FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

INTERVIU HAIOS Florin Răducioiu, declarații geniale: „Las prosecco o lună, am lăsat și Toscanello” » Ce va face dacă dă gol în meciul Generației de Aur: „Ai mai scos limba în oglindă?”

Florin Răducioiu
Florin Răducioiu

Articol de - Publicat vineri, 17 mai 2024 11:47 / Actualizat vineri, 17 mai 2024 11:52

Florin Răducioiu a fost unul dintre cele mai mari nume din Generația de Aur, artizanul unor goluri memorabile pentru cei care au urmărit Campionatul Mondial de fotbal din 1994.

Acum în vârstă de 54 de ani, Răducioiu a marcat la Mondialul din SUA împotriva Columbiei (2 goluri) și Suediei (2 goluri). De fiecare dată, a sărbătorit într-un mod specific, alergând spre tribune, cu un mare zâmbet și scoțând limba! Acum, înainte de meciul demonstrativ, „de retragere” a Generației de Aur, spune că vrea să facă același lucru, dacă dă gol.

Pe 25 mai, pe Arena Națională, care va fi full, „tricolorii" de aur vor apărea pentru ultima dată în tricoul galben, împotriva unei echipe de foste staruri din străinătate, al cărei antrenor va fi Jose Mourinho.

Circul Ghencea revine » FCSB a făcut cerere ca să închirieze stadionul Steaua, dar are o piedică neașteptată + GSP îți prezintă toate detaliile
GHENCEA
Circul Ghencea revine » FCSB a făcut cerere ca să închirieze stadionul Steaua, dar are o piedică neașteptată + GSP îți prezintă toate detaliile

Florin Răducioiu: „Veneam cu mare drag la națională, mereu eram concentrat”

„Când veneam la echipa națională, nu eram stresat. Dar eram foarte concentrat, fiindcă erau meciuri de mare miză, erau preliminarii de Euro, de Campionat Mondial. Veneam cu mare drag. Dar cu cât mă apropiam de meciuri, tensiunea creștea. Erau alte vremuri, tu ești mai tânăr... (nr. râde către reporter)”.

Întrebat de reporterul GSP cum va sărbători golurile, Răducioiu a râs: „Da, scot limba dacă sărbătoresc”. A urmat o întrebare haioasă: „Ai mai exersat în oglindă, că nu ai mai dat gol demult?”. „Da, așa este. Nu am mai dat gol demult, de 4 ani, de la Cluj, la meciul cu Barcelona. Depinde de starea mea fizică. Vom intra ca la handbal, ieșim, intrăm, dar nu știu cum reacționează organismul”.

A vorbit puțin și despre Dinamo: „Mă bucur enorm că Dinamo a reușit să nu retrogradeze direct. Cred că e mare favorită la baraj, trebuie să intre cu o mare dorință de a câștiga orice duel. Vor rămâne în Superliga, sunt ferm convins de azi! Nu se va mai repeta ce a fost cu U Cluj, de acum 2 ani, când Dinamo a retrogradat”.

Florin Răducioiu: „Am renunțat la prosecco, fiindcă sunt un bun băutor de prosecco. Nu mai fumez Toscanello”

„Am fost obișnuiți întotdeauna cu disciplină, ca să avem un reper. Mă simt destul de bine. Mereu am stat destul de bine cu masa musculară la picioare, lucru care mi-a permis să dau din când în când câte un gol. Alerg, se poate. Zilele astea o să accelerăm un pic, dar ținem cont de vârsta noastră. Pe 25 mai, va fi o sărbătoare a fotbalului românesc, știți ce am însemnat noi pentru fotbalul românesc, deci meritam asta.

Am renunțat la prosecco, fiindcă sunt un bun băutor de prosecco. Nu mai fumez Toscanello, am eliminat un pic dulciurile. Fac mici sacrificii, dar îndeosebi prosecco. Cred că o să țin așa o lună întreagă. Am și eu viciile mele. Voi bea un cocktail după meci, probabil un gin tonic.

E visul meu să dau un gol pe Arena Națională. Dacă vom avea un 11 metri, aș dori să-l bat și am pregătit ceva pentru spectacol. M-am inspirat de undeva. Nu voi bate ca la Mondiale sau la Brescia, ci într-o formă inedită”, a explicat Florin Răducioiu.

Zilele acestea, a fost programat primul antrenament mai serios, pe „Arcul de Triumf”. Bogdan Stelea, Florin Prunea, Gică Popescu, Miodrag Belodedici, Gică Mihali, Basarab Panduru, Florin Răducioiu, Jean Vlădoiu și Marius Lăcătuș s-au prezentat la program, pentru pregătirea meciului de retragere a Generației de Aur. Le-au fost alături antrenorul de portari Dumitru „Țețe” Moraru, dar și medicul Pompiliu Popescu.

21 de goluriși 40 de selecții are Florin Răducioiu în naționala României

Citește și:

„Hai, ciorbare, la alergare!” » „Lansate” în viteza întâi la antrenamentul de azi al Generației de Aur. Lăcătuș a avut probleme, dar nu s-a lăsat

Loredana Groza, îndrăgostită de un membru al Generației de Aur: „A fost primul meu «crush». Decupam pozele din ziare”

Citește și:

Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează