FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

Cosmin Contra l-a convocat în premieră la naționala mare pe Alex Pașcanu: ”Am început să țip prin cameră”

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 27 octombrie 2018 09:00

Alex Pașcanu, 20 ani, e unul dintre eroii campaniei de calificare la Euro 2019 a reprezentativei U21. Fundașul lui Leicester poate debuta cu Lituania (17 noiembrie) sau Muntenegru (20 noiembrie).

Selecționerul Cosmin Contra a anunțat, ieri, stranierii pentru ultima "dublă" din Liga Națiunilor, cu Lituania (17 noiembrie, Ploiești, 21:45) și Muntenegru (20 noiembrie, Podgorica, 21:45), iar surpriza vine de la chemarea în premieră la lot a lui Alex Pașcanu (Leicester), unul dintre artizanii calificării trupei U21 la Euro 2019.

- Alex, te așteptai să vină așa repede convocarea la prima reprezentativă?

- Sincer, nu prea! Am făcut lucruri importante la tineret, dar nu credeam să vină atât de rapid telegrama pentru naționala mare. Când am aflat, mi s-a făcut pielea de găină și am început să urlu ca nebunul prin cameră. Colegul meu, un spaniol, nu prea înțelegea ce se întâmplă. Credea, probabil, că am câștigat la loto!

"Poate voi urca și la echipa mare la Leicester"

- Părinții cum au reacționat?
- Lor le-am dat primul telefon. Erau împreună la masă și au început și ei să țipe de bucurie! E normal, dacă voi apuca să debutez va fi împlinirea unui vis. Aștept cu emoție să vin la lot, unde, dintre băieții mai vechi, nu-l știu decât pe Răzvan Marin, cu care am evoluat câteva meciuri împreună la U21.

- E semnalul că vei urca și la echipa mare a lui Leicester?

- Sper să fac în curând și acest pas! Marți e meci în Cupa Ligii și poate voi avea șansa de a fi chemat pentru partida cu Southampton.

Stranierii convocați de Contra

Portari: Tătărușanu (Nantes), Pantilimon (Nottingham Forest), Fl. Niță (Sparta Praga), S. Lung jr. (Kayserispor)
Fundași: Săpunaru (Kayserispor), Nedelcearu (Ufa), Moți (Ludogoreț), Pașcanu (Leicester), Toșca (PAOK)
Mijlocași: R. Marin (Standard), Stoian (Crotone), P. Anton (Krîlia), Chipciu, N. Stanciu (ambii Sparta Praga), D. Rotariu (Alkmaar), Al. Băluță (Slavia Praga), Maxim (Mainz)
Atacanți: Keșeru (Ludogoreț), G. Pușcaș (Palermo), A. Ivan (Rapid Viena)

Fără spectatori și cu Lituania

Comisia de Disciplină UEFA a anunțat FRF că echipa națională va juca din nou cu porțile închise. Este vorba despre ultimul meci de acasă din faza grupelor Ligii Națiunilor, împotriva Lituaniei, pe 17 noiembrie, la Ploiești. Sancțiunea a venit în urma celor petrecute la partida cu Serbia (0-0), scandări xenofobe, folosirea petardelor și fumigenelor, pătrunderea spectatorilor în zona terenului. În plus, FRF va plăti și o amendă de 70.000 de euro. În primul meci din Liga Națiunilor, cu Muntenegru (0-0), elevii lui Contra jucaseră pe același stadion, "Ilie Oană" din Ploiești, tot fără spectatori.

Nume noi și la U21

Pentru amicalul U21 cu Belgia (15 noiembrie, Cluj, 19:00), Mirel Rădoi a chemat și el cinci jucători de peste hotare. Dacă A. Radu (Genoa) și Ad. Petre (Esbjerg) au fost nume obișnuite în campania pentru CE 2019, selecționerul îl readuce în circuit pe M. Dobre (Bournemouth) și-i promovează pe Vl. Dragomir (Perugia) și Sântean (Viktoria Zizkov)

Vezi și: "Mă gândeam la Contra, e singurul selecționer din istorie care pățește asta" » Motivul pentru care FRF deplânge situația în care e pus "Guriță"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
albalbastru72
albalbastru72  •  27 Octombrie 2018, 14:04

Uf, mai bine pustiul asta si scapam de bulevardul Benzar.

calinescu_
calinescu_  •  27 Octombrie 2018, 12:43

MEDIOCRU ABSOLUT ...!!! TOATE ACESTE CONVOCARI SUNT PENTRU A AVEA UN ALIBI LA CONVOCAREA LUI IANIS HAGI ....!!!! ALT MEDIOCRU ABSOLUT ...!!!!

vladutz13
vladutz13  •  27 Octombrie 2018, 12:25

Cum sa convoci la Nationala mare pe cineva care nu a jucat vreun meci la seniori?? Normal ca spaniolul nu intelegea...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează