghencea scoasa la licitatie publica, stadionul si tabela de marcaj sub sechestru; jucatorii nu mai puteau fi vanduti pentru ca nu mai erau in proprietatea clubului, fusesera de mult arvuniti lui Becali! In februarie 2003, in Adunarea Generala a asociatiei, s-a votat in unanimitate (inclusiv generalii) infiintarea unei Societati Comerciale FC Steaua Bucuresti SA si transferul echipei de fotbal catre aceasta, cu actionar majoritar Gheorghe Becali (creditor majoritar), spre a evita falimentul clubului. Nu Becali a infiintat FC Steaua SA, ci generalii Armatei Romane!

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  19 Decembrie 2018, 21:09
Postat de martinpen pe 19 Decembrie 2018, 08:47

Nu s-a sesizat nimeni pentru ca nu era cazul, nu ai citit ce am scris, sau ai doar versiunea ta? fcsb cat timp a platit, a jucat sub numele de Steaua, acceptata de CSA. Cand n-a mai platit, CSA, pe buna dreptate a interzis sa ii mai fie folosit numele, care am vazut ce beneficii uriase a adus... Ti se pare corect sa imi fac o firma, strang jucatori din Liga a 3-a si o bag sa joace in Liga 1 cu numele Craiova? desi mai exista o echipa U Craiova? La fel a facut si Gigi... dar cu jucatori mai buni (de parca ar conta numele jucatorilor)... Explica-mi ce scrie in ROAF in legatura cu o echipa nou infiintata, unde trebuie sa inceapa sa joace? Explica-mi de ce echipa Armatei (Steaua) avea un numar de identitate sportiva, iar fcsb a lui Gigi are alt numar de identitate sportiva? Iar echipa din Liga 4, CSA are acelasi numar de identitate sportiva cu prima? La asta trebuie sa raspunzi, nu la faptul ca eu sunt clona si am 3 maini, sau mai stiu eu ce... De ce se simte lumea obligata sa faca aprecieri la nivel personal, cand subiectul este altul?

"Prietene" (sper sa nu imi raspunzi dupa alte 9 conturi de csa regalist convins) te poti numi Craiova pt ca e numele unui oras, deci e o idi0tenie ce spui tu. La fel cum e o idi0tenie sa iei bani de la o echipa pt nume, cum spui tu, fara a avea un contract care sa stipuleze asa ceva. Daca e asa cum spui tu, inseamna ca csa a luat bani ilegal de la cioban si trebuie sa ii returneze. Cum poti sa contesti un nume al unei echipe dupa ce tu ai luat bani semnanad cu acea echipa cu acel nume? E ilogic ce spui. Existe veun contract in care csa "imprumuta" numele Steaua? Daca nu eexista, cum poti sa iei bani de la cineva care se numeste altfel? Pot eu sa fac un contract cu tine si in contract s atrec in loc de numele tau X-ulescu? E cumva legal? Ai fi de acord sa platesti pt asa ceva? Gandeste un pic, chiar daca doare (in cazul tau).

Vezi toate comentariile (40)
Comentează