FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA

Un jucător român devine cetățean maghiar și vrea să joace pentru naționala Ungariei!

Bumba (stânga), în tricoul României U21
Bumba (stânga), în tricoul României U21

Articol de GSP - Publicat luni, 27 iunie 2022 20:15 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 20:39

Claudiu Bumba (28 de ani) va deveni cetățean maghiar, scriu jurnaliştii de la Nemzeti Sport. Iar mijlocașul ofensiv ar vrea să joace pentru naționala de la Budapesta!

Bumba a cerut să devină cetățean maghiar! Trebuia să depună jurământul pe 5 iulie, însă procedura a fost amânată, întrucât, susține sursa citată, fotbalistul român va fi atunci în cantonament în Austria cu noua lui echipă, Fehervar. 

Alexandru Chipciu: „Am vrut să plec de la CFR după două zile! Toată lumea vorbea de cât câștig, dar nimeni nu mă întreba asta”
Interviu
Alexandru Chipciu: „Am vrut să plec de la CFR după două zile! Toată lumea vorbea de cât câștig, dar nimeni nu mă întreba asta”

Claudiu Bumba își ia cetățenie maghiară și vrea să joace pentru Ungaria

Bumba ia în calcul și oportunitatea de a juca pentru naționala Ungariei. Cum n-a evoluat în niciun meci oficial pentru România, regulamentul FIFA îi permite lui Claudiu să schimbe naționala.

Bumba evoluează de 3 ani în Ungaria, la Kisvarda, iar în această vară a semnat cu Fehervar. Jucătorul născut la Baia Mare are 3 meciuri amicale disputate la echipa națională de seniori a României, pentru care a debutat în 2012. În 2021, la GSP Live, Bumba nu excludea varianta de a îmbrăca tricoul naționalei Ungariei.

Claudiu Bumba în 2021, la GSP Live: „Selecționerul Ungariei a întrebat de mine”

„După ce am plecat în Israel, am mai fost chemat de 3-4 ori, dar nu am avut șansa să joc. Am stat doar pe bancă. Poate dacă aveam șansa 5-10 minute să demonstrez ceva, poate să ți se schimbe destinul, să pleci altundeva, să te vadă cineva. Nu a fost să fie. 

Nici acum nu e târziu, dacă vom continua pe aceeași pantă ascendentă și vom fi între primele 3-4 echipe din Ungaria, voi juca și voi da goluri, bănuiesc că vor fi ochii îndreptați și spre mine. Dacă nu, asta e, poate o să-mi iau și eu cetățenie aici și se vor uita ungurii la mine. 

Nu glumesc, antrenorul lor a fost la un meci și a întrebat de mine, dacă am actele. Încă nu le am, dar îmi doresc să-mi iau cetățenie. Selecționerul italian (n.r. - Marco Rossi) a fost, da. Ei mai au jucători naturalizați, sunt deschiși la chestia asta. Am demarat procedurile pentru cetățenie. Mi-e mult mai ușor, am o străbunică de acolo și-mi va fi mai ușor să iau cetățenia. 

Îmi doresc să joc pentru România, dar dacă nu am nicio șansă și voi fi chemat aici... Îmi doresc și eu să joc pentru o calificare, poate pentru un EURO. Sunt apreciat, ăsta e un lucru bun pentru mine. Dacă nu am nicio șansă să joc pentru naționala din țara în care m-am născut, asta e”, a spus Bumba, la GSP Live, în 2021.

Meciurile lui Claudiu Bumba în naționala României de seniori:

  • Amical: 4-0 vs. Turkmenistan (27/01/2012) - 11 minute jucate
  • Amical: 0-0 vs. Bulgaria (07/02/2015) - 45 de minute jucate
  • Amical: 2-1 vs. Moldova (14/02/2015) - 66 de minute jucate

Claudiu Bumba a debutat la seniori la Baia Mare. Au urmat aventuri la FCM Târgu Mureș și AS Roma U19, iar apoi a ajuns în Israel, la Hapoel Tel Aviv.

În 2017, după aproximativ doi ani la Hapoel, s-a întors în România, la Dinamo, unde a fost la un pas să devină campion în sezonul 2016-2017. A trecut ulterior pe la Concordia Chiajna și Adanaspor (Turcia), iar din august 2019 a jucat pentru Kisvarda. Zilele trecute, s-a transferat la Fehervar (MOL Vidi).

Cum a ajuns să semneze cu FCSB noua „perlă” a lui Becali: „Am fost surprins când mi-a arătat contractul”
FCSB
Cum a ajuns să semneze cu FCSB noua „perlă” a lui Becali: „Am fost surprins când mi-a arătat contractul”
Fost taximetrist, actual om bun la toate la Dinamo: „Tomiță e medicul echipei acum, îi ajută pe fotbaliști cu una, cu alta”
Dinamo
Fost taximetrist, actual om bun la toate la Dinamo: „Tomiță e medicul echipei acum, îi ajută pe fotbaliști cu una, cu alta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
irr78
irr78  •  28 Iunie 2022, 17:20

Anyway..a jucat la o echipa care a terminat pe podium,oricum mult mai valoroasa ca si fecefecesebeu..acolo s a integrat perfect,era titular si a marcat destule goluri..si drept rasplata a venit un transfer la mol vidi,echipa constant prezenta in grupele EL/conference league,ceea ce nu putem spune despre echipa ciobanului..

22robert03
22robert03  •  28 Iunie 2022, 16:16

Inca o "stea" pierduta. ))

bogat
bogat  •  28 Iunie 2022, 11:14

Daca nu are loc la nationala Romaniei atunci la nationala Ungariei nici vorba. Omul zice si vrea insa nu prea poate. Oricum ar fi ii doresc succes, un tip decent, are ceva tehnica insa nu prea are viziune in joc si nici forta.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează