FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECIZIE

Două decizii importante pentru sezonul viitor al Ligii 1 » Burleanu le-a anunțat oficial: "Nimeni nu poate contesta asta"

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat joi, 30 august 2018 16:56

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat astăzi două decizii definitive vitale stabilite de Comitetul Executiv.

Cea mai importantă schimbare o reprezintă obligativitatea introducerii din sezonul viitor a 2 jucători sub 21 de ani în echipa de start.

  • Regula din prezent specifică faptul că un singur jucător U21 trebuie să fie în permanență pe teren pe durata celor 90 de minute. Din sezonul viitor, cel puțin doi jucători sub 21 de ani trebuie să fie titulari, iar minimum unul dintre aceștia să fie pe teren pe toată durata partidei. Primul poate fi înlocuit, tot cu un jucător U21, iar cel de-al doilea poate fi schimbat, ipotetic, după un singur minut.

"Această regulă a dat rezultate, nimeni nu mai poate contesta asta. S-a luat decizia implementării regulii celui de-al doilea jucător U21 pentru următoarele două sezoane.  A fost un vot în unanimitate atât din partea cluburilor, cât și din partea Ligii", a spus Burleanu. 

"Al doilea principiu întărit azi este că, din 2019, cluburile vor trebui să aibă 10 jucători din 25 formați la nivel național. Din 2020 numărul va crește la 12 jucători, iar în 2021 , din acești 12 jucători, 4 jucători trebuie să provină din propriul centru de copii și juniori", a adăugat președintele FRF. 

"Îl cunosc pe Mirel Rădoi, e un profesionist desăvărșit. Departe de Mirel Rădoi vreun interes acuns privind convocarea unui jucător din România. Suntem la un pas de împlinerea unui obiectiv important. E o generație foarte bună, să sperăm că vom putea obține această calificare"
Răzvan Burleanu despre criticile aduse lui Rădoi pentru selecția de la naționala U19

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  30 August 2018, 18:26

...ce rezultate a dat aceasta regula ?...omul a risipit banii fotbalului romanesc ...de unde performanta fara bani ?

torque07
torque07  •  30 August 2018, 18:24

Hai mos Ioanitoaia...mai zii ceva! papagalul asta de habar nu are de fotbal in 5 ani a facut de 10 ori mai mult pt fotbalul romanesc de cat a facut Sandu si prietenasii tai in 25. Daca confirma si legea cu un maxim de jucatori straini Sandel mafiotul sa vina sa ia lectii de la un amarat moldovean care nu a jucat in viata lui fotbal.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close