FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - ȚARA GALILOR U21, VINERI, 19:00, PRO X, GSP.RO

6 lucruri neștiute despre Dragoș Nedelcu, unul dintre cei mai valoroși jucători de la naționala U21: tricoul la care a visat din copilărie + cine e colegul de la FCSB care l-a uimit

Dragoș Nedelcu va atinge 20 de selecții la naționala U21 dacă joacă în partidele cu Țara Galilor și Liechtenstein // FOTO: Gazeta Sporturilor
Dragoș Nedelcu va atinge 20 de selecții la naționala U21 dacă joacă în partidele cu Țara Galilor și Liechtenstein // FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat joi, 11 octombrie 2018 09:40

Șase lucruri neștiute despre Dragoș Nedelcu, închizătorul "naționalei" U21 și purtător al numărului 6 la FCSB.

Degajat, cu experiența a 4 ani de U21, lot la care a debutat încă din 2014!, Dragoș Nedelcu a făcut slalom printre amintiri, obstacole și a dat detalii neștiute dintr-o carieră care, deși pare la început, are deja 5 sezoane de vechime doar la seniori. 

1. Prima minge, spartă în gard

"Prima minge serioasă, «profesională», am primit-o de la un văr de-al tatălui meu. Se întâmpla de Crăciun. El a venit cu ea din Spania. Bonus, echipament cu Real Madrid! Din păcate, am spart-o înt-un gard", e amintirea amară a tânărului Nedelcu. Acesta se juca, la Istria, comuna sa natală, împreună cu un văr ajuns fotbalist de liga a 3-a. "Și tata a jucat fotbal, dar la nivel de amatori", povestește Dragoș.

2. Tricoul la care a visat

Suporter Juventus și Real Madrid din copilărie, Dragoș Nedelcu și-a dorit, mereu, un tricou cu Zinedine Zidane. "Știu că mulți spun că au avut mai mulți idoli. Eu, doar unul singur. Zidane. Am primit tricou cu Del Piero, la unul cu Zidane am râvnit mereu, dar n-am avut niciodată. E idolul meu. Sper că mă voi putea vedea vreodată cu el. O să încerc să-mi fac o poză cu Zizou", se amuză Nedelcu.

3. Coleg de la 10 ani la U21

După ce a început fotbalul la Farul, "unde nu eram un grup organizat", Dragoș Nedelcu a ajuns la Viitorul împreună cu toată echipa sa de juniori. "A contat mult, dacă nu era domnul Hagi nu ajungeam atât de repede în Liga 1 și, cu siguranță, poate nici nu ajungeam la acest nivel". Și, de mic, a stat în cameră chiar cu Alex Cicâldău! Cei doi, acum rivali în campionat, unul la FCSB, altul la Craiova, formează, însă, perechea de închizători ai echipei naționale U21.

4. A jucat și fundaș dreapta :)

Nedelcu încă zâmbește când e întrebat unde îi place să joace, după ce patronul FCSB, Gigi Becali, l-a tras, mereu, în apărare. "Am mai spus-o, nu e important unde joc, oricum dau 100%. Am fost pus și fundaș dreapta, dar nu cred că m-am descurcat cum trebuie", râde Dragoș.

5. Gestul lui Teixeira

FCSB-istul recunoaște că petrece majoritatea timpului liber cu foștii săi colegi de la Viitorul, "Coman mă impresionează și la antrenamente", însă spune că modelul său din lot este Felipe Teixeira, portughez ajuns la 38 de ani. "El poate să ne fie tată, e un exemplu pentru noi, mă impresionează cum merge, înainte de fiecare antrenament, la sală să își încălzească o parte anume a corpului. La 38 arată ca la 20 de ani!".

6. Emre Can, Younes, Felipe Anderson

Se gândește ceva când trebuie să numească un adversar dificil, dar apoi numește și o echipă, și un jucător. În 2014, Nedelcu era deja la U21 și pierdea, cu "tineretul", 0-8 în Germania. "Au fost incredibili, îi aveau pe Emre Can și Amin Younes în mare formă, erau la Liverpool și Ajax. Ca jucător, Felipe Anderson de la Lazio mi-a pus cele mai multe probleme".

1.500.000 €a plătit FCSB pentru a-l aduce pe Nedelcu de la Viitorul

95 de meciuri
și 3 goluri are Nedelcu în prima ligă

4 partide
are Nedelcu în aceste preliminarii, a fost eliminat cu Portugalia (2-1 în deplasare) și a stat cu Bosnia

"Se vede că Rădoi a fost căpitan toată viața"

Ce spune Dragoș Nedelcu despre calificări și eventualul turneu final

"Un turneu final ne va ajuta enorm. Vom avea altă expunere, vom putea intra în vederea unor cluburi mari"
"Au fost două momente critice în preliminarii. Când am jucat în 9 cu Țara Galilor și cu Portugalia. Eu am mai avut și acel autogol din Bosnia, dar m-am gândit că n-a fost din vina mea și am trecut repede peste"
"Mirel Rădoi ne ajută, în aceste săptămâni, să facem istorie. Este un căpitan și acum, se vede că a fost căpitan toată viața"
"În preliminarii a contat mult și domnul Isăilă. De exemplu, la pauza meciului cu Bosnia, ne-a explicat că nu jucăm nici la 50% din capacitate" Dragoș Nedelcu

Iată clasamentul în acest moment:

Mai sunt de jucat partidele Liechtenstein - Portugalia (11 octombrie), România - Țara Galilor (12 octombrie), România - Liechtenstein, Portugalia - Bosnia și Țara Galilor - Elveția (toate pe 16 octombrie). 

Locul 1 se califică direct la turneul final din Italia și San Marino (16-30 iunie 2019), iar cele mai bune 4 locuri 2 vor disputa baraj. 

Vezi și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează