FOTBAL  »  NATIONALA  »  LITUANIA - ROMÂNIA, JOI, 21:45, PROTV ȘI LIVETEXT PE GSP.RO

CORESPONDENȚĂ DIN VILNIUS // Plan B pregătit de Contra pentru meciul cu Lituania + măsură ciudată a organizatorilor

FOTO: Cristi Preda +12   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat miercuri, 10 octombrie 2018 20:48

Joi seară, în Lituania - România, Cosmin Contra va începe cel mai probabil într-un 4-2-3-1, însă are pregătită și o formulă mai ofensivă. 

  • Lituania - România e joi, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV. 

Selecționerul se gândește să renunțe la un închizător, Paul Anton, și să înceapă meciul cu doi atacanți în formula de start, George Țucudean și Claudiu Keșeru.

După partida cu Muntenegru (0-0), Contra spunea că a vrut să treacă la acest sistem, în repriza a doua, dar forțat de accidentările lui Chiricheș și Pintilii, nu a mai avut posibilitatea unei schimbări ofensive.

Cum ar arăta România în formula ofensivă: 

Tătărușanu - Cr. Manea, Tamaș, Săpunaru, Bancu - R. Marin - Chipciu, N. Stanciu, Mitriță - Keșeru, Țucudean

2-1 pentru ceferist

Țucudean și Keșeru încă nu au apucat să joace împreună în această campanie de Liga Națiunilor. Cu Muntenegru, titular a fost Keșeru, iar Țucudean nu a ajuns să mai joace. La Belgrad, atacantul CFR-ului a intrat în formula de start, el reușind chiar și golul egalării, în remiza, 2-2, cu sârbii. A fost schimbat pe final, fiind înlocuit chiar de Keșeru (82).

În cele 10 partide disputate până acum în mandatul lui Cosmin Contra, Keșeru a marcat o dată în victoria cu Kazahstan (3-1). George Țucudean, care a debutat cu actualul selecționer, are două reușite, una în amicalul câștigat în Israel (2-1) și cealaltă în ultimul meci, cu Serbia.

Voie bună la antrenamente + o MĂSURĂ CIUDATĂ

"Tricolorii" au susținut azi antrenamentul oficial pe terenul sintetic pe care vor juca mâine cu Lituania. Cosmin Contra a apărut din nou orteza fixă pentru gleznă, dar a ținut să stea printre jucători în timpul ședinței de pregătire. 

Ai noștri au arătat o stare de spirit bună, au râs în multe momente, semn că au mare încredere într-o victorie mâine seară. 

Înaintea ședinței de pregătire, terenul sintetic a fost udat din abundență în zona careurilor. Lituanienii au dat drumul la aspersoare, probabil în speranța că îi vor pune pe "tricolori" într-o situație cât mai incomodă pe inedita suprafață la exersarea fazelor de poartă. 

CLASAMENTUL GRUPEI:

Muntenegru 2 1 1 0 2-0 4p
Serbia 2 1 1 0 3-2 4p
ROMÂNIA 2 0 2 0 2-2 2p
Lituania 2 0 0 2 0-3 0p

PROGRAMUL URMĂTOARELOR MECIURI:

• 11 octombrie | Lituania – RomâniaMuntenegru – Serbia (ora 21:45)
• 14 octombrie | România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – LituaniaMuntenegru – România (ora 21:45)

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
adytza74
adytza74  •  11 Octombrie 2018, 09:29

Keseru la nationala e zero. Doar rezerva.

samertx
samertx  •  10 Octombrie 2018, 23:47
Postat de baruch pe 10 Octombrie 2018, 21:27

ce misto! iar noi..."trebuie sa avem gazon perfect pe arena nationala, altfel iar facem romania de ras in fata europei si a lumii" :)) ultimul exemplu la meciul cu sporting, cand le-am facut alora masa de biliard, ca sa castige cu 5-1 :)

Excelent, metre.

merace
merace  •  10 Octombrie 2018, 22:52

HAI ROMANIA!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează