FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAȚIE

Cum crede Alexandru Bourceanu că va arăta naționala Israelului în meciurile cu România: „Va fi una mult mai puternică decât cea cu care am jucat în primăvară”

Alexandru Bourceanu
FOTO: Imago
Alexandru Bourceanu FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 12 octombrie 2022 10:32 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2022 11:48

Alexandru Bourceanu (37 de ani), fostul mijlocaș defensiv al celor de la FCSB, a vorbit despre victoria obținută de gruparea israeliană Maccabi Haifa în fața lui Juventus, în etapa a patra a fazei grupelor UEFA Champions League.

Jucător cu 26 de selecții în tricoul echipei naționale, Alexandru Bourceanu a spus că mulți dintre cei care au jucat marți seară în victoria israelienilor în fața gigantului italian evoluează în prima reprezentativă a alb-albaștrilor, echipă pe care România o va întâlni în calificăruile pentru Campionatul European din Germania, din 2024. 

Nu le dă nicio șansă „tricolorilor” în preliminarii: „Elveția și Kosovo se vor alia împotriva voastră! Voi nu vă mai pricepeți la fotbal”
PRELIMINARII EURO 2024
Nu le dă nicio șansă „tricolorilor” în preliminarii: „Elveția și Kosovo se vor alia împotriva voastră! Voi nu vă mai pricepeți la fotbal”

Alexandru Bourceanu: „Echipa cu care Israel va veni în România va fi una mult mai puternică decât cea cu care am jucat în primăvară”

Alexandru Bourceanu crede că România va avea dureri de cap la partida din preliminariile Campionatului European. În primăvara acestui an, naționala noastră a jucat un amical cu Israel, scor 2-2, într-un meci disputat la Netanya, pe data de 29 martie. 

„Cei de la Maccabi Haifa au mai mulți jucători în naționala Israelului. Echipa cu care israelienii vor veni în România va fi una mult mai puternică decât cea cu care am jucat în primăvară”, a declarat Alexandru Bourceanu la Pro Arena.

  • Așa a arătat naționala Israelului la meciul amical disputat în compania României: Marciano - Kandil, Dgani, Goldberg, Davidzada - Kanichowsky, Natcho, Abu Fani - David, Dabbur, Baribo.
  • Acesta a fost primul 11 în ultimul meci oficial disputat de israelieni, împotriva Albaniei, în Liga Națiunilor: Glazer - Dasa, Vitor, Goldberg, Leidner -Kanichowsky, Lavi, Karzev - Haziza, Weissman, Abada.
  • La amicalul jucat cu România, selecționerul Israelului a fost Gadi Brumer. Între timp, alb-albaștrii au numit un nou selecționer: Alon Hazan, care a activat și la naționalele U18, U19 și U21 ale israelienilor. Alon Hazan a fost antrenor principal și la FC Ashdod, formație din prima ligă israeliană, între octombrie 2006 și aprilie 2008.
  • Cel mai bine cotat jucător israelian este Manor Solomon, jucătorul celor de la Fulham, formație care ocupă locul 9 în clasamentul Premier League. El s-a accidentat pe 6 august la genunchi, într-un meci cu Liverpool. A fost supus unei operații la genunchi și e în recuperare, urmând să revină pe teren în noiembrie.
  • 18 milioane de euro este cota de piață a lui Manor Solomon, potrivit Transfermarkt.

Bourceanu a punctat și principalele probleme pe care le are jucătorul român în fotbalul modern.

„Lipsa de încredere a jucătorului român vine din două motive: nu ești suficient de bun sau nu crezi că ești destul de bun. Regula este că dacă ești tu pe teren și performezi bine, vei câștiga meciul. Dacă nu câștigi te gândești: «Sunt suficient de bun sau nu?» Și apare lipsa de încredere”, a punctat fostul fotbalist. 

Alexandru Bourceanu: „Acum 10-12 ani jucam meciuri în Europa League cu Copenhaga. Copenhaga a crescut, noi am scăzut ca nivel”

Alexandru Bourceanu a făcut o comparație între meciurile bune făcute de echipele românești în urmă cu 10-12 ani în cupele europene și e de părere că fotbalul din România a scăzut ca nivel. Fostul mijlocaș a dat-o exemplu de urmat pe Copenhaga, formație ce a reușit un rezultat de egalitate în fața campioanei Angliei, Manchester City.

„Ne uităm unde eram noi acum 10-12 ani. Jucam meciuri în Europa League la același nivel cu Copenhaga. Copenhaga a crescut, noi am scăzut. 

Cauza vine de la copii și juniori. Trebuie să facem schimbări de capital. Ar trebui să luăm exemplul Ungariei, care a făcut asta în urmă cu 10 ani. Avem nevoie de competențe la nivel administrativ. 

Problema noastră e cum gestionăm banii, ce facem cu ei. Aici intervin și antrenorii. Atunci când joci fotbal faci ceva, performezi. După care trebuie să conștientizezi ce făceai bine. Când antrenezi, trebuie să rezolvi problemele, să le explici jucătorilor. Dacă joci ai o înțelegere mai bună a jocului față de cineva care nu a jucat, pentru că ai trecut prin niște experiențe. Ar trebui să introducem o referință”, a spus Alexandru Bourceanu. 

De-a lungul carierei, Alexandru Bourceanu a jucat la Dunărea Galați, Oțelul Galați, Poli Timișoara, FCSB, Trabzonspor, Arsenal Tula, Dunărea Călărași și Gloria Buzău.

VIDEO. Adrian Mititelu vrea să renunțe la FCU Craiova + situația lui Marius Croitoru

Citește și:

Gabi Tamaș a cerut rezilierea! Ședință decisivă azi, la sediul clubului: „Trebuie să discutăm bărbătește”

Arnold Garita e principala țintă pentru FCSB! Gigi Becali l-a urmărit și îl vrea cu orice preț în iarnă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
GeorgePhoenix59
GeorgePhoenix59  •  12 Octombrie 2022, 20:36

Cata dreptate are Alex.Bourceanu ! Problemele pleaca de la copii si juniori ,unde nu se investeste cum ar trebui ,iar antrenorii sunt prost platiti si nu au nici o motivatie ! Am o stima deosebita pentru Alex ,de cand juca la Timisoara si sunt sigur ca va reusi in meseria ingrata de antrenor !

tororosso
tororosso  •  12 Octombrie 2022, 13:05

Dacă analizăm jocul celor de la Maccabi Haifa cu Juventus putem afirma că Israelul este mult peste nivelul lotului României . Cu Elveția și Kosovo șansele sunt minime ... nu ne calificăm în veci cu acest lot de păpădii .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează