FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAȚII

Cu fotbalul masculin ne-am lămurit! Burleanu are un plan uriaș: "Până în 2022 vrem ca fotbalul să devină sportul nr. 1 practicat de femei"

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 iulie 2018 18:56

Răzvan Burleanu, 34 de ani, este la al doilea mandat la cârma Federației Române de Fotbal și are un plan îndrăzneț, însă nu pentru fotbalul masculin, ci pentru cel feminin.

"Până în 2022 avem un obiectiv strategic: ca fotbalul feminin să devină sportul numărul 1 practicat de femei în România. Deja am făcut pași foarte mari în zona asta, inclusiv în ceea ce privește partea de expunere.

Dacă acum 4 ani erau 200-300 de spectatori la un meci de fotbal feminin, acum, la ultimul meci, am avut peste 3.000 de spectatori la Botoșani, în contextul în care cred că am fost peste media de spectatori a echipei de Liga 1 de acolo. Un alt exemplu, la meciul de baraj pentru calificare la Campionatul European, Romania - Portugalia, am avut 7.110 spectatori pe Arena CFR", a declarat Burleanu pentru newsweek.ro.

"În momentul de față, echipa națională arată bine cu Cosmin Contra, astfel încât suntem optimiști în debutul campaniei din septembrie. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie accelerat ritmul pe care îl avem în acest moment, astfel încât să ne asigurăm de prezența noastră la Campionatul European, pentru ca pe această campanie și această prezență să putem să construim calificarea la Campionatul Mondial din 2022"
Răzvan Burleanu, președinte FRF

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
maxp
maxp  •  08 Iulie 2018, 22:32

Doamne Fereste ca fotbalul sa fie cel mai practicat sport de fete din tara, ca ar insemna sa pierdem enorm la handbal, care e totodata si cam singurul care face performanta in adevaratul sens al cuvantului. Sperantele pe care ni le putem pune in viitorul fotbalului romanesc sunt clare fie si din aceste simple declaratii. In primul rand ne-am lamurit cand presedintele de federatie spune ca nationala merge bine sub comanda lui Contra. Apoi, oare de ce ne cramponam cu obiective de 2 lei?! Calificari la Euro, la Mondiale?! Eu as vrea ceva pe termen lung, sa ratam si urmatorul European si urmatorul Mondial daca in 10 ani incepem sa nu mai ratam niciunul. Cate o calificare izolata am mai avut, n-au insemnat mare lucru. Noi nu schimbam un schelet uzat si de proasta calitate al echipei nationale pentru ca ne propunem obiective mici si ne e frica ca cica am risca. Hai sa incercam sa punem accentul pe alte lucruri si garantez ca inclusiv pentru Euro 2020 si CM 2022 sansele cresc. Daca si in Cupa asta a natiunilor vom juca la rezultat, cu aceeasi oameni fara chef, nu facem absolut nimic. Important ar fi sa incercam sa jucam fotbal, nu sa ne cramponam de rezultate inclusiv in meciurile amicale.

maxp
maxp  •  08 Iulie 2018, 22:25
Postat de deva1 pe 08 Iulie 2018, 20:36

Un plan foarte bun, cu dubla bataie : masculin si feminin. Trebuie echipe de copile, de cadete, de junioare, si senioare. Selectie foarte larga, in zece -12 ani, la feminin, putem avea rezultate la Europene, Mondiale, Jocuri Olimpice. La masculin e foarte greu , imbarligata treaba ca sunt foarte multi straini in Liga 2 si Liga 1!!!!Rezultate inseamna medalii, nu calificari. Deocamdata nationalele Romaniei nu au avut rezultate! Din pacate e f. Greu sa ne calificam, jucatorii si antrenorii nu dau totul ptr Nationala ci mai mult pt club.

"Rezultate inseamna medalii, nu calificari". Daca dumneata ai impresia ca din *** poti ajunge asa cu una cu doua pe varful Dubai Tower, te inseli. Pentru noi rezultate ar insemna calificari, la conditiile din tara. Apoi, eu nu cred ca fotbalul feminin ar putea avansa atat de tare. Hai ca poate ajunge la nivelul de a juca la Europene, dar sa vorbesti de JO, sa fim seriosi! Momentan fotbalul masculin sta mai bine decat cel feminin si probabil va si ramane asa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  08 Iulie 2018, 20:51

Felicitari domnule Razvan Burleanu. Puneti accentul in special pe fotbalul feminin de sala care poate avea o expunere mai buna decat cel de camp. Dezvoltati masiv fotbalul de sala atat cel feminin cat si cel masculin in special in formule de amatori, neprofesionsti, in aceasta zona existand un potential imens de crestere. Similar dezvoltati exponential minifotbalul acesta fiind la modul concret cam singura modalitate concreta fizica de practicare a fotbalului la nivel de masa, de amatori, Pentru aceasta intreprindeti rapid o actiune ferma si hotarata de incadrare a federatiei de minifotbal al carei presedinte ati fost inaintea alegerii la FRF, in cadrul FRF, pentru a da o noua si adecvata dimensiune si minifotbalui, viitorul lider al practicari sportului la nivel de amatori, de masa. Poate si in trecut si in prezent minifotbalul, miuta, a fost si este sportul de masa numarul 1 , treceti-l la FRF, si dati-i anvergura care o merita.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează