FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ - BRĂILA 6-1

VIDEO "U" Cluj, instrucție de zile mari cu "lanterna roșie" Dacia Unirea Brăila! » Trupa lui Florentin Petre se consolează cu golul partidei după o repriză secundă incredibilă

FOTO: Raymond Fustos +5   FOTO
FOTO: Raymond Fustos

Articol de - Publicat sambata, 13 octombrie 2018 22:30

U Cluj s-a impus categoric în fața "lanternei roșii" din liga secundă, Dacia Unirea Brăila, scor 6-1. 

După victoria la scor de neprezentare de pe terenul Farului, 3-0, "studenții" au "demolat" și ultima clasată din liga secundă, echipă fără victorie în ultimele 13 partide oficiale!

Plimbați în acest debut de sezon la zile și ore care mai de care incomode, fanii "șepcilor roșii" s-au ridicat la înălțime și astăzi, îndurând frigul lăsat în seara târzie de pe malul Someșului Mic. Pe teren, trupa lui Adrian Falub a dat recital în fața elevilor timorați ai lui Florentin Petre, activ și vocal pe margine, dar neputincios în fața unei Universități mult mai închegate, care s-a impus cu un neverosimil 6-1.

Dorin Goga, "vinul" de Cluj-Napoca!

Cu cât e mai "bătrân", cu atât e mai bun! Ajuns la 34 de ani, Dorin Goga a fost cel mai periculos om al Universității în debutul primei reprize. După un balon țintit milimetric pe lângă stâlpul porții lui Avram la o lovitură liberă (6'), mijlocașul ofensiv al "studenților" a deschis repede scorul pe Cluj Arena. Pătrunderea pe partea stângă a lui Marius Coman, pasa în centru la Goga și o finalizare simplă a veteranului au produs deschiderea scorului (11').

În pofida debutului fulminant, deciziile discutabile ale tușierului Ștefan Dumitrache au întârziat spectacolul promis, exasperându-l pe Adrian Falub, agitat pe parcursul întregii primei reprize. După câteva ieșiri nervoase resimțite de plexiglasul băncii de rezerve, tehnicianul clujean i-a luat la rost pe membrii brigăzii de arbitri, secondat de staff-ul Universității, semnalând oarecum "furtuna" ce avea să urmeze în repriza a doua.

Florentin Petre impulsiv, dar fără soluții în fața "ploaiei" de goluri!

Nici nu s-au dezmeticit bine băieții "Piticului", iar gazdele le-au administrat deja cea de-a doua lovitură. Ursu, scăpat singur cu Avram, a trecut mingea printre picioarele portarului advers, majorând diferența de pe tabelă (48').

La doar câteva minute distanță, Goga și Coman au inversat rolurile din prima repriză, fostul campion al României cu marea rivală CFR Cluj îndeplinind o simplă formalitate. Lăsat singur cu poarta goală în urma unei pase inteligente a "vulpoiului" Goga, Marius Coman a finalizat simplu dintre fundașii brăileni depășiți de situație (53').

Elanul clujenilor putea fi imediat tăiat de un penalty acordat în urma unui henț la același Coman, însă Calu a executat lamentabil lovitura de pedeapsă (58'), fiind schimbat și trimis direct la cabine de Florentin Petre chiar la următoarea fază.

Înainte de a fi înlocuit în aplauzele publicului încălzit doar de spectacolul mitanului secund, fostul "feroviar" a bifat "dubla" după un contraatac ca la carte al "studenților", finalizând violent centrarea lui Gavra (72'). Goga, probabil cel mai bun jucător al partidei, a reușit al doilea assist, pasând decisiv în 6 metri pentru Octavian Ursu (79'), accidentat și schimbat după bucuria realizării "dublei".

Resemnați după încasarea celui de-al 5-lea gol, brăilenii au reușit golul de onoare după un șut superb sub "transversală" al angolezo-olandezului Adreano van den Driest (87'). Palida bucurie a oaspeților a durat doar două secunde, nou-intratul Răzvan Greu marcând imediat în urma reluării jocului, după o trecere elegantă pe lângă nefericitul căpitan al Brăilei. Doar fluierul "centralului" Constantin Olaru a făcut ca scorul să nu capete proporții și mai mari, apetitul ofensiv al clujenilor lăsând groggy trupa oaspete în ultimele minute de joc.

În urma victoriei din această seară, Universitatea acumulează 23 de puncte, urcă provizoriu pe locul 4 și bifează 6 meciuri consecutive fără înfrângere. De partea cealaltă, brăilenii rămân pe ultima poziție, cu doar 4 puncte strânse în 12 runde. În următoarea etapă, trupa lui Falub va face deplasarea la Timișoara pentru disputa cu Ripensia, în timp ce Dacia Unirea Brăila va primi vizita băcăuanilor de la Aerostar.

Universitatea Cluj 6-1 Dacia Unirea Brăila (1-0)

Stadion: Cluj Arena, Cluj-Napoca
Spectatori: 2.583
Marcatori: Goga 11, Ursu 48, 79; Coman 53, 72, Greu 87 / van den Driest 87
Arbitri: Constantin Olaru (Râmnicu Vâlcea), Alexandru Filip (Timișoara), Ștefan Dumitrache (Palanca), Cristian Codrea (Baia Mare)
Observatori: Zoltán Székely (Baia Mare), Ciprian Anton (Suceava)

Universitatea Cluj (4-2-3-1)
C. Dur-Bozoancă - T. Căpușă (D. Hordouan 83), O. Abrudan, A. Cordoș, D. Berci - G. Florescu, G. Giurgiu (cpt.) - O. Ursu (Al. Coman 80), D. Goga, Cr. Gavra - M. Coman (R. Greu 75)
Rezerve: C. Albuț, C. Taub, D. Dumitrescu, Cr. Ene
Antrenor: Adrian Falub

Dacia Unirea Brăila (4-4-2)
R. Avram (cpt.) - G. Niță, Cl. Merville (D. Hîmpea 45), A. Pleșa, V. Manu - Y. Lu, M. Calu (D. Mucuță 60), R. Vitan, M. Maxin - C. Ciucureanu (A. van den Driest 75), B. Bebey
Rezerve: R. Chirilă, L. Coteț, S. Crăciun, S. Le Metayer
Antrenor: Florentin Petre

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
remarque
remarque  •  14 Octombrie 2018, 20:27
Postat de dinamo_fan pe 13 Octombrie 2018, 23:57

a mirosit rau a blat. asta sau Brailenii sunt foarte, foarte slabi.

e foarte slaba Braila. Nu ca U e foarte tare, dar pana acum au jucat cu avant acasa. Musai sa facem centenarul in prima liga. Haide U!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  13 Octombrie 2018, 23:57

a mirosit rau a blat. asta sau Brailenii sunt foarte, foarte slabi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează