FOTBAL  »  LIGA 4  »  STADION

Gazonul pe noul stadion Steaua nu se mai pune acum, ci abia în septembrie » De ce s-a amânat lucrarea cu 4 luni

Gazonul va fi montat în Ghencea cu o întârziere de patru luni +21   FOTO
Gazonul va fi montat în Ghencea cu o întârziere de patru luni

Articol de - Publicat vineri, 08 mai 2020 10:07

Stadionul Steaua prinde formă de la o zi la alta. Au fost montate majoritatea scaunelor din tribune, a fost adusă și noua tabelă de montaj, însă din perspectiva gazonului s-a decis ca acesta să fie pus cu o întârziere de aproape 4 luni. 

Conform graficului inițial, procedura de montare a suprafeței de iarbă urma să aibă loc chiar în această lună. Cum însă turneul final al Campionatului European s-a amânat, iar ritmul lucrărilor va produce finalizarea întregii arene abia în toamnă, cel mai probabil în octombrie, s-a luat decia ca nici gazonul să nu mai fie pus încă de acum. 

Gică Popescu, cel care e reponsabil în Guvern de toate proiectele cu care România s-a angajat în fața UEFA pentru organizarea Euro 2020, explică amânarea:

"Dacă am respecta termenul inițial, atunci ar trebui ca gazonul să fie pus de acum, iar până în octombrie, când va fi recepția întregului stadion, ar urma ca de întreținerea suprafeței de joc să se ocupe constructorul arenei, ceea ce ar crea practic o incompatibilitate. 

Nu știu ce expertiză ar putea avea constructorul în acest domeniu, așa că pentru a evita o astfel de situație ingrată, am decis ca gazonul să-l punem în septembrie, iar în octombrie, când va fi gata și stadionul, să poată susține meciuri. Și dacă l-am fi pus acum, cu ce ne-ar fi ajutat dacă oricum până în toamnă nu e terminată construcția arenei?" - Gică Popescu

Gică Popescu: „Va fi un gazon mixt”

Gică Popescu a spus că standardul terenului va fi unul deosebit. „La toate discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții UEFA, s-au respectat toate amănuntele pe care forul de la Nyon le-a solicitat în privința suprafeței de joc. Va fi un gazon mixt, iarbă naturală și fire artificiale, exact ca pe cele mai moderne stadioane, care au și cele mai bune terenuri", a adăugat Gică Popescu. 

Stadionul Steaua e inclus de UEFA între cele de antrenament pentru echipele care vor evolua la București. Toate cele 4 jocuri din capitala României vor fi disputate pe Arena Națională.

Ultimele imagini de la stadionul „Steaua”:

FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
+17 FOTO

Caracteristicile stadionului din Ghencea:

  • Capacitate: 31.254 de locuri; 
  • Cost: 94.700.000 euro 
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație; 
  • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă; 
  • Suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi.

VIDEO. Imagini noi de la stadionul Ghencea. Scaunele s-au montat în proporție de 80% și se montează panourile de sticlă

Citește și alte știri despre Steaua:

Victor Pițurcă, „săgeți” către Dinamo: „Steaua nu făcea blaturi în comunism! Noi aveam valoare, ei erau specialiștii. Postelnicu era peste toți, și peste Valentin”

Victor Pițurcă a readus în actualitate gestul șocant făcut de Cristi Borcea după 7 mai 1986: „S-a făcut țăndări!”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (12)
1177177172317584
Christian Ciuca  •  08 Mai 2020, 20:21

puneti bai oamenilor gazonu acum, sa prinda cum trebuie, are toata vara, creste, il tunzi, il intretii, sa fie frumos, cum asa nu pui gazonu?! puneti gazonu ala!

gikiewicz93500
gikiewicz93500  •  08 Mai 2020, 18:36
Postat de gikiewicz93500 pe 08 Mai 2020, 18:31

spritare, citeste aici: ,,Conform propunerii FRF privind structura sezonului 2020/2021 din Liga 3, ediția viitoare de campionat ar urma să aibă la start 90 de echipe, împărțite în 5 serii a câte 18 formații." acum sunt 80 de echipe, 5 serii a cate 16, de unde crezi tu ca mai iau 10 echipe, respectiv cate 2 in fiecare serie? taci si inghite in sec ca oricum carciumile sunt inchise de 2 luni si te-ai uscat de tot.

* completare: ca sa te elucidezi laslas, si sa nu mai ramai prost cu captatoare uite linkul unde poti citi despre propunerea frf scrisa de mine fix din acest articol: https://www.gsp.ro/fotbal/liga-3/sezonul-din-liga-3-inghetat-reactie-transanta-a-presedintelui-forestei-ne-cautam-dreptatea-in-instanta-598163.html

gikiewicz93500
gikiewicz93500  •  08 Mai 2020, 18:31
Postat de johnwick_chapter3 pe 08 Mai 2020, 17:10

ce liga 3? federația a inghețat liga 3, nimeni nu retrogradeaza (comunicat oficial). Deci clona ramâne la amatori

spritare, citeste aici: ,,Conform propunerii FRF privind structura sezonului 2020/2021 din Liga 3, ediția viitoare de campionat ar urma să aibă la start 90 de echipe, împărțite în 5 serii a câte 18 formații." acum sunt 80 de echipe, 5 serii a cate 16, de unde crezi tu ca mai iau 10 echipe, respectiv cate 2 in fiecare serie? taci si inghite in sec ca oricum carciumile sunt inchise de 2 luni si te-ai uscat de tot.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează