FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII

EXCLUSIV / VIDEO Bourceanu, opinie contra curentului înainte de finalul preliminariilor: „Ce voi spune nu va fi privit cu ochi buni”

Alex Bourceanu
Alex Bourceanu

Articol de , - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 23:03 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 23:16

Campion mondial la minifotbal, Alexandru Bourceanu (38 de ani), fost internațional român, stă cu ochii pe echipa lui Edi Iordănescu și speră să ne calificăm la Euro 2024, deși e de părere că ar fi doar o consolare a unui fotbal bolnav.

  • Israel - România va avea loc pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV.
  • România - Elveția se joacă pe 21 noiembrie, de la 21:45, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1.

- Salut, Alex! Ne așteaptă cea mai importantă "dublă" a echipei naționale. Cum vezi aceste două jocuri? 
- E clar că după rezultatul Israelului cu Kosovo suntem mai aproape ca oricând de calificarea la turneul final. Sunt 7 ani de la calificarea din 2016. Ne putem califica și cu un egal în jocul cu Israelul doar dacă aceștia nu înving miercuri Elveția. E important ce se va întâmpla pentru că ei vin după o partidă complicată în Kosovo, pe un teren care nu a fost cel mai bun. Acolo au acumulat oboseală și la fel va fi și cu Elveția. Noi vom avea cu ei primul joc al nostru, pentru ei va fi al 3-lea, nu contează faptul că au lotul de 30 de jucători, adică mai lărgit decât în mod obișnuit, nu toți vor putea fi la un nivel optim.

- Să jucăm la egal dacă vor pierde cu Elveția? 
- OK, avem și varianta egalului, dar trebuie să jucăm normal ca să putem câștiga! Oricine abordează meciurile în aceeași direcție, fie că unii se apără și apoi merg pe contraatac, fie că alții încearcă să controleze jocul prin a avea posesie la minge. Fiecare vrea să câștige, dar, repet, depinde foarte mult și de ceea ce va face Israelul cu Elveția.

Moment răscolitor la conferința dinainte de Israel - Elveția: „Aparține unui băiat de 8 ani. E ultimul lucru din casa lui”
ISRAEL - ELVEȚIA
Moment răscolitor la conferința dinainte de Israel - Elveția: „Aparține unui băiat de 8 ani. E ultimul lucru din casa lui”

VIDEO. Alexandru Bourceanu, înainte de meciurile decisive cu Israel și Elveția: „Calificarea la EURO ne poate păcăli”

- E clar că avem un plus de moral, mai ales că situația din Israel e complicată. Poate conta mult mă gândesc... 
- Nu știu! Noi n-am trecut printr-un război și prin situația lor în ultimii ani și nu știm ceea ce este în mintea lor. E ușor de spus că situația conflictuală din țara lor și greutățile prin care au trecut îi vor motiva. Dar sunt doar supoziții.

- Ce ar însemna o calificare într-un astfel de moment pentru fotbalul românesc? Pare că e o rază de lumină din moment ce la echipele de club suferim. 
- Pe de-o parte e o bucurie, ținând cont de nivelul arătat în ultimii ani în cupele europene. Pe de altă parte, ar putea să ne înșele acest lucru fiindcă putem considera faptul că fotbalul românesc este pe un drum bun. Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani ar putea fi considerat un lucru benefic pentru fotbalul românesc. Sincer, e doar o imagine falsă a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în cupele europene, dar și a numărului de jucători din campionatele puternice, care în acest moment este mic.

- Deci ne-am păcăli! 
- Fotbalul românesc e într-o decădere și această eventuală calificare ne poate păcăli, dar în același timp, pentru români poate fi o bucurie pentru că n-am mai prins de ceva ani un Campionat European și oamenii n-au mai trăit bucurii.

- Poate măcar să vorbim de un moment zero, să vedem ce fac alții bine și ce greșim noi? 
- Nu, nu! Nu putem să ne păcălim! Atunci când te califici lucrurile merg bine, cel puțin în teorie. La noi asta e doar în aparență! Chiar dacă opinia mea nu va fi privită cu ochi buni, sunt conștient că în acest moment trebuie să schimbăm mai multe în fotbalul românesc. Sunt multe persoane care sunt conștiente de acest lucru, dar din varii motive lucrurile nu mai înaintează.

- Atunci doar să ne bucurăm că ne-am calificat? 
- Exact! Una peste alta, ar fi un lucru bun dacă ne-am califica fiindcă asta ar putea crea o emulație pentru o nouă generație de copii, care va putea vedea fotbaliști români jucând într-o competiție europeană.

Alexandru Bourceanu: „Cu un grup puternic vor apărea multe sclipiri”

- De la cine aștepți sclipirea în aceste două meciuri? 
- Nu aștept sclipiri. Sper doar ca echipa să fie la cel mai bun nivel. Grupul e cel mai important lucru. În contextul unui grup foarte puternic, mai multe sclipiri vor apărea și mai mulți jucători vor putea ieși în evidență.

- Simți că ne calificăm? 
- Nu știu! Nu mă pot gândi la asta pentru că am văzut doar meciurile echipei României. Israelul are evoluții oscilante și a jucat foarte bine împotriva noastră. Am văzut părți din jocul cu Kosovo. Cei de acolo i-au dominat! La rândul nostru, noi i-am dominat pe cei din Kosovo și nu e clar ceea ce ar putea să se întâmple. Elveția, care arată ca o mare forță, nu este foarte mult în față. Și ea ar putea să iasă din competiție dacă Israelul câștigă. La rândul nostru, cu un stadion plin putem obține o surpriză contra Elveției!

27 de meciuriare Alexandru Bourceanu în tricoul echipei naționale

Tot despre echipa națională: 

„Cine e Daniel Boloca?” » „Tricolorul” cu 60 de selecții la națională, după ce Boloca s-a dezis definitiv de România: „Vorbesc foarte serios!”

Chipciu nu crede că va mai fi convocat la națională: „Selecționerul nu mai ține cont de forma de moment a jucătorilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
donqhot
donqhot  •  15 Noiembrie 2023, 22:14
Postat de Hanszimer pe 15 Noiembrie 2023, 09:08

Cum sa ne dorim sa nu calificam cum clamează unii? Mai bine meciuri tari cu echipe puternice, care pot crea o emulație in anii care vin, decât sa stam in fotolii sa ne uitam la TV.

si daca ne calificam si daca nu, tu tot in fotoliu o sa stai.

GeorgePhoenix59
GeorgePhoenix59  •  15 Noiembrie 2023, 12:16

Nota 10 pentru Bourceana ! Aceasta calificare ar fi ça o frectie la un picior de lemn! Trebuie schimbata actuala conducere si sa vina o echipa cu o stratégie diferita ,cu una inovatoare ! Imi place enorm cum gandeste acest Bourceanu ,si sunt convins ça va ajunge un mare antrenor ,daca asta-si doreste !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează