FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

ANALIZĂ GSP Decepția Coman! Tinicheaua care atârnă de cariera lui Florinel: cifre mediocre la națională! GSP l-a comparat cu alți doi concurenți pe post și prezintă concluziile

Florinel Coman n-a rupt gura târgului nici cu Irlanda de Nord / FOTO: Raed Krishan (GSP) +43   FOTO
Florinel Coman n-a rupt gura târgului nici cu Irlanda de Nord / FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2024 15:53 / Actualizat duminica, 24 martie 2024 20:10

Cifrele lui Florinel Coman în tricoul primei reprezentative sunt decepționante pentru un fotbalist de calibrul și potențialul liderului de la FCSB. Feroce în Superligă, extrema deține un bilanț oarecare la națională, mult sub standardele pe care ar trebui să le impună cel mai valoros fotbalist din întrecerea internă.

Pe 10 aprilie, Florinel Coman, fotbalistul irezistibil din Superligă, va împlini 26 de ani. În continuare în așteptarea unui transfer în străinătate, Coman e restant la un capitol esențial pentru cariera unui fotbalist de top.

Premiat de Burleanu pe teren, a analizat la sânge naționala: „Era normal să n-avem pretenții” + Verdict în privința lui Ianis Hagi: „I-ar face un bine”
INTERVIU
Premiat de Burleanu pe teren, a analizat la sânge naționala: „Era normal să n-avem pretenții” + Verdict în privința lui Ianis Hagi: „I-ar face un bine”

Și anume, impactul avut la echipa națională, un atribut la mare căutare inclusiv când vine vorba de scouterii echipelor din Occident.

Până la această vârstă „șeptarul” de la FCSB contabilizează, așadar, doar 13 meciuri la echipa națională. „Recolta”-i una insignifiantă: doar un assist și un singur gol, și acela reușit în poarta Andorrei, în precedenta campanie de calificare.

Florinel Coman, prea puțin la echipa națională

Precoce în campionatul intern, decisiv și destabilizant încă din perioada în care a „explodat” la Viitorul, Florinel n-a reușit în niciun moment să devină un fotbalist indispensabil naționalei.

Coman a debutat la naționala mare în octombrie 2019, sub comanda lui Cosmin Contra, în preliminariile EURO 2020. A prins pe teren succesul din Insulele Feroe (3-0) și eșecurile cu Suedia (0-2) și Spania (0-5). A revenit la lot în toamna lui 2020, în campania „tricolorilor” din Nations League.

România - Irlanda de Nord, meci amical // foto: Raed Krishan
România - Irlanda de Nord, meci amical // foto: Raed Krishan
România - Irlanda de Nord, meci amical //foto: Raed Krishan
România - Irlanda de Nord, meci amical //foto: Raed Krishan
+39 FOTO

A izbutit un meci bun în acea victorie spectaculoasă din Austria, 3-2, în care a oferit și un assist, apoi accidentările l-au făcut să rateze o bună parte a mandatului lui Mirel Rădoi.

Scos din circuit de o accidentare urâtă la gleznă, de probleme musculare, apoi de o pubalgie buclucașă, pentru ca mai apoi să nu intre o perioadă în vederile lui Edi Iordănescu, Florinel Coman a bifat doar 14 minute pentru România în intervalul octombrie 2020 - iunie 2023. Practic, doi ani și jumătate în care Coman nu a existat la echipa națională!

Florinel Coman, prezență constantă în preliminarii, dar fără un impact real

Fotbalistul cotat în prezent la 6 milioane de euro a revenit printre „tricolori” în iunie 2023, la Priștina, în remiza cu Kosovo.

Forma extraordinară de la FCSB i-a garantat apoi prezențe consecutive în primul „11” în campania victorioasă care ne-a dus la EURO, însă realizările n-au fost extraordinare. Doar un gol în cele șapte apariții din preliminarii, reușit împotriva modestei Andorra, pe teren propriu.

Titularizat și în amicalul cu Irlanda de Nord, Florinel Coman n-a avut nici acum cea mai concludentă prestație, iar nume precum Prunea și Marcel Răducanu l-au muștruluit pe cel poreclit „Mbappe”:

„Internațional văd că nu convinge și asta explică și de ce nu s-a transferat până acum într-un campionat puternic al Europei”, a comentat, pentru site-ul GSP.ro, fostul mare fotbalist stabilit în Germania.

Din păcate, nici Florinel Coman Coman, golgheterul Superligii, n-a arătat bine. A demonstrat iarăși că e zmeu în campionat, dar mielușel în duelurile internaționale. În care nu-și mai găsește locul și se înscrie la «și alții».

- Ovidiu Ioanițoaia, director Gazeta Sporturilor

Raportat la cifre, Coman e sub Valentin Mihăilă. Și Mitriță îl surclasa la vârsta lui!

Apropiat de vârsta lui Coman și concurent pe post cu fotbalistul de la FCSB, Valentin Mihăilă are cifre superioare la lot, la 24 de ani.

Fotbalistul Parmei are în dreptul său 18 meciuri și 4 goluri pentru echipa națională, trei dintre ele de o importanță vitală, în meciurile cu Elveția (2-2) și Kosovo (2-0) din preliminariile trecute. În amicalul cu Irlanda de Nord, Mihăilă a început pe bancă și a fost introdus abia în ultima jumătate de oră, chiar în locul lui Coman.

Iar Mitriță, alt fotbalist care tânjește la postul lui Coman, avea, la vârsta lui Coman, realizări mai consistente decât are astăzi Florinel.

Până în februarie 2021, deci până să împlinească 26 de ani, „piticul atomic” al Craiovei adunase 14 meciuri și două goluri pentru prima reprezentativă.

VIDEO Florinel Coman, nemulțumit după remiza cu Irlanda de Nord: „Acel meci nu se compară deloc cu ce am arătat în această seară”

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV Marcel Răducanu: „N-aș vrea să fiu în pielea lui Edi Iordănescu. Totul e la întâmplare” + „E pe val în Superliga, dar când vine la națională e foarte discret”

5 concluzii după România - Irlanda de Nord: „tricolorul” care încântă, dar care se ascunde + Unde sunt marile probleme și cum ne păcălește Superliga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (67)
SteauaUS27
SteauaUS27  •  30 Martie 2024, 20:09
Postat de zorrozabal pe 29 Martie 2024, 14:00

Pai inseamna ca ori n-ai vazut meciurile din calificari,ori deja ești *** și uiți de la mâna pâna la gura!

pai chiar le-am urmarit de aproape. stelistii stanciu,coman,man,olaru,alibec,morutan,chiriches,sorescu,florin tanase si multi alti au calificat nationala la euro. plus ca ianis hagi si razvan marin 100% sunt stelisti,chiar daca nu au jucat la Steaua din liga 1.

zorrozabal
zorrozabal  •  29 Martie 2024, 14:00
Postat de Blacknoirbeard pe 28 Martie 2024, 15:13

cu ce mint? asta este adevarul.

Pai inseamna ca ori n-ai vazut meciurile din calificari,ori deja ești *** și uiți de la mâna pâna la gura!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  28 Martie 2024, 15:13
Postat de fabulos pe 26 Martie 2024, 16:45

Cum? Cu tancurile?

deci si tu ii urasti pe comunisti aia de la clona csa. macar bine ca recunosti ca esti ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (67)
Comentează