FOTBAL  »  NATIONALA  »  NICOLAE STANCIU LA AHLI

ANALIZĂ GSP // Concluzie șocantă înainte de startul preliminariilor » Vedete printre cămile vs staruri la superechipe din Europa

Nicolae Stanciu, recent transferat la Al Ahli, se va duela în preliminarii cu Isco, starul lui Real Madrid // FOTO: GSP
Nicolae Stanciu, recent transferat la Al Ahli, se va duela în preliminarii cu Isco, starul lui Real Madrid // FOTO: GSP

Articol de , , - Publicat miercuri, 30 ianuarie 2019 09:00

În acest moment, primii doi decari ai naţionalei României, Nicolae Stanciu şi Constantin Budescu, se află în campionatul Arabiei Saudite, la Al Ahli şi Al Shabab, în timp ce omologii lor din reprezentativele cu care ne vom duela în preliminariile Euro evoluează în Spania, Anglia, Italia şi Germania.

Stanciu la Al Ahli. În Arabia Saudită! Cât de proastă e această veste pentru echipa naţională a României? Practic, în momentul de faţă, decarul numărul 1 al "tricolorilor", dar şi rezerva sa sunt în Golf. Ambii în Arabia Saudită. Stanciu va îmbrăca tricoul celor de la Al Ahli, iar Constantin Budescu e din vara trecută la Al Shabab, unde antrenor îl are pe Marius Şumudică.

Cum peste mai puţin de două luni vom debuta în campania de calificare la Campionatul European din 2020, turneu final la care Bucureştiul va găzdui 4 jocuri, GSP.ro face azi o comparaţie între ce are la dispoziţie naţionala lui Contra, din perspectiva decarilor, cu ceea ce au celelalte formaţii din grupa din care facem parte: Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta.

Concluzia cea mai importantă e chiar şocantă, ne diminuează dramatic speranţele că am putea prinde unul dintre primele două locuri, poziţii ce duc direct la CE!

Noi jucăm la echipe din Arabia, în timp ce toţi jucătorii de la Spania, Suedia şi Norvegia sunt doar în primele 4 campionate ale Europei, la grupări de prima ligă.

Dacă în privinţa ibericilor nu e surprinzător, în schimb, şi suedezii, dar chiar şi norvegienii joacă în Premier League, Serie A şi Bundesliga. Echipele nu sunt dintre cele de top din aceste ţări, dar prezenţe în tricoul unor nume precum Southampton, Leipzig, Sampdoria sunt nişte performanţe mari faţă de ceea ce are la dispoziţie Cosmin Contra.

Singurele sub România sunt Malta şi Insulele Feroe. Totuşi, dacă Malta chiar nu contează prin ce jucători are, toţi sunt din propriul campionat, decarii feroezilor evoluează în ţări decente ca fotbal şi chiar comparabil cu ce se joacă în Liga 1. Hansson şi Sorensen evoluează în Danemarca şi Norvegia, la formaţii care au avut chiar şi acces în cupele europene în diferiţi ani: Horsens şi Brann Bergen.

62.000.000 €e valoarea lotului celor de la Al Ahli, unde va evolua Stanciu, în timp ce clubul Al Shabab, unde joacă Budescu, e cotat la numai 21,5 milioane, conform transfermakt

974.000.000 €e valoarea lui Real Madrid, cu Isco în lot, în vreme ce Saul joacă la Atletico, club evaluat la 909 milioane de euro

385.000.000 €e valoarea lui Leipzig, care îl are printre vedete pe suedezul Forsberg, în timp ce Fulham, cu norvegianul Johanssen printre oamenii de bază, atinge 252 de milioane

Şumudică versus Simeone, Prandelli, Ranieri!

Diferenţa e la fel de mare şi la alt capitol. Cel al antrenorilor de la club, cu care respectivii fotbalişti lucrează zi de zi.

Stanciu va fi pregătit la Al Ahli de Pablo Guede, un argentinian mediocru şi ca fotbalist, dar şi ca antrenor. Budescu îl are la Shabab pe Şumudică, în vreme ce norvegianul Johanssen e sub comanda lui Claudio Ranieri la Fulham, iar suedezul Hiljemark sub cea a lui Cesare Prandelli la Genoa.

Saul e antrenat de Diego Simeone la Atletico, iar suedezul Forsberg e antrenat de un super-manager al fotbalului german, Ralf Rangnick.

Programul României în Preliminariile Euro 2020

23 martie 2019: Suedia - România
26 martie 2019: România - Feroe
7 iunie 2019: Norvegia - România
10 iunie 2019 : Malta - România
5 septembrie 2019: România - Spania
8 septembrie 2019: România - Malta
12 octombrie 2019: Feroe - România
15 octombrie 2019: România - Norvegia
15 noiembrie 2019: România - Suedia
18 noiembrie 2019: Spania - România

Vezi şi: Anamaria Prodan, comparație halucinantă după ce l-a transferat pe Nicolae Stanciu în Arabia Saudită: „Gică Hagi a lăsat-o pe Barcelona, echipa numărul unu a Europei, pentru a juca în Turcia”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  30 Ianuarie 2019, 10:14

Asta a fost in mare parte alegerea lor. Sa n-o acuzam permanent si definitiv pe amp. Ea le satisface capriciile, dementa dupa arginti sub sloganul 'viata de fotbalist e scurta'. Adevarul e ca 'ochiul dracului' face ravagii printre reprezentantii tarilor sarace (sportivi, politicieni, profesionisti,etc) . Mentalitatea de om sarac a romanului este inca o sursa de exploatare / vanzare a noastra. Nu poti flutura flamuri cand posezi doar o carpa...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează