FOTBAL  »  NATIONALA  »  DINAMO

Dinamo dă assist-uri pentru Cosmin Contra » Dan Nistor trage „haita” după el și e numărul 1 la pasatori!

Dan  Nistor a stat cu gura pe coechipierii săi și vineri seară, i-a motivat, i-a certat, a fost un lider  FOTO Cristi Preda
Dan Nistor a stat cu gura pe coechipierii săi și vineri seară, i-a motivat, i-a certat, a fost un lider FOTO Cristi Preda

Articol de , - Publicat duminica, 03 martie 2019 09:00

DINAMO. Dan Nistor e numărul 1 la pasatori în Liga 1 și la finele sezonului regulat, și-n 2019, transmițând un mesaj de la distanță lui Cosmin Contra pentru meciurile cu Suedia și cu Feroe.

Există un fotbalist ce merge ceas la Dinamo, indiferent de vremuri, de sezon. Și care transmite un mesaj puternic pentru selecționerul Cosmin Contra, care nu-l avea la inimă în perioada în care cei doi au colaborat în Ștefan cel Mare. Dan Nistor a contribuit și vineri cu două pase decisive la victoria cu Concordia (2-1). Mai întâi, l-a deschis pe culoar pe Papazoglou, apoi a oferit o diagonală de 50 de metri pentru faza finalizată de Sorescu.

Trage "haita" după el

Căpitanul de 30 de ani este primul în topul pasatorilor. Și la finele sezonului, și pe 2019. În acest an calendaristic are 4 assist-uri, dublu la finalul sezonului regulat. Dan a mai avut două în prima etapă din 2019, cu Poli Iași (3-0). În acest an, Romario Benzar și Denis Alibec au mai avut, fiecare, câte trei pase decisive.

Nistor are 8 assist-uri în sezonul regulat, fiind urmat în clasament de Alibec, Camora și Omrani, cu câte 6. Salomao avea 3, dar a plecat în Arabia Saudită, Gomelt avea două și s-a dus la Crotone, iar dintre cei ce au rămas următorul după Nistor e Sorescu, cu două reușite de acest gen.

L-a ignorat în august

Cu toate că oficialii dinamoviști au încercat să facă lobby pentru Nistor la FRF, selecționerul Cosmin Contra nu-l privește cu ochi buni pe decarul roș-albilor. În august 2018, când Dan avea evoluții apreciate care-l îmbiau pe Gigi Becali pentru o lovitură la FCSB, iar diverși oameni din fotbalul intern spuneau că nu are cum să lipsească, antrenorul a declarat răspicat: "Am alţi jucători care au dat randament pe poziţia lui. Eu nu văd în locul cui să joace Nistor acum. Nistor este într-o formă bună, dar nu l-am văzut la națională".

Decarul roș-albilor are trei meciuri la prima reprezentativă, în perioada 2012-2013, cu Victor Pițurcă a debutat, iar ultima convocare a avut-o în martie 2015, când a fost rezervă cu Feroe (1-0), selecționerul de atunci fiind Anghel Iordănescu. Contra l-a ignorat mereu, neuitând divergențele cu el din 2017, când l-a și mazilit, cedându-l la CFR.

Top pasatori în Liga 1 dintre jucătorii activi

Jucător (club) / Număr
1. Nistor (Dinamo) 51
2. C. Deac (CFR Cluj) 44
3. Eric (Viitorul) 43
4. M. Roman I (FCSB) 40
5. A. Cristea (CSU) 37

"Pregătim anul viitor. Trebuie să existe motivare, suntem cu banii la zi și nu trebuie să mai permitem ca Dinamo să ajungă într-o asemenea situație. Am avut ceva emoții pe final, trebuie să fim mai concentrați. Mi se pare o glumă proastă să fim în play-out"
Dan Nistor, mijlocaș Dinamo

Vezi și:

EXCLUSIV Dan Nistor face praf șansele României pentru EURO 2020: „Mai bine țăran, decât ca Daum! De ce să ne mințim?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
magic4ever
magic4ever  •  03 Martie 2019, 15:03
Postat de magic4ever pe 03 Martie 2019, 15:02

Cicaldau avea 7 pase de gol pana sa ofere Nistor 2 assistant-uri cu Chiajna, acum a dispărut din clasamentul celor mai buni pasatori?Vai de statistică voastră...Mercenarul de Nistor nu are ce sa caute la nationala, sa plece la clona Fcsb cum si-a dorit pentru o mana de euro in plus!

Assist-uri*

magic4ever
magic4ever  •  03 Martie 2019, 15:02

Cicaldau avea 7 pase de gol pana sa ofere Nistor 2 assistant-uri cu Chiajna, acum a dispărut din clasamentul celor mai buni pasatori?Vai de statistică voastră...Mercenarul de Nistor nu are ce sa caute la nationala, sa plece la clona Fcsb cum si-a dorit pentru o mana de euro in plus!

mosvasile
mosvasile  •  03 Martie 2019, 09:56

In tara orbilor,chiorul e imparat!Deci Nistor e cel mai rasarit, dintr-o echipa de pe locul 10!Punct!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close