FOTBAL  »  LIGA 4  »  ASA TG.MUREȘ

Victor Astafei se întoarce în România și pune bazele renașterii unui club de tradiție: "Am renunțat la contract ca să vin acasă!"

Astafei medaliat pentru câștigarea Ligii secunde din Croația
Astafei medaliat pentru câștigarea Ligii secunde din Croația

Articol de - Publicat vineri, 03 august 2018 14:01

Târgu Mureș o ia de la capăt în fotbal. Consiliul Local a demarat proiectul unei echipe constituite după modelul celor din Galați, Constanța, Ploiești sau Cluj și va porni din Liga a 4-a. Nume importante au răspuns afirmativ inițativei.

Victor Astafei, 31 de ani, mai avea contract cu HNK Gorica un an, dar a renunțat la înțelegerea cu croații pentru a se întoarce acasă la Târgu Mureș, unde a fost demarat un nou proiect fotbalistic. Asta cu toate că atacantul a câștigat liga a doua croată, promovând direct. Mai mult, Astafei a fost golgeterul echipei, cu 6 goluri și 6 assist-uri în 14 meciuri.

După eșecul ASA, Consiliul local a demarat alt proiect din liga a patra. Noua echipă se numeste CSM Târgu Mureș. Obiectivul este ca echipa să promoveze în fiecare an și să ajungă în primul eșalon fotbalistic, iar prima lovitură este întoarcerea lui Astafei.
38258910 429702500870025 8868832429419266048 n
Născut la Târgu Mureș, acesta a lăsat în urmă contractul său din Croația pentru a se alătura noului proiect: "Rolul meu nu va fi de simplu jucător. Am să evoluez în liga a patra, dar am să fiu și șeful departamentului de scouting. Este ceva ce eu am ales. Sper să prind și Liga 1 cu această nouă echipă pentru că am în jur de 190 de meciuri în Liga 1 și mi-ar plăcea să ating borna 200 aici, la Târgu Mureș. După ce fac asta ma pot retrage liniștit", a dezvăluit Astafei pentru GSP.ro.

"Uite că am revenit!"

Fostul jucător al celor de la ASA Tg. Mureș povestește cum a ajuns să accepte colaborarea cu autoritățile locale în noul proiect: "Decizia mea de a accepta oferta celor de la Târgu Mureș este motivată în mare parte de dorința mea de a mă întoarce acasă. Chiar dacă aș fi preferat ca echipa să fie în Liga 1, mă bucur că pot să ajut orașul să revină din nou pe prima scenă fotbalistică.

Am avut un retur foarte bun în Croația, am obținut promovarea în prima ligă cu HNK Gorica, dar am vrut să vin acasă și să mă alătur noului proiect. Încă din primele zi de vacanță multă lume din oraș m-a oprit pe stradă să mă întrebe dacă mă întorc acasă. Uite că am revenit! Cu ocazia asta le transmit că îi așteptăm la meciuri, să ne bucurăm împreună pentru fiecare reușită și desigur, pentru promovare", a mai spus Astafei.

"Mă bucur de faptul că oamenii de aici nu m-au uitat și au încredere în mine că pot ajuta la reconstrucția echipei atât ca sportiv cât și ca un om de încredere în conducerea clubului"Victor Astafei, atacant CSM Târgu Mureș

Vezi și: Anunț de ultimă oră! FRF a luat decizia astăzi » Ce se întâmplă cu CSA Steaua

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
106683413108068
Francisc Dascal  •  03 August 2018, 19:32

PANA ECHIPA AJUNGE IN LIGA1 TREBUIE RECONSTRUIT,MODERNIZAT STADIONUL MUNICIPAL(BÖLÖNI LASZLÓ) .

gazistu
gazistu  •  03 August 2018, 17:04

Cam multe denumiri...

106683413108068
Francisc Dascal  •  03 August 2018, 16:04

SUCCES PENTRU REALIZAREA ACESTUI PROIECT.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează