FOTBAL  »  LIGA 4  »  EXCLUSIV

EXCLUSIV VIDEO Un club de fotbal din România, victimă colaterală a războiului din Ucraina. „A fost o lovitură pentru mine” + Amintire cu președintele Rusiei și un diplomat cu 3 milioane de euro

Daniel Chiriță și Younes Hamza, în tricoul Petrolului 95
Daniel Chiriță și Younes Hamza, în tricoul Petrolului 95

Articol de - Publicat joi, 20 octombrie 2022 13:28 / Actualizat joi, 20 octombrie 2022 14:32

Războiul din Ucraina are un efect indirect și asupra unui club de fotbal din România. Petrolul ’95 Ploiești - echipa din Liga 4 deținută de fostul internațional Daniel Chiriță - a rămas fără finanțarea oferită de principalul sponsor, compania petrolieră Lukoil.

„Îmi pare foarte rău că a început războiul ăsta din Ucraina pentru că aveam un sponsor foarte bun. Lukoil. Era sponsorul meu de bază”, a spus la GSP Live Daniel Chiriță (48 de ani), un fost internațional român cu 284 de meciuri și 7 goluri în Liga 1 pentru Petrolul, Universitatea Craiova, Rapid, FC Național și UTA. 

Fața mai puțin cunoscută a lui Cristiano Ronaldo » Dezvăluirile primului socio român din istoria lui Real Madrid: „Am lucrat la el acasă. Mi s-a părut inuman, a uitat că a fost sărac”
GSP LIVE
Fața mai puțin cunoscută a lui Cristiano Ronaldo » Dezvăluirile primului socio român din istoria lui Real Madrid: „Am lucrat la el acasă. Mi s-a părut inuman, a uitat că a fost sărac”

Fundașul dreapta a evoluat și în străinătate, în Ucraina și Rusia, iar în 2003 a fost la un pas să câștige titlul cu Zenit Sankt Petersburg, echipa din orașul natal al lui Vladimir Putin. După ce a jucat trei sezoane la clubul finanțat de gigantul Gazprom, Chiriță e în continuare apreciat în Rusia și a fost invitat frecvent la meciurile europene ale lui Zenit:

„În decembrie 2021 am fost la meciul de Champions League, Zenit - Chelsea. Ne-am întâlnit toți băieții din echipa în care am jucat. La meciurile internaționale, primești pe mail: «Dorești să vii la meci? Te așteptăm». Tu îți plătești doar biletul de avion. Ai cazare, tot, invitație, te iau de la aeroport”.

După partidă, Chiriță a mers la un dineu alături de foștii săi colegi printre care și Andrei Arșavin. La discuție s-a alăturat un om important din conducerea altei companii mari petroliere, Lukoil, iar românul a reușit să facă lobby pentru finanțarea echipei sale, Petrolul ’95 Ploiești, ocupanta locului 2 în Liga 4 Prahova: 

„Eram cu Arșavin, cu băieții și cu un om important de la Lukoil. Din vorbă în vorbă, le-am spus că avem Lukoil și la Ploiești. Tipul ăla mi-a zis: «Ok, te rezolvăm. Facem o chestie de sponsorizare»”. 

Oamenii s-au sunat între ei, directorul general Lukoil din România e rus. Totul se semnează de la Moscova. Am ajuns la acord pentru un contract foarte bun pe trei ani. Banii din acest contract îmi ajungeau pentru Liga 3. Erau 150.000 de euro pe sezon. Plus sponsorii mei, eram foarte foarte bine”.

Când jucam la Zenit, l-am văzut pentru prima oară pe Dimitri Medvedev (n.r. - fost președinte și premier al Rusiei, actual președinte adjunct al Consiliului de Securitate) , care era președintele Gazprom, practic președintele nostru. A venit cu bodyguarzi. A intrat în vestiar cu un diplomat și ne-a zis: «Aveți o primă de trei milioane de euro!». Era un meci cu ȚSKA Moscova, dar n-am luat banii. Am pierdut cu 3-0.
 - Daniel Chiriță, fost fotbalist la Zenit

Un club de fotbal din România, victimă colaterală a războiului din Ucraina. „A fost o lovitură pentru mine” + Amintire cu președintele Rusiei și un diplomat cu 3 milioane de euro
Daniel Chiriță, în dreapta, în tricoul echipei sale

Lukoil nu a fost vizată de sancțiuni

Peste doar două luni, în februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina, iar sancțiunile internaționale au lovit imediat statul condus de Vladimir Putin. Deși Lukoil nu a fost vizată direct de sancțiunile Uniunii Europene, Chiriță a aflat că sponsorul său principal va îngheța finanțarea. 

„Am echipă de promovat, l-am adus și pe Hamza, dar când a venit războiul mi-au zis: «Nu se mai semnează nimic. Nu se mai dă nimic pentru Europa. Poate când se mai liniștesc lucrurile». 

Acum, am rămas cu sponsorii pe care îi aveam înainte. A fost o lovitură pentru mine. Contractul a rămas pentru perioada când s-o termina războiul, dar acum e foarte greu. Aștept să vedem ce va fi”, a declarat Chiriță la GSP Live. 

În România, compania Lukoil avea în 2020 peste 2000 de angajați și o cifră de afaceri netă de 9,8 miliarde de lei. Deși nu mai primește niciun ban de la compania rusească, Daniel Chiriță a decis să păstreze în continuare logoul companiei pe tricourile echipei sale. 

După 11 etape, Petrolul 95 Ploiești este pe locul 2 în Liga 4 Prahova, la 4 puncte distanță de liderul Tricolorul Breaza. Deși are 48 de ani, Daniel Chiriță continuă să mai joace.

CITEȘTE ȘI: 

Episod neștiut cu violentul Ionel Ganea: bătaie în seara barajului pierdut cu Slovenia. „Mi-a dat un pumn și a sărit pe mine. Mi-a învinețit ochiul. Mi-au pus o șapcă să nu vadă Hagi”

Ce mai face Kassandra, fiica lui Iosif Rotariu, care a suferit peste 50 de operații și se pregătește de alte intervenții: „A terminat clasa a 10-a cu media 9,64” + Ce facultate vrea să urmeze

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
arnautul
arnautul  •  22 Octombrie 2022, 07:56
Postat de maradona79 pe 21 Octombrie 2022, 12:25

Ceva bun si de calitate, nu ca tine, ***...

se vede, adeziv ct26

maradona79
maradona79  •  21 Octombrie 2022, 12:25
Postat de arnautul pe 20 Octombrie 2022, 17:07

iar ai tras pe nara Maradona :)))

Ceva bun si de calitate, nu ca tine, ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

arnautul
arnautul  •  20 Octombrie 2022, 17:07
Postat de maradona79 pe 20 Octombrie 2022, 15:27

„Îmi pare foarte rău că a început războiul ăsta din Ucraina pentru că aveam un sponsor foarte bun. Lukoil. Era sponsorul meu de bază”, a spus la GSP Live Daniel Chiriță (48 de ani). Ba, Chirita in Iasi, credeam ca iti pare mai rau de ucrainienii aia bombarbati sau torturati si aruncati in gropi comune sau de femeile violate de soldatii rusi. Doar ca nu ai atata creier si nici inima, tie iti pare rau de banii murdari de la Lukoil.

iar ai tras pe nara Maradona :)))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează