FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

AUDIO Stenograma şedinţei de campanie din preziua alegerilor » Membrii CEx din staff-ul lui Burleanu, limbaj de maidan la adresa susținătorilor lui Lupescu! Principalii vizați: Crăciunescu, Porumboiu, Prunea, Justin Ștefan

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de , , - Publicat sambata, 28 aprilie 2018 09:00

Înainte să înceapă ședința de campanie din preziua alegerilor și în absența din sală a lui Răzvan Burleanu, membrii CEx din staff înjură, jignesc și lansează atacuri la persoană față de susținători de-ai lui Lupescu, între care Crăciunescu, Porumboiu, Prunea sau Justin Ștefan, secretarul general LPF. Cap de listă: Octavian Goga, vicepreședintele FRF.

Întâlnirea staff-ului lui Burleanu din preziua alegerilor seamănă în prima sa parte cu un concurs de înjurături, jigniri și atacuri la persoană. Până să înceapă ședința propriu-zisă și înainte ca președintele Răzvan Burleanu să-și facă apariția în sală, membrii Comitetului Executiv aflați în echipa de campanie a șefului FRF se întrec în ironii scabroase și invective la adresa susținătorilor lui Lupescu. 

Vreme de jumătate de ceas, discuțiile alunecă invariabil către insulte imposibil de reprodus. E, pur și simplu, o simfonie a dicționarului de mahala! Iar în capul listei stă chiar vicepreședintele FRF, Octavian Goga, unul dintre oamenii de bază ai echipei lui Burleanu, alături de care vechiul și noul președinte își propune să dezvolte fotbalul românesc și să-i respecte pe membrii afiliați. Unul dintre "profesioniștii din staff", așa cum, joi seara, la DigiSport, i-a numit Burleanu pe toți cei din Comitetul Executiv care au lucrat pentru a-i asigura un nou mandat. 

Aflat în CEx de peste 7 ani, din vremea "administrației Mircea Sandu", reprezentantul AJF-urilor conduce ofensiva injuriilor, care se abate de-a valma peste nume grele sau personaje comune din fotbalul românesc: Adrian Porumboiu, Ion Crăciunescu, Florin Prunea, Justin Ștefan (secretar general LPF), Alex Krenek (fost membru Cex), Stan Prodan (președinte AJF Teleorman), Paul Enache (fost conducător/antrenor Brașov). Pe toți îi unea la acel moment opțiunea pro-Lupescu. 

Este același Goga care, în ședința de campanie din 16 aprilie, folosea un limbaj similar și la adresa câtorva reprezentanți AJF ostili lui Burleanu sau încă indeciși pe ultima sută de metri înaintea alegerilor. "Un grup de trei format din Prahova, Argeș, Brăila, un grup pervers, perfid și continuați dumneavoastră, care nu cred că ne votează", sublinia Goga în raportul făcut în fața șefului federal. Așadar, poftiți pe maidanul federal!

1.Despre Prunea, Crăciunescu, Porumboiu, Ștefan: "Toți zic «Băga-mi-aș p... în capul lor»"

În preziua alegerilor, Gazeta Sporturilor publica o listă cu oamenii care urmau să facă parte din staff-ul lui Ionuț Lupescu dacă acesta câștiga alegerile. Subiectul a intrat și pe agenda oamenilor din echipa lui Burleanu.

Goga: Azi dimineață...vestea care a venit azi dimineață cu organigrama, cu Prunea, cu Crăciunescu, cu Porumboiu, cu Justin (Ștefan, secretar general LPF) este superbă. Știi câți membri afiliați îi bagă în p... mă-sii p-ăștia? Cred că de pe la Liga 1 puțini sunt cu Justin și-n rest toți, când aud de Crăciunescu și de ăștia..."Băga-mi-aș p... în capul lor!". N-a fost, mă, și la tine, la Târgoviște?
Ghergu: Cine?
Goga: Crăciunescu.
Brașoveanu:..președinte...
Ghergu: Nu, nu l-am prins.

2.Despre Paul Enache: "F...în gură de țăran prost!"

Oamenii lui Burleanu îl iau la țintă pe Paul Enache, consilier județean PSD în Brașov, fost conducător și antrenor la mai multe cluburi în orașul de la poalele Tâmpei. Respectivul este bălăcărit fiindcă ar fi încercat să intervină în județ pentru a-i aduce voturi lui Lupescu.

Goga: ...Paul Enache (fost conducător/antrenor Brașov). Să vezi ce p... în gură îi bag eu lu' Paul Enache ăsta! Țăranu' ăsta prost! (gălăgie) Cel mai mare trădător! Bă, țăranu' ăsta prost! Să vezi ce p... în gură îi bag eu când oi vorbi cu el! F.... în gură de țăran prost! Bă, a dormit cu mine ani de zile, țăranu dracu', și-acuma nici măcar n-a dat un telefon. El, care n-a mișcat un deget să ajute vreo echipă din Brașov! F... morții mă-tii!
Brașoveanu:...să ajute p-ăia, pe Corona? Nu se băgase pe la Corona?
Goga: Păi se băgase, da!
Dăscălescu: Se băgase să ieie bani de la Corona.
Goga: A fost președinte.
Voce: Cine? Paul?
Dăscălescu: Și la TCM. Până să se desființeze. 
Brașoveanu. A fost vreo trei luni și p-acolo, da!
Mulțime: Aleee aleee aleee..
Goga: Un l..., mă! Țăranu' dracu!

3.Despre "Părintele" Krenek: "Un m...st!"

La țintă intră și un fost membru al CEx, Alex Krenek, fost reprezentant al ligii a treia în Comitet atât în timpul lui Mircea Sandu, cât și sub Răzvan Burleanu. El e supranumit "Părintele" pentru că e preot într-o localitate din județul Bihor, Oșorhei.

Cighir: Te-a sunat "Părintele" (Alex Krenek, fost membru CEx)?
Goga: Cine?
Cighir: Părintele!
Goga: Dă-l în p.. mea! L-am sunat ieri. Era enigmatic! Zice: "Hai că n-ai chef de vorbă!". "Salut!". I-am închis telefonul. Băga-mi-aș p... în gura lui! Se dă și el artist acuma că e băgat în seamă de ăștia.
Ghergu: Păi el vroia să vorbească cu mata, nu?
Goga: Nu-i e rușine, mă? Dă-l în p.. mea! Un m..st! ......că e vreo problemă că e cu ăia? Am petrecut atât timp liber împreună sau lucru împreună!
Cighir: Pe mine m-a sunat și m-a întrebat: "Am auzit că...".
Goga: Aseară ai afirmat că ai auzit că m-am întors. Păi eu cred că sunt singurul, nu știu dacă mai e careva...cum i-ai zis lui Cătălin, așa i-ai zis și de mine...
Brașoveanu: Ce?
Goga: Că m-am întors...
Brașoveanu: Nu, nu, nu, singurul cu care nu s-a vorbit...
Goga: Vreau să spun un lucru...
Brașoveanu:...de tine. Nea Tavi...
Goga: Singurul pe care nu l-a sunat nici Prunea, nici Lupescu sau vreunul dintre cei de acolo am fost eu. Pe cuvântul meu de onoare!

4.Despre șeful AJF Teleorman: "Un l...giu, șofer pe basculă!"

Cighir: Și l...giul ăla al tău l-a schimbat...a stat trei zile la viceprimar la... 
Goga: Care l...giu, mă?
Cighir: Ăla de la Teleorman!
Goga: Aaaa, șoferul pe basculă? 
Voce: Da! (Râsete)
Cighir: Îl știți, mă, pe Stan Prodan?
Goga: El de meserie...meseria lui e șofer pe basculă. Și de aici a venit la AJF. 
Voce: Da?
Goga: Ce ușor pui botu'!

5."Dacă vreți să fim sclavi, votați Lupescu!"

Goga: Dar ferească sfântu' să ajungă (NEINTELIGIBIL) și cu Justin (Ștefan, secretar general LPF)...
Voce:....sclavi...
Voce: Păi, eu m-aș mai duce?
Voce: Vai de mine!
Voce: Sclavi vom fi!
Goga: Pe cuvânt!
Voce: Eu unul...(neinteligibil)..nici nu mă gândesc.
Goga: Jur! Da...Nu-i cunoașteți! 
Cighir: Dar chiar așa, putem să pierdem noi alegerile?
Mulțime: Haaai, băăă!
Goga: Bă, eu spun un lucru! Ferească Sfântu' să...și nu vorbesc...
Cighir:...în necunoștință de cauză.
(...)
Cighir: M-am întâlnit cu (neinteligibil) și primul lucru...desființează Elita și referenții zonali. Și aia..Cupa Speranțelor. Dacă le spun așa...Și banii se vor da numai la Liga întâi. "Dacă vreți să fim sclavi, votați Lupescu!".

Goga și Cighir se temeau că pierd locul în CEx!

O parte dintre reprezentanții din Comitetul Executiv își manifesta îngrijorarea pentru postul din conducerea federală dacă Răzvan Burleanu nu va obține un nou mandat. "Dacă nu iese Burleanu, eu sunt 30 la sută că reușita e de partea mea. Se modifică ăștia în minutul 1!", puncta Octavian Goga referindu-se la alegerile de pe 18 aprilie pentru un loc în Cex, la care îl avea contracandidat pe Cristi Sava, șeful AJF Bacău. "Vrei să spun ceva? Și eu, dacă nu iese Burleanu, s-ar putea să fie în situația să se abțină", sublinia și Cătălin Cighir, reprezentantul juniorilor, neliniștit și el pentru locul din CEx. 

"Vulpițele albastre, galbene, roz"

Denumirile a două echipe din fotbalul feminin, Vulpițele galbene și Pisicile roșii, a devenit subiect de bășcălie. "Vulpițele albastre, galbene, roz", le ia peste picior Marius Burcă, actualul reprezentant L2 în Cex, în timp ce Alin Cioban, chiar oficialul pe fotbal feminin din Cex, punctează cu ironie că pentru "Pisicile Roșii va veni la Adunarea Generală Marian Cățelu!". 

"Alin Ciobanu de la COSR"

La un moment dat, oamenii din staff-ul lui Burleanu invocă o întâmplare care pare să se fi petrecut recent, la intrarea în complexul național, către sediul FRF. Cătălin Cighir povestește: "Am intrat pe Basarabiei, p-acolo . Vine ăla: «Eu sunt cu domnul de la COSR». «Aaa, poftiți!»". Întâmplarea iscă un val de râsete, iar identificarea se face imediat din sală: «Domnul Alin Ciobanu de la COSR!»". 

Citește AICI toate episoadele ale înregistrărilor publicate de Gazeta Sporturilor 

897369 bio

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
eugeniustin
eugeniustin  •  28 Aprilie 2018, 12:54
Postat de turcescu pe 28 Aprilie 2018, 10:31

Fotbalul junior, feminin si de sala ar trebui sa aduca voturi dar nu voturi 100%!!! Acest sistem e pagubos...

Burleanu a castigat si liga 1.

dubluv
dubluv  •  28 Aprilie 2018, 11:48

pacat de Craciunescu ca a fost nevoit sa paraseasca tara...

mateiserban
mateiserban  •  28 Aprilie 2018, 11:24

Si eu i-as injura pe Prunea, Justin si Porumboiu

Vezi toate comentariile (15)
Comentează