FOTBAL  »  NATIONALA  »  COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA 5 detalii de la firul ierbii sesizate de reporterii GSP la superamicalul Columbia - România

Ianis Hagi și Carlos Cuesta, la finalul meciului FOTO: Ionuț Iordache
Ianis Hagi și Carlos Cuesta, la finalul meciului FOTO: Ionuț Iordache

Articol de , - Publicat miercuri, 27 martie 2024 03:35 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 09:39

Columbia a învins România și la fotbal, și la atmosferă, și în tribune. Ianis Hagi și-a revăzut doi foști coechipieri de la Genk, Cuesta și Lucumi. Vedetele Ligii 1, Olaru și Coman, doar s-au antrenat pe Metropolitano în cel mai tare amical al anului.

Columbia - România, scor 3-2, în cel mai tare amical al anului pentru tricolori, marți seară, la Madrid, pe "Metropolitano", casa lui Atletico Madrid.

La un moment dat se înclinase terenul spre poarta lui Horațiu Moldovan, care astfel a bifat prima prezență pe stadionul echipei sale de club. Era 3-0, dar tricolorii au avut o tresărire de orgoliu și au punctat prin Ianis Hagi (84) și Florin Tănase (90+4).

Gazeta Sporturilor a fost prezentă la meci și reporterii GSP.ro au sesizat cinci detalii de la partidă, care n-au fost surprinse de camerele TV.

12meciuri fără eșec bifase România până la înfrângerea cu Columbia de la Madrid, 7 victorii și 5 remize. Echipa noastră nu mai pierduse din noiembrie 2022, de la un amical cu Slovenia

Fanii români înjură, columbienii trup și suflet lângă ai lor

S-a resimțit o diferență mare între suporterii celor două echipe. Au fost în jur de 50.000 de oameni în tribune, până în 15.000 de români, restul columbieni. Mulți dintre ai noștri au comentat orice decizie a arbitrului, cu injurii și pătimaș, asezonate cu reacții rasiste la adresa columbienilor. Pe fondul jocului slab și a rezultatului, suporterii simpli din tribune au avut reacții negative la adresa lui Edward Iordănescu și a jucătorilor. Mai ales până la reușita lui Ianis Hagi, când scorul luase proporții.

GALERIE FOTO. Meciul cu România a fost un motiv de sărbătoare și bucurie pentru columbieni

+16 FOTO

Mai mult, în prima parte a meciului, un suporter a venit în zona băncii de rezerve a românilor și a avut diverse apostrofări la adresa selecționerului, un steward îndepărtându-l pe spectator în minutul 23.

În schimb, columbienii s-au distrat pe cinste până la startul meciului, apoi au trăit intens fiecare moment al partidei. Au creat o atmosferă superbă pentru jucătorii lor, au trecut la ole-uri încă de la 1-0, pe fondul evoluției consistente a lui Luis Diaz și James Rodriguez, au cântat imnul de a vibrat "Metropolitano" și au venit aproape de tunelul ce ducea la vestiare pentru a-și atinge sau a fi aproape de favoriți.

1victorie a Columbiei în duelurile directe cu România, după eșecurile de la Mondialul din 1994 și 1998, plus remiza din 2006

AMICAL. România - Columbia » Fanii sud-americani au dansat, au cântat și s-au bucurat pe Cívitas Metropolitano

Târnovanu și Rus impresionați de stadion, de atmosferă, din tribune

Ștefan Târnovanu și Adrian Rus au fost doi dintre jucătorii ce n-au prins foaia de joc. Portarul celor de la FCSB își păstrează șansele de a prinde lotul pentru Euro 2024, în contextul în care ar putea face partide bune în Liga 1. Mai ales că echipa lui de club are prima șansă la câștigarea campionatului.

Cei doi jucători au sosit în zona media în preajma startului partidei și au fost impresionați de atmosfera de pe "Metropolitano", trăgând câteva cadre pe telefonul mobil, din înaltul tribunei.

Ianis Hagi și-a reîntâlnit foștii coechipieri de la Genk

Ianis Hagi, autorul unui gol la Madrid, a zăbovit mai multe minute la finalul meciului la discuții cu Carlos Cuesta și cu Jhon Lucumi, cu amândoi fiind coechipier la Genk. Cu primul a și făcut schimb de tricouri. A fost singurul jucător al României care a făcut schimb de tricouri pe gazon cu adversarii.

5 detalii de la firul ierbii sesizate de reporterii GSP la superamicalul Columbia - România

Mijlocașul în vârstă de 25 de ani a fost urmărit din tribună de părinții săi, Gică și Marilena Hagi, iar la interviul de după partidă a ținut să-i dedice reușita surorii sale, Kira, care azi împlinește 28 de ani.

Tricolorii n-au salutat galeria

Jucătorii lui Edward Iordănescu nu au fost să salute galeria la finalul meciului, au plecat imediat spre cabine. Singurul care s-a dus în zona fanilor și a făcut poze cu câțiva suporteri a fost portarul Marian Aioani.

Vedetele Ligii 1, Florinel Coman și Darius Olaru, doar s-au încălzit pe „Metropolitano"

Vedetele campionatului intern și ale liderului clasamentului, golgeterii din Superligă, Florinel Coman și Darius Olaru, doar s-au antrenat pe margine în superamicalul anului cu Columbia (2-3), n-au jucat nici măcar un minut.

La final, căpitanul roș-albaștrilor a mai rămas pe teren câteva minute și a mai făcut câteva exerciții. Amândoi jucătorii au evoluat în amicalul cu Irlanda de Nord (1-1). Olaru a bifat 28 de minute, Coman - 62.

5 detalii de la firul ierbii sesizate de reporterii GSP la superamicalul Columbia - România
Olaru a mai rămas câteva minute pe teren după fluierul de final

Am încredere că-și va crește și Florinel Coman randamentul. La fel, cum și la Oli, la Olaru, am asemenea așteptări. Ei s-au integrat, sunt respectați, au potențial, aduc plus-valoare, dar trebuie să aibă impact și ca eficiență. În preliminarii, au avut adversari din Serie A, am incredere în ei și sunt sigur că-și vor crește eficiența
- Edward Iordănescu, selecționer România

VIDEO România - Columbia 2-3 » Ce așteptări are Edi Iordănescu de la fotbaliștii săi în viitor: „Marea provocare a băieților în perioada următoare este sa se impună la cluburile lor”

Citește și:

Ilie Dumitrescu are 4 remarcați din naționala României: „A făcut asta și în campanie”
Columbia - România 3-2
Ilie Dumitrescu are 4 remarcați din naționala României: „A făcut asta și în campanie”
Ianis Hagi, mesaj pentru Edi Iordănescu, după ce a dat gol cu Columbia: „Mai mult de atât nu pot să fac. Mingea este altundeva”
COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2
Ianis Hagi, mesaj pentru Edi Iordănescu, după ce a dat gol cu Columbia: „Mai mult de atât nu pot să fac. Mingea este altundeva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
andrei_andropov
andrei_andropov  •  27 Martie 2024, 15:55

iordanescu nu are ce sa caute acolo ca si antrenor echipa este convocata cum zice al batrin. maninca banii rominilor degeaba.

contrabas3
contrabas3  •  27 Martie 2024, 09:35

Am observat și eu câteva detalii - concluziile mele: să joace Moruțan, Olaru, Man, Coman și măcar o repriză și Hagi. Să revină Bancu, să vină la națională Mitriță și Dumitrescu de la Sepsi! Niță ar fi apărat cel puțin două din cele trei goluri. Dece nu este chemat Ștefănescu la națională?! Să joace Șut! Răzvan este praf! Doru Andrei de la Voluntari poate să fie chemat măcar la meciuri amicale. De ce ar fi Burcă mai bun decât… umm… Larie?! Dece este Edi antrenorul echipei naționale?!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează