FOTBAL  »  LIGA 4  »  CSA STEAUA BUCUREȘTI

EXCLUSIV Talpan iese la atac: "FRF vrea sancționarea mea cu amendă de 100.000 de lei" + Ultimul aliat al juristului îi ia apărarea: "Nu e susținut de Petrea"

Florin Talpan la sediul FRF // Foto: Alin Grigore
Florin Talpan la sediul FRF // Foto: Alin Grigore

Articol de - Publicat joi, 02 august 2018 15:05

Florin Talpan trebuia judecat ieri în Comisia de Disciplină din cadrul FRF după declarațiile în care afirma că politicul ar controla comisiile AMFB și FRF (vezi detalii AICI).

Cvorumul Comisiei nu a fost îndeplinit și judecata a fost amânată pentru săptămâna viitoare. La cererea GSP.ro, Florin Talpan a emis un comunicat în care a explicat cele întâmplate ieri la FRF și spune că Federația n-ar avea dreptul legal să judece un ofițer de justiție.

"Ieri a fost fixat un nou termen de judecată în dosarul nr. 17/CD/2018 în care pseudo secretarul general al FRF încearcă sancționarea mea printr-o amendă exemplară având în vedere precedentul sancționarii domnului Teodor Ștefu de la United Galati, cu amenda de 100.000 lei si 1 an suspendare. În acest dosar dl. Tudor Iacov, președinte al clubului Progresul București, a formulat cerere de intervenție aducând la cunoștiință comisiei că Radu Vișan nu are calitatea de reprezentant legal al FRF asa cum reiese din extrasul eliberat de Tribunalul București (registrul special federații) și pe cale de consecință nu avea cum să formuleze sesizare la adresa mea pentru afirmațiile prin care aș fi denigrat imaginea fotbalului românesc.

Este al doilea termen în acest dosar și la acest termen nu a existat cvorum de minim 3 membri în comisie. Sunt convins de situația în care se află cei 5 membri ai comisiei chemați să judece un ofițer de justiție lucru care sub nicio formă nu intră în atribuțiile lor. Este foarte ciudată situația în condițiile în care la termenul din data de 25 iulie 2018 mi s-a comunicat atât mie cât și domnului președinte Tudor Iacov că se va judeca cu siguranță ieri. Sunt hotărât să mă prezint la toate termenele stabilite de Comisia de Disciplină, iar în paralel voi declanșa proceduri de verificare a legalității constituirii comisiei", a declarat Talpan.

"Comisia îl poate judeca doar abuziv"

Președintele clubului de fotbal feminin Progresul București, Tudor Iacov, a făcut cerere de intervenție pentru a-l susține pe Florin Talpan și spune că Federația urmărește să-l sancționeze drastic pe juristul CSA.

"Ieri trebuia să fie judecat Talpan, dar nu s-a îndeplinit cvorumul. Ei nu au dreptul să-l judece pe Talpan. Au fost doar doi membri din 5. Am fost ieri acolo și le-am zis că probabil vor să facă ce au făcut cu Ștefu de la echipa de futsal United Galați căruia i-au dat 100.000 de lei amendă pentru niște declarații mult mai puțin dure decât cele pe care le-am avut eu de-a lungul timpului la adresa FRF.

Le-am transmis oamenilor de la FRF că n-au voie să judece avocații pentru declarațiile lor și cei de acolo dădeau din cap că așa e. E de neînțeles cum în discuțiile de la termenul trecut din Comisia de Disciplină membrii comisiei au vorbit de secretarul general MApN Codrin Munteanu. Ce legătură poate exista între FRF și MApN? Comisia de Disciplină îl poate judeca pe Talpan doar dacă va face un abuz. Dacă ar fi după FRF i-ar da amendă de 500.000 de lei lui Talpan", a declarat Iacov pentru GSP.ro

"Radu Vișan e cel care a sesizat declarațiile lui Talpan prin care ar fi denigrat imaginea fotbalului românesc, dar el n-are nicio calitate la FRF" Tudor Iacov

"Demersurile lui Talpan nu sunt susținute de Petrea"

Iacov, care are mai multe dosare penale intentate oficialilor FRF, susține că Talpan e singurul de la CSA Steaua care se luptă cu adevărat pentru echipa de fotbal, în timp ce alții doar își arogă merite.

"Talpan încearcă să rezolve niște probleme care au fost făcute anul trecut. Colonelul Petrea a făcut niște contracte absolut monstruoase pentru Liga a 4-a. Petrea a semnat contractul lui Lăcătuș care am înțeles că are 3500 de euro pe lună, a girat inclusiv preluarea CSA Steaua a lotului de la Regal Sport deținut de Claudiu Florică, inculpat și condamnat în dosarul Microsoft. Legătura cu mine o reprezintă faptul că Regal Sport a luat cu japca trei jucători de la mine", spune Iacov.

"Talpan e un pericol! El e funcționar public de rang înalt. Pericolul în care se află FRF e foarte mare pentru că își permite să judece declarațiile unui funcționar public de rang înalt. El poate fi judecat doar de autorități militare. Interesant e că demersurile lui Talpan nu sunt susținute de Petrea. Interesul e ca Talpan să câștige 36 de milioane de euro de la Becali și să-i aducă în visteria MApN. Din cauza asta Talpan e tolerat, deși e incomod"  Tudor Iacov

...despre refuzul FRF de a oferi un loc celor de la CSA Steaua în Liga a 3-a: "Cum pot ei să invoce motive juridice? Păi Federația a promovat Academia Rapid, o echipă care a luat CIS cu 3 săptămâni înainte de baraj. La orice comisie Talpan ar fi câștigat procesul cu Academia Rapid, care a oferit contracte jucătorilor, deși n-aveau personalitate juridică. Federația a continuat în mod deliberat să ignore legile statului român. Mai mult, îl sancționează și pe Talpan, care l-a trimis la Comisia de Disciplină".

Citește și:  OFICIAL Anunț de ultimă oră! FRF a luat decizia astăzi » Ce se întâmplă cu CSA Steaua

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
risc_mix
risc_mix  •  02 August 2018, 22:35
Postat de alex_1973 pe 02 August 2018, 18:56

Care toată lumea?Rapidul promovează abuziv și așa crezi ca se supune?Anul trecut nici nu avea ce căuta să fie înscrisă în campionat fără personalitate juridica și cu contracte false.Iar ca sa stie si mintea ta ingusta un ofițer nu poate fi judecat decat de tribunalul militar din acest motiv nu au curaj sa îl judece pe Talpan și se eschivează .

@alex_1973-Băi prostule, dacă ai și înțelege ce citești nu te-ai mai chinui atăta să te bagi singur în seamă. Exact asta am zis și eu. Dacă încalcă LEGEA (LEGEA prostovane, nu un regulament) un militar este judecat doar de o instanță militară. Încălcarea regulamentelor nu se judecă la tribunal ci la comisii. Aici e o speță sportivă, e o hotărâre a unei comisii, nu e un proces propriu-zis. Bă da toți steliștii parcă sunteți făcuți de-o mamă. Proști făcuți grămadă.

1002144216590243
Dumitru Nita  •  02 August 2018, 20:33

Dle. TALPAN , Of. mucegait de birou, daca poti INTELEGE, dar nu cred ca te duce CAPUL , esti intr-o SPETA FOTBALISTICA NU INTRUNA MILITARA !!! IN CONSECINTA esti BUN de PLATA, ca ORICUM MANANCI BANII STATULUI DE GEABA !!! INCOMPETENTULE !!!

alex_1973
alex_1973  •  02 August 2018, 18:56
Postat de risc_mix pe 02 August 2018, 18:08

Ce spui Franț? Deci toată lumea din fotbal se supune regulamentelor, numai Talpan nu? Și ce dacă e funcționar public? Aici e vorba de o judecată sportivă, el a încălcat niște regulamente sportive, nu o lege. Aaa, dacă FRF îl dă în judecată pentru întinarea imaginii,așa e, nu-l poate judeca o instanță civilă, ci una militară. Aici e însă altă situație. Păi ce, dacă un fotbalist e militar și ia un ,,roșu”nu se supune judecății comisiilor FRF deci nu va fi suspendat că trebuie judecat de un tribunal militar? Bă, ați înnebunit?

Care toată lumea?Rapidul promovează abuziv și așa crezi ca se supune?Anul trecut nici nu avea ce căuta să fie înscrisă în campionat fără personalitate juridica și cu contracte false.Iar ca sa stie si mintea ta ingusta un ofițer nu poate fi judecat decat de tribunalul militar din acest motiv nu au curaj sa îl judece pe Talpan și se eschivează .

Vezi toate comentariile (19)
Comentează