FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV // VIDEO Ignorat de Edward Iordănescu, fotbalistul ales de cititorii GSP drept cel mai bun jucător al turului dă o replică neașteptată

Edi Iordanescu
Edi Iordanescu

Articol de - Publicat duminica, 12 noiembrie 2023 09:11 / Actualizat duminica, 12 noiembrie 2023 09:45

Dan Nistor, 35 de ani, nu a avut loc în echipa lui Edi Iordănescu, 45 de ani, pentru meciurile decisive cu Israel (deplasare) și cu Elveția (acasă), însă decarul lui U Cluj crede în „tricolori” și în selecționer.

Dan Nistor a fost cel mai lăudat fotbalist din Liga 1 pentru turul sezonului regulat. Decarul „șepcilor roșii” a fost apreciat și de specialiști, și de microbiști. Aceștia l-au votat „cel mai bun jucător din Liga 1” într-un sondaj pe GSP.ro. 

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul lunii octombrie, ia în calcul postul de selecționer: „Oricine se gândește la asta” + Regretul carierei de tehnician
ANTRENOR
Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul lunii octombrie, ia în calcul postul de selecționer: „Oricine se gândește la asta” + Regretul carierei de tehnician

Totuși, selecționerul Edward Iordănescu nu a avut ochi pentru conducătorul de joc al lui U Cluj, nu l-a băgat în seamă deloc.

Dan Nistor, mesaj pentru cei convocați: „Trebuie să reziste presiunii, altfel n-au ce căuta acolo”

Înaintea remizei albe cu Petrolul, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a dezvăluit că nu are așteptări vizavi de vreo convocare a lui Dan Nistor sau a altui jucător de-ai săi, altfel ar fi fost chestionat de către selecționer ori de altcineva din staff-ul acestuia. 

Nici Nistor nu avea așteptări foarte mari, însă fotbalistul a mărturisit că-și dorește foarte mult ca România să se califice la Euro 2024. Ba, mai mult, i-a luat apărarea pe Iordănescu și pe jucători, de multe ori criticați în această campanie.

9goluri și 8 assist-uri a adunat Nistor în 18 meciuri în actuala ediție pentru U Cluj

„Mi-aș dori din tot sufletul să ne calificăm la Euro, chiar dacă apar atâtea critici. Ce ne dorim? Să jucăm frumos și să stăm acasă sau să jucăm urât și să fim la Euro? Sper să ne calificăm și să facem o figură frumoasă la turneul final.

Jucătorii care sunt convocați pentru aceste două meciuri trebuie să reziste presiunii, altfel înseamnă că n-au ce căuta acolo. Sunt convins că vor reuși să fie destul de capabili să reziste la presiune. Cu Israel e un atu că nu jucăm în Israel, iar cu Elveția jucăm acasă și va fi un stadion plin", a reacționat Dan Nistor pentru GSP.ro.

Dan Nistor, despre critici: „Dacă vin de la un fost mare fotbalist, accept, dar dacă te critică Vasile și Ion...”

Mulți specialiști și foști internaționali au spus, după remizele României din grupa preliminară, că s-au simțit rușinați de evoluția și modul în care echipa a adunat punctele ce ne plasează acum pe locul 1 înaintea meciurilor decisive.

7selecții a adunat Dan Nistor pentru prima reprezentativă a României

„Eu nu am de ce să fiu rușinat de echipa națională. Hai să vedem cum vin criticile! Dacă vin critici constructive de la un fost mare fotbalist, accept, înveți, dar dacă te critică Vasile și Ion nu sunt de acord... Accept cu mare drag criticile de la foștii mari fotbaliști, înveți de la cei mai buni.

Iau ce e mai bun din critici, mă motivează. Am jucat la Botoșani, m-au făcut în toate felurile, „Ceapă” sau mai știu eu cum. Astfel de lucruri îmi dau energie, vibe bun. Mie îmi plac, vreau să le demonstrez tuturor că pot da gol și assist, iar la final să vadă că sunt bun. Așa trebuie să facă și jucătorii naționalei", a declarat Dan Nistor, mijlocaș U Cluj,

Îmi pare rău că România nu mai are niciun ziar de sport. Am foarte multe ziare acasă, Gazeta Sporturilor, le am de pe vremea când eram la Dinamo și mi le dădea nea Iulică Mihăiescu, mi le oprea pe cele cu mine. Soția făcea poze la ziar și-mi trimitea să văd ce note am luat. Păcat că lucrurile frumoase dispar din țara asta.

- Dan Nistor, mijlocaș U Cluj

VIDEO Dan Nistor, despre situația din Superligă și șansele României de calificare la Campionatul European: „Toți ne dorim asta”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO De ce este Ioan Ovidiu Sabău atât de apreciat de jucători: „Sunt mai mult decât un antrenor. Uite așa vreau să se simtă ei!”

EXCLUSIV // VIDEO Valentin Țicu este și mai tupeist: „Eu sunt nebun, mă arunc cu capul înainte, asta poate Petrolul în acest sezon!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
tristan
tristan  •  12 Noiembrie 2023, 14:01

Nu știu dacă l as lua pe Nistor la națională.Nu a mai jucat ,cred că niciodată,cu cei din echipa nationala.Nu cred că are nicio relație (de joc sau" amiciție" ) cu nicicare din naționala Plus că e bătrân.Ce facem acuma ,ne emotionam la fiecare jucător aflat în prag de pensie care prinde o lună buna Intr un campionat slab? Nistor nu e Ibrahimovic care ajucat o viață întreagă la cel mai înalt nivel și care mai are ceva de oferit și la 40 de ani.

MaxiP
MaxiP  •  12 Noiembrie 2023, 13:44
Postat de fan_nordjylland pe 12 Noiembrie 2023, 10:11

Toate echipele care nu au jucator la mijlocul ternului gen Nistor sau Deac , sa traga echiapa dupa el , sa faca diferenta ..au de suferit ...Fcsb il are pe Olaru dar nu este de talia lui Nistor ....Rapid ar avea nevoie ...Craiova il are pe Mitrita dar tot asa nu este de talia lui Nistor ....la nationala il avem pe Stanciu ...dar de multe ori este absent din joc ..nu dirijeaza jocul ....noi la Dinamo il avem pe ilic sau Rosu :)))) 2 glume de jucatori ... FCSB daca punea mana pe Nistor si Chipciu castigau campionatul la pas !!

Da, totusi intrebarea e de ce U Cluj nu e lider atunci. Ca ii au pe ambii. CFR e, ce-i drept, doar ca Deac nu prea joaca, nu stiu daca el e principalul motiv.

parachioara5
parachioara5  •  12 Noiembrie 2023, 12:24

..,.Nistor nu i bun de nimik ...din cauza lui U Cluj n o sa se califice in play off ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează