FOTBAL  »  NATIONALA  »  SPANIA U21 - ROMÂNIA U21, 21 MARTIE, 19:45

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA // Suntem peste tot acasă: cele mai noi informații de la naționala U21 » Cine s-a antrenat separat + de ce s-a mutat meciul

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2019 22:37

România U21 va juca joi, 21 martie, de la ora 19:45 contra Spaniei U21, în primul amical din cantonamentul din Spania, în vedere pregătirii EURO 2019, din 16-30 iunie. Federația Spaniolă de Fotbal a mutat meciul la Granada după ce a sesizat interesul deosebit venit din partea românilor stabiliți în Spania.

  • Vlad Nedelea, reporterul Gazetei Sporturilor, și fotoreporterul Raed Krishan sunt în Spania de unde oferă cele mai tari informații din cantonamentul „tricolorilor”
  • Spania U21 - România U21 va fi liveTEXT și liveVIDEO pe GSP.RO și în direct pe TVR 1

Orice meci al naționalei sau al echipelor de club din România pe teritoriul iberic e un prilej pentru românii stabiliți în Spania să-și arate atașamentul față de țară. Cum s-a aflat despre amicalul dintre selecționatele U21, au curs mesajele către Federația Spaniolă de Fotbal. Alarmați, oficialii au decis imediat mutarea meciului pe un stadion mai mare. Așa s-a ajuns la Estadio Nuevo Los Cármenes, arena de peste 20.000 de locuri a Granadei, formație din LaLiga 2.

Mirel Rădoi știe și el despre cererile de bilete venite dinspre români și e convins că, la ora jocului, "tricolorii" vor avea parte de o susținere mare:

„Am înțeles că cei de la federația spaniolă au mutat meciul la Granada pentru că aveau semnale despre un interes mare din partea românilor. Sunt deja câteva sute de români care vor să vină, sperăm ca la ora meciului să se ajungă să vorbim despre mii”.

Cel puțin 2.000 de români

Granada este cam al 4-lea oraș ca număr de locuitori din Andaluzia, după Sevilla, Malaga și Cadiz. De fapt, această zonă este una dintre destinațiile preferate ale românilor plecați sau stabiliți în Spania, numărând peste 130.000 de conaționali. Este de așteptat ca, la ora meciului, pe stadion să fie mai bine de 2.000 de români. Și nu este neapărat o surpriză. FCSB s-a bucurat și ea de o susținere remarcabilă la partidele disputate pe tărâm iberic, fie că a jucat la Madrid, Sevilla sau Villarreal. 

20.000 de români au fost pe "Santiago Bernabeu" în 2006, când FCSB a pierdut cu Real Madrid, 0-1 

De 10 ori mai valoroși

Luis de la Fuente, selecționerul Spaniei U21, are la dispoziție un lot plin de valori. Ibericii vor alinia diseară o echipă formată din jucători veniți de la Real Madrid, Barcelona, Valencia, Real Sociedad sau Villarreal. Carlos Alena (Barcelona), Jesus Vallejo, Sergio Reguilon (ambii de la Real Madrid), Carlos Soler (Valencia) sunt doar câțiva dintre fotbaliștii Spaniei ce formează un lot de aproape 300 de milioane de euro. Lotul nostru e cotat la puțin peste 30 de milioane, dintre care 12 sunt doar în dreptul lui Andrei Radu. Vedeta Spaniei este Mikel Oyarzabal (Sociedad), cotat la 40 de milioane de euro. 

I-am bătut o singură dată

Naționalele U21 ale României și Spaniei s-au întâlnit în 6 rânduri până acum, ultima dată acum 22 de ani, la un amical disputat în noiembrie 1997 în Sa Pobla. Am pierdut atunci cu 1-2. De fapt, din cele 6 întâlniri directe, noi am câștigat una singură, în calificările pentru Euro 1978, scor 4-0.

„Tricolorii" au câștigat atunci cu 4-0 la București. Am mai făcut un egal în 1985, în Turneul Internațional de la Toulon, 1-1. Celelalte 4 meciuri au fost pierdute. 

Radu și Tudorie s-au antrenat separat

Ionuț Radu și Alexandru Tudorie nu s-au antrenat normal în prima zi din cantonamentul din Spania. Cei doi au avut parte de un program preferențial, asta pentru că au sosit mai târziu la echipă. În timp ce restul colegilor se pregăteau pe terenul complexului hotelier din Benahaiv, portarul de la Genoa și vârful venit pe ultima sută de metri de la Voluntari au rămas și s-au pregătit în sala de forță.

Se vede la TVR

Naționala va disputa astăzi primul meci amical din cantonamentul iberic. Selecționata lui Mirel Rădoi va întâlni Spania, de la ora 19:45, pe stadionul "Nueva Estadio de Los Carmenes" din Granada. Meciul va putea fi urmărit în direct la TVR 1 sau pe canalul de YouTube FRF TV ori pe pagina de Facebook a echipei naționale. De asemenea, meciul este liveTEXT pe GSP.RO.

Următorul amical va avea loc luni, 25 martie, cu Danemarca, de la ora 19:00. 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
blatistu49
blatistu49  •  21 Martie 2019, 10:04

no i in amicaluri nu pierdem va fi omenie

ray51
ray51  •  21 Martie 2019, 08:53

Si daca ne dau 5 care-i problema?!? E Spania, nu Austria, nici Irlanda. E meci de verificare. De testare. Tinerii acestia trebuie respectati pentru curajul si daruirea de a se fi format (in mare parte) in tari cu fotbal adevarat nu cu turca si 'poarca'...

fcsbist.de.mic
fcsbist.de.mic  •  21 Martie 2019, 01:46
Postat de dinamo_fan pe 20 Martie 2019, 23:10

parca vad ca ne dau si aia 5 ca sa ne linisteasca.

Si ce daca iau 5? Au luat aia de la U17 si U19 cate 5 bucati in meci oficial de la ilustrele Irlanda si Austria si noi ne temem de un amical? Vreau sa-i vad jucand ca Grecia cu Germania acu vreo cativa ani: chit ca au luat 4 bucati dar au dat si ei 2, au murit cu nemtii de gat. Sa invete sa-si tina de farfurie, nu sa le bage tatii lor dumicatii pe gat ca unui exemplu autohton (nu-i mai pomenesc numele dar stie toata lumea despre cine e vorba).

Vezi toate comentariile (6)
Comentează