FOTBAL  »  LIGA 2  »  PALMARES

Primăria Sectorului 1 începe demersurile pentru a prelua palmaresul Rapidului: "Vreau o singură echipă: brand, palmares, tot"

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat luni, 03 iulie 2017 17:02

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, dorește să preia clubul Rapid în subordinea instituției pe care o conduce, iar în acest sens a înființat o comisie pentru a negocia preluarea palmaresului Rapidului.

Anunțul a fost făcut luni în cadrul unei conferințe de presă, în care Daniel Tudorache a specificat că inițiativa s-a datorat cererii făcute de cetățeni bucureșteni din zona Giulești, Bucureștii Noi, Chitila.

"De ce mă grăbesc? Pentru că dacă tot dorim să le dăm o mână de ajutor, trebuie să o facem măcar în perioada verii, când este pauză competițională. Deci trebuie să rezolvăm această problemă, până la sfârșitul lunii.

Noi intrăm în discuții cu cele trei entități, UFC Rapid, AFC Rapid și FC Rapid. Vreau să fie o singură echipă a Rapidului. Vrem brandul, palmaresul, tot. Eu am avut discuții neoficiale, dar cei care vor discuta efectiv vor fi cei din comisie", a menționat Tudorache, citat de Agerpres.

discuții cu reprezentanții cs rapid

Edilul a purtat discuții cu președinta CS Rapid, Valentina Caciureac, pentru a afla de ce sumă este nevoie pentru a susține clubul. În cazul în care reprezentanții CS Rapid vor dori acest lucru, echipa va trece din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Primăriei Sectorului 1. 

"Am discutat cu doamna Caciureac de la Clubul Sportiv Rapid, am întrebat-o cât cheltuieşte pe an pentru întreţinerea clubului, a spus că undeva la 1.800.000 de euro. Clubul aparţine Ministerului Transporturilor.

Deci dacă doamna Caciureac doreşte să aparţină de Primăria Sectorului 1... aş vrea să îl preiau, dar sunt alte demersuri. Acolo e club, trebuie mai întâi să îi intreb pe ei daca vor să vină, dacă vor să fie întreţinuţi de către primărie. Nu am primit încă un răspuns. Atât timp cât nu există nicio solicitare din partea doamnei Caciureac, nu pot face demersuri", a spus Daniel Tudorache, citat de News.ro.

De altfel, edilul a prezentat Consiliului Local un proiect de hotărâre privind înfiinţarea unei comisii care să analizeze posibilitatea finanţării FC Rapid, dar proiectul a fost inițial respins din cauza faptului că a fost introdus pe ordinea de zi cu mai puțin de 5 zile înainte de ședință.

"Începând de luni, voi înfiinţa comisia şi vom merge la negocieri pentru marca Rapid. Eu îmi doream însă ca această iniţiativă să fie a tuturor partidelor, să facă parte câte un membru din fiecare partid. Să nu se spună că PSD-ul dă bani Rapidului.

Dar asta e, partidele care nu au dorit înfiinţarea acestei comisii nu vor face parte din ea. Dar ştiţi ce e culmea? Că liderul de grup de la PNL e rapidist, domnule. Păi, cât de meschin să fii, unde te poate duce politica asta, astfel încât să votezi împotriva echipei tale de suflet?", a spus primarul Sectorului 1 la finalul ședinței de vineri.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
928860000478598
Proca Cristian  •  05 Iulie 2017, 13:56

E simplu : 5 % din fondurile primariei sect 1 buc. Ce este asa neclar si fraudulos pentru unii dintre voi? 5% inseamna toate disciplinele sportive ale unui club sportiv. In cazul asta Rapid poate avea buget de aproape 10 mil euro,da,din bani publici. Pentru cei care n-au inteles,sa-si bage un deget in cap,sa se scarpine... Sa vina "dna-ul"

ucluj2011
ucluj2011  •  05 Iulie 2017, 06:33

Nu o să încep să spun TOT ceea ce ar fi de spus la acest subiect că nu aș mai termina nici pînă la Crăciun și multora de pe aici nu le-ar plăcea ce ar auzi , dar o să- spun un singur lucru: „DĂ DOAMNE SĂ DEVINĂ REALITATE CEEA CE A SPUS PRIMARUL SECTORULUI 1”. Liga I chiar nu are sare și piper fără Rapid… ca să nu spun că „este ca și inexistentă” cum spun MUUUULȚI iubitori ai fotbalului NU neapărat rapidiști. În Lume și în viață , MĂCAR cîteodată mai trebuie să faci și ceea ce este bine indiferent de orînduirea socială , indiferent că este legal sau nelegal (nu mă refer la cazul Rapid pentru că în cazul de față totul ar fi PERFECT LEGAL) , indiferent că le convine unor cîrcotași sau nu. Restul este can-can......

gilos
gilos  •  04 Iulie 2017, 08:51
Postat de vic79 pe 03 Iulie 2017, 19:55

ce inseamna asta ma ? de cand pana cand cetatenii platesc taxe si impozite ca o persoana ,primarul ,sa decida ca el poate fi patron in fotbal pe banii lor . numai in Romania e posibil asa ceva ,inloc sa fac strazi ,sa repare spitale si multe alte lucruri care sunt urgente in oras ,primarul sevede mare salvator doar pentru ca e mare rapidist .. pe BANII TAI DOMNULE PRIMAR daca vrei sa fi mare patron !!!!!

Trebuie sa se implice cineva si sa puna stop risipei banului public. Astia chiar nu au nicio limita. Daca esti primar si vrei sa ajuti sportul, implica-te in realizarea unor parcuri cu terenuri de fotbal, baschet, tenis...

Vezi toate comentariile (38)
Comentează