FOTBAL  »  LIGA 4  »  CSA STEAUA

EXCLUSIV A început revolta la CSA Steaua! Bixi Mocanu a dat afară din ședință medicul șef, după ce a făcut același lucru și cu Talpan: „Se crede buricul pământului. E omul lui Becali” + Reacția comandantului

Articol de - Publicat vineri, 01 februarie 2019 15:22

Noul comandant de la CSA Steaua, colonelul Bixi Mocanu, nu mai e dorit de nimeni din club, după ultimele evenimente care l-au adus în centrul atenției. De la antrenori la suporteri, nimeni nu-l mai vrea pe noul șef din Ghencea.

Mai mulți antrenori de la diferite discipline de la CSA s-au plâns reporterului GSP, sub protecția anonimatului, după ce Bixi Mocanu le-a schimbat secțiile și a început să se comporte urât cu ei. În plus, săptămâna trecută a avut loc și un conflict la una dintre ședințele CSA, fapt confirmat de comandantul roș-albaștrilor.

„Săptămâna trecută a fost o ședință la club, iar Bixi l-a dat pur și simplu afară din ședință pe medicul șef Ciocoiu din cauza unor probleme cu medicamentația. Sportivii nu primesc medicația care trebuie. Nu e normal să dai așa afară un colonel, mai ales că în sală erau și civili. A venit la club (n.r. Bixi Mocanu) și a început să taie și să spânzure, susțin surse din cadrul CSA pentru GSP.ro.

Bixi Mocanu recunoaște tot

Doctorul Florin Ciocoiu n-a recunoscut incidentul pentru GSP.ro, însă Bixi Mocanu a confirmat totul.

„Nu l-am dat afară, ci l-am invitat să poftească afară din ședință pentru modul în care-mi răspundea. Într-o ședință se poartă un dialog între cel care conduce ședința și cei care stau în jurul mesei. Atâta timp cât cei din jurul mesei vorbesc neîntrebați, l-am poftit afară. Sunt prieten cu el... sau cel puțin eram, dar nu pot să accept de față cu toată lumea să-mi conteste autoritatea. Da, discuția a pornit de la medicație. Din discuțiile pe care le-am avut cu toți antrenorii de la toate secțiile a rezultat faptul că unii sportivi au început să cumpere susținătoare de efort din propriii bani pentru că nu se regăsesc la club.

Toată discuția între mine și doctorul Ciocoiu a avut loc după ce eu am propus achiziția pe pachete pentru anumite sporturi. Dânsul a susținut că achiziția trebuie făcută ca până acum. Mai departe dânsul și-a susținut punctul de vedere și i-am zis că eu sunt conducătorul instituției și aș vrea să ne adresăm tuturor sportivilor. Pentru că nu ne-am înțeles, l-am poftit respectuos să mă aștepte afară”, a declarat Bixi Mocanu pentru GSP.ro.

Acesta e al doilea incident în care Bixi Mocanu dă un oficial afară dintr-o ședință, după ce în urmă cu o lună a făcut același lucru cu Florin Talpan. „Problema cu domnul Talpan a avut loc la mine în birou. În momentul în care dânsul a avut anumite acuzații i-am spus că nu dau curs la așa ceva și l-am invitat afară din birou. Pot să fiu respectuos și calm”.

„Bixi trebuie să-l acopere pe Becali”

Antrenorii de la CSA susțin că Bixi Mocanu vrea cu orice chip să-l distrugă pe Talpan: „El (n.r. Bixi) a fost adus în club de Cătălin Zisu. Misiunea lui e să-l acopere pe Becali și să-i dea în cap lui Talpan. De aproape 3 luni de când e la club a angajat 30 de oameni noi, mulți n-au nicio legătură cu ce se întâmplă aici. Printre aceștia se numără și doi oameni pe care i-a angajat doar ca să-i scrie data pe documente și el doar să le semneze, că a înființat secția «secretariat». Ca să vă dați seama până unde merge tupeul acestui om vă spun că s-a dus la Minister să ceară să nu mai aibă șofer, ca să conducă el singur mașina unității, deși acest lucru nu e deloc legal”.

Schimbări majore la club

Antrenorii susțin că s-au făcut mai multe schimbări la club: „Bixi i-a schimbat pe instructori. Cei de la atletism nu se mai ocupă de atletism, la fel și cu cei de la tir sau alte discipline. Nimeni nu mai are legătură cu federațiile. Toți instructorii și antrenorii sunt foarte revoltați, mai ales că Bixi se comportă și foarte urât. Dacă nu va pleca, va fi o mare problemă. Noi trebuie să fim o echipă, dar acest lucru nu se mai întâmplă”.

Bixi Mocanu a răspuns și acestor acuze: „Noi suntem în curs de schimbare a strategiei clubului. Am vrut să eliminăm toate stările de incompatibilitate de genul manager care are angajați soția și copilul. Nu e normal să le dai salarii soției și copilului. Unul dintre cazuri e cel al lui Horia Toboc. L-am rugat să vină dânsul cu o propunere cum să facem. Când faci schimbări de strategii e normal să apară nemulțumiri. Avem 42 de secții și peste 1700 de sportivi”.

Florin Talpan e anchetat disciplinar pentru că l-a contrazis pe Gigi Becali în mass-media fără acordul șefilor. Sursele GSP susțin chiar că Bixi e omul care merge la MApN pentru a cere îndepărtarea juristului CSA de la Steaua, după ce a câștigat toate procesele cu patronul FCSB și a devenit foarte vocal.

De amintit că Bixi Mocanu l-a convocat pe Talpan la o ședință care a avut loc pe 29 ianuarie, chiar la ora la care juristul trebuia să fie la Tribunalul București pentru termenul cu FCSB. Ședința s-a terminat brusc, după ce Talpan a cerut să plece pentru a reprezenta CSA. În caz de neprezentare, Gigi Becali ar fi avut câștig de cauză, dar judecătorii au dictat un nou termen pentru 20 februarie.

Citește și: 

Fanii Stelei îl acuză dur pe comandantul CSA! Bixi-Pompiliu Mocanu, bănuit că-l sabotează pe Florin Talpan pentru ca Becali să aibă câștig de cauză

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (60)
ag2000
ag2000  •  17 Iulie 2019, 14:35

Dupa mintea gigistului, ministerul sa-i dea lui fcsb palmaresul Steaua gratis !!

ag2000
ag2000  •  17 Iulie 2019, 13:03

Asa nea Gigi , nu te lasa , da-le cu brranza-n scafarlie si mai baga si cate-un malop de verzisori si treaba merge bine! *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

khal_37
khal_37  •  17 Iulie 2019, 11:31

Ce nu înțelegeți voi ăștia care scrieți din necunostinta de cauză și va dați cu părerea axa acolo este o unitate militară, acolo ordinele se executa nu se discuta au i ca în armata nu exista ,,eu" și ca exista o ierarhie, acolo nu e tarlaua găștilor din peluza sau a oricărui civil...vai mama voastră

Vezi toate comentariile (60)
Comentează