FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

Edward Iordănescu a stabilit lista provizorie a stranierilor pentru amicalele cu Bulgaria și Liechtenstein » Data la care va fi anunțat lotul pentru EURO 2024

Edward Iordănescu / Foto: GSP.ro
Edward Iordănescu / Foto: GSP.ro

Articol de - Publicat vineri, 17 mai 2024 16:26 / Actualizat vineri, 17 mai 2024 18:38

Selecționerul Edward Iordănescu a stabilit lista preliminară a stranierilor în vederea celor două partide amicale rămase de disputat înaintea participării la Campionatul European din 2024.

România va înfrunta Bulgaria marți, pe 4 iunie, de la ora 21:30, pe stadionul Steaua. Ulterior, pe 7 iunie, de la ora 21:00, pe aceeași arenă, echipa națională va primi vizita celor din Liechtenstein.

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”
CSA STEAUA
CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”

Lista preliminară a celor 21 de fotbaliști care evoluează la cluburi din străinătate:

PORTARI: Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 20/0), Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 10/0);

FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 16/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 15/0), Bogdan RACOVIȚAN (Rakow | Polonia, 1/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț NEDELCEARU (Palermo | Italia, 26/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1);

MIJLOCAȘI: Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 16/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 16/0), Andrei ARTEAN (Apollon Limassol | Cipru, 0/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 36/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 54/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită), Dennis MAN (Parma | Italia, 68/14), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 19/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 33/5), Florin TĂNASE (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 18/3);

ATACANȚI: Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 9/2), George PUȘCAȘ (Bari | Italia, 41/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5).

Selecționerul Edward Iordănescu va anunța lotul definitiv al României pentru Campionatul European din 2024 vineri, 7 iunie.

„Lotul pentru aceste două jocuri, care va fi format din o parte dintre stranierii amintiți plus jucătorii din competiția internă, va fi anunțat ulterior. Lotul final pentru EURO 2024, care poate cuprinde până la 26 de fotbaliști, va fi anunțat vineri, 7 iunie”, informează site-ul frf.ro.

Programul României la Campionatul European din 2024:

  • Luni, 17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina (München, ora 16:00)
  • Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Köln, ora 22:00)
  • Miercuri, 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, ora 19:00)

VIDEO Edward Iordănescu, emoționat la ieșirea din sala de cinema: „Este prima calificare care rămâne imortalizată în imagini”

Citește și:

Anunțul momentului despre Denis Drăguș: „A semnat, au plătit două milioane de euro!”
Stranieri
Anunțul momentului despre Denis Drăguș: „A semnat, au plătit două milioane de euro!”
Comite FCSB o greșeală majoră? „Pleacă? E cel mai bun jucător de acest tip din campionat”
FCSB
Comite FCSB o greșeală majoră? „Pleacă? E cel mai bun jucător de acest tip din campionat”

Citește și:

Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Campionate
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Veste cumplită anunțată de FC Voluntari: „Sincere condoleanțe, Florin Pîrvu!”
Superliga
Veste cumplită anunțată de FC Voluntari: „Sincere condoleanțe, Florin Pîrvu!”

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (15)
MaxiP
MaxiP  •  19 Mai 2024, 09:08
Postat de dr.jivago pe 17 Mai 2024, 20:59

Regret ca mi-ai luat comentul la pret de matineu... De ce neaparat comparatia Dragusin cu Cristea??? Becali i-a dat drumul ptr ca nu avea nicio perspectiva ,l-a luat Shucu de bun dar s-a convins repede....Dragusin , mi se pare una din piesele de baza ale Nationalei ,de la el ar trebui sa inceapa configurarea echipei... E un handicap insurmontabil , ptr jucatori [ un exemplu, Moldovan) , care n-au jucat niciun oficial ,n-au ritm , n-au consistenta... Puscas, Alibec , Marinii , Burca, Nedelcearu ? Avem sperante? Oare nu-i stim????

Nu l-am luat la pret de matineu, dar observ ideile persistente cum ca un jucator care e rezerva sa nu fie convocat. Ok, dar cei mai buni, de multe ori, sunt exact acei jucatori, care merg la echipe tari si au concurenta pe post. Nu doar Dragusin e net superior celorlalti jucatori pe postul sau, Ratiu de pilda e la fel. Iar restul, sincer, joaca. Te legi de "Marini", nu prea vad jucator mai bun ca Razvan Marin la mijloc, de altfel omul e titular la o echipa din Serie A, cam care ar fi solutiile in locul sau? Pana si de Puscas, ne legam continuu, de parca am avea nu stiu ce golgeteri pe nu stiu unde, scuze, dar Puscas asa cum e el, e peste orice varf din Superliga. Iar in afara nu prea avem alte varfuri. S-a reprofilat Dragus, cam asta e motivul pentru care putem avea 2 varfuri in lot. Ok, de Alibec de pilda nu se leaga nimeni, desi nivelul la care evolueaza el e cel lamentabil, de-acolo principial chiar ca nu aduci, ca rezerva de la Tottenham o aduci, jucatorul din Qatar, care mai si e depasit fizic insa... dar e deficit pe post, nici eu nu stiu ce as lua ca a 3-a solutie. Eu cred ca baietii vor face o figura neasteptat de buna la Euro si probabil ne vom mai opri din critici inutile, sper sa nu ma insel, mi se par extrem de subestimati, desi la ora actuala, avem clar cel mai bun lot de jucatori din ultimii 10-15 ani.

yoalexander
yoalexander  •  18 Mai 2024, 11:44

Echipa Romaniei, dupa campionat, forma, experienta si numarul de meciuri jucate trebuie sa arate asa: Nita - Ratiu, Dragusin, Racovitan, ??? Nu avem fundas stanga??) - Razvan Marin, Ianis Hagi, Screciu/Sut - Denis Man, Dragus, Mihaila. Ca fundas Stanga propun sa ii readucem pe Razvan Rat. Este retras de ceva timp, dar joaca mai bine ca multi garantat. La fel si Stefan Radu. Are di doar 37 de ani. Sau mai bine. Pompiliu Stoica inca joaca.

yoalexander
yoalexander  •  18 Mai 2024, 11:33

Il tot ia pe Adrian Rus care nici nu e titular sigur pe post la Pafos, Cipru in loc sa il ia pe unul dintre Virgil Ghita care este titular in Polonia, un campionat mult peste cel din Cipru si are si 4 goluri date, Pascanu care poate juca si fundas dreapta si joaca si el titular intr-un campionat peste cel din Cipru, Mladen joaca titular in prima liga din Grecia la o echipa de mijlocul clasamentului, Marco Ehnann in Polonia. Si Paul Iacob de la Rapid este o varianta mai buna decat Adrian Rus, a dovedit acest lucru in acest sezon (si o zice un stelist!). La fel si cu Artean, in loc sa il ia pe el care nu a fost niciodata cine stie ce, are variante in forma excelenta precum Alex Cretu (Craiova) cu un sezon excelent, Sut (FCSB), Screciu, Nicolae Paun de la Sepsi. Sau mai bine il lua pe Antonio Bradu sau pe Hrezdac de la Corvinul. Macar ei au castigat Cupa anul acesta :)). In locul lui Tanase sunt variante mai bune care joaca in campionate mai puternice precum Mitrita, Rares Ilie. Si eternul Alibec, forbalist de 33 de ani care nu a aratat pic de seriozitate marea parte a carierei. Sunt jucatori mai buni si mai in forma in Superliga. Birligea, Louis Munteanu si nu numai.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează