FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„Avantaj Suedia!” » Ce părere are Ion Crăciunescu despre delegarea din meciul România - Suedia

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2019 12:49

La Stockholm, în primul meci din preliminariile Euro 2020, partida Suedia- România va fi arbitrată de o brigadă de arbitri englezi, cu Michael Oliver (34 de ani) la centru. El va fi secondat de asistenții Stuart Burt și Simon Bennett. 

Ion Crăciunescu crede că această delegare va fi în avantajul nordicilor "fiindcă arbitrii englezi sunt recunoscuți că acceptă duelurile mai tari, iar suedezii sunt recunoscuți pentru jocul lor mai în forță. Dar să nu pornim cu idei preconcepute, poate că nu va fi chiar așa".

Crăciunescu n-a pierdut ocazia să mai trimită o săgeată spre șeful CCA, grecul Kyros Vassaras, în legătură cu brigada care va oficia la partida "tricolorilor": "Suedezii au relații la UEFA, dar de ce ne-am teme?! Doar îl avem și noi pe Vassaras. De ce oare îi dăm omului 8.500 de euro salariu pe lună?!".

Inamicul lui Buffon

Michael Oliver a rămas în memoria microbiștilor după "sfertul" din Liga Campionilor, din sezonul trecut. În partida retur, Real Madrid-Juventus, la 0-3, englezul a dictat un penalty controversat pentru spanioli. A ieșit scandal, portarul Gianluigi Buffon a protestat vehement, fiind eliminat, iar Real Madrid a obținut calificarea în semifinale grație acelei lovituri de pedeapsă. „Acest arbitru are un sac de gunoi în loc de inimă!", a răbufnit atunci Buffon. Ulterior, fostul internațional italian și-a cerut scuze. 

2014este anul în care Oliver a arbitrat partida FCSB - Dinamo Kiev 0-2, din grupele Europa League, meci în care a refuzat un penalty clar în favoarea roș-albaștrilor

Citește și:

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SUEDIA // În vestiarul „tricolorilor” » Cum arată stadionul unde România începe drumul către EURO 2020 + câte bilete s-au vândut

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
dinamovist_1994
dinamovist_1994  •  21 Martie 2019, 16:02

Nesimtitul asta chiar sufera de amnezie sau doar se preface? Poate uita cineva perioada in care tristul asta era presedinte la CCA(in afara de digisport), jafurile comise de arbitri si explicatiile date de personajul asta de trista amintire pt. arbitrajul romanesc? Putin bun-simt n-ar strica tovarase Craciunescu.

swedan
swedan  •  21 Martie 2019, 15:29

Suntem prea slabi, arbitrajul chiar nu contează. Nu mai sunt jucatori care sa dea mai mult decât pot ei la echipa de club

observator_federal
observator_federal  •  21 Martie 2019, 13:40

Extraordinar... Transfermarkt, site-ul favorit al ziariștilor români (care scriu mai ales despre valoarea de transfer a unor tineri fotbaliști de la FCSB) i-a dublat valoarea lui Alex Mitriță, care acum figurează cu 6 milioane Euro... Răzvan Marin - 9 milioane, Mitriță - 6 milioane, Chiriches - 4,5 , Stanciu -4,25 , Keseru și Budescu câte 3,5 , Bicfalvi și Țucudean 3,0 , Tătărușanu, Chipciu, Niță, Pușcaș câte 2,5 etc. Revenind la Mitriță, poate acum o să dea și ProTV - pentru corecta informare a copiilor pe care îi ”educă” în spirit FCSB în fiecare seară la rubrica Sport - o reluare mai acătării (poate și comentariul original din meci) a golului din ultima etapă din MLS...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează