FOTBAL  »  LIGA 4  »  CSA STEAUA

EXCLUSIV Talpan a depus toate actele de recurs la FRF și a dat exemplu Universitatea Craiova! "Hotărârile AMFB nu sunt legale"

Articol de - Publicat sambata, 30 iunie 2018 12:31

Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a depus ieri la FRF cererea de recurs în cazul celor cinci jucători de la Academia Rapid care au fost contestați de formația roș-albastră înaintea meciului direct de la play-off-ul Ligii a 4-a, scor 0-2. Talpan cere clar ca meciul să fie câștigat la "masa verde" de Steaua și echipa Armatei să meargă la barajul pentru Liga a 3-a.

Juristul vrea explicații pentru hotărârea luată de AMFB de a respinge plângerea sa în dosarul prin care scoate în evidență că Academia Rapid ar fi folosit 5 jucători care ar fi semnat contracte ilegale. Acesta susține că FRF e obligată să ofere un verdict final, bazându-se pe o decizie luată de ÎCCJ în cazul dezafilierii Craiovei.

"Solicit comisiei să indice temeiul legal prin care o asociație fără personalitate juridică încheie acte juridice, în speță încheierea contractelor cu jucătorii contestați. Spun acest lucru în condițiile în care comisia de recurs a FRF e stabilită de ÎCCJ ca tribunal arbitral, exact asta se arată în motivarea din dosarul dezafilierii Universității Craiova. Așadar, membrii tribunalului arbitral sunt asimilați funcționarilor publici", a declarat Talpan pentru GSP.ro.

Colonelul Talpan își caută dreptatea la FRF după ce comisiile AMFB l-au trimis la Federație: "Am depus cererea de recurs la FRF cu speranța ca membrii comisiei care vor soluționa acțiunea noastră vor fi de bună credință și vor judeca în conformitate cu prevederile legale. Hotărârile date pe fond și la apel de către Comisiile AMFB nu sunt legale, iar motivele au fost pe larg dezbătute de mine în contestație, apel și recurs.

Este de notorietate faptul că AS Academia Rapid nu are personalitate juridică, nu are capacitatea de a contracta și totuși, AMFB consideră ca acele contracte încheiate cu jucătorii sunt valabil încheiate. Se știe că jucătorii profesioniști pentru a se reamatoriza au o întreagă procedură de parcurs în conformitate cu art. 2 din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal".

Un pasaj din cererea de recurs

Deși Academia Rapid a obținut CIS prin asocierea cu societatea SC FC R SA, Talpan susține că echipa giuleșteană nu ar putea promova legal în Liga a 3-a.

"Liga a III-a este o competiție recunoscută la nivel național, iar AS Academia Rapid nu are cum să participe deoarece nu are Certificatul de Identitate Sportivă eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului care să îi permită să evolueze în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal.

Practic, scopul pentru care a fost înființată AS Academia Rapid a fost încălcat, prin legitimarea unor sportivi profesioniști, deoarece acesta, prin voința asociaților, este practicarea disciplinei sportive fotbal de către membrii asociației" se arată într-un pasaj al cererii de recurs a CSA Steaua către FRF obținut de GSP.ro.

”Roș-albaștrii” au mers la FRF după ce la data de 20 iunie AMFB le-a respins ca nefondat apelul și i-a trimis pe aceștia să facă recurs la Federație.

Florin Talpan a contestat dreptul de joc a cinci fotbaliști profesioniști de la Academia Rapid înaintea meciului direct din play-off pierdut de CSA Steaua, scor 0-2: Ionuț Voicu, Vasile Maftei, Daniel Niculae, Marian Vlada și Petre Goge.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (52)
551117378378889
Cristi Cebuc  •  02 Iulie 2018, 12:15

Uite Talpane, asa se face =)) https://www.digisport.ro/fotbal/managerul-banel-nicolita-si-fratii-sai-au-dus-faureiul-in-liga-3-vrea-un-amical-cu-fcsb-476126

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  02 Iulie 2018, 00:51
Postat de Florin Alexandru Alboiu pe 01 Iulie 2018, 13:20

Recursul CSA Steaua nu numai că a fost depus în termen pe data de 29.06.2018, ci putea fi depus până pe data de 2 iulie 2018, ora 23:59 prin Poșta Română. Verificat!

Talpane, nu mai semna cu nume de anonimi ***, fii barbata si recunoaste ca csa regal e varza.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1654296787923688
Florin Alexandru Alboiu  •  01 Iulie 2018, 13:52
Postat de legendavisinie pe 01 Iulie 2018, 13:39

"Pe 19 apare comunicarea solutiei pe 20".

Încă o dată și gata. CSA Steaua a depus recurs și a cerut casarea Hotarârii Comisiei de Apel a AMFB, nu a soluției (dispozitivului). Nu poți face recurs doar împotriva dispozitivului. Motivele de recurs sunt două și fără motivarea hotărârii atacate nu poți să știi dacă ai temei sau nu pentru recurs. Cu privire la termene citește și art.181-184 Cod Procedură Civilă. Art. 184 Curgerea termenului. Prelungirea acestuia (1) Termenele încep să curgă de la data comunicării actelor de procedură, dacă legea nu dispune altfel. Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-de-procedura-civila/art-184

Vezi toate comentariile (52)
Comentează