FOTBAL  »  NATIONALA  »  ELVEȚIA - ROMÂNIA 2-2

Acum ne numesc „vampiri” » Ziariștii și jucătorii elvețieni sunt în stare de șoc: „Parcă am fi pierdut”

Xherdan Shaqiri. Foto: Imago Images
Xherdan Shaqiri. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 20 iunie 2023 10:05 / Actualizat marti, 20 iunie 2023 10:52

Elveția - România 2-2. „Veteranul” elvețienilor, Xherdan Shaqiri, 31 de ani, spune că „am fost surprinși de două ori pe contraatac și asta n-ar fi trebuit să ni se întâmple sub nicio formă. I-am făcut un cadou adversarului”. Iar tabloidul Blick scrie că „vampirii români s-au ospătat cu sânge elvețian, iar noi i-am ajutat s-o facă”.

Dacă înaintea meciului, la conferința oficială, elvețienii ne-au cam luat peste picior, referindu-se la naționala României precum la „o echipă mică”, acum „tricolorii” i-au șocat efectiv pe adversari.

Nu se așteptau să scape printre degete victoria într-un meci dominat apoape cap-coadă, în care au irosit ocazii pe bandă rulantă și au avut 2-0 pe tabelă până-n minutul 90.

Mihăilă a dat tonul, Moruțan l-a urmat » Încă un apel din vestiarul „naționalei”: „În România, mereu ne critică lumea. Nu știu de ce suntem un popor așa...”
ELVEȚIA - ROMÂNIA 2-2
Mihăilă a dat tonul, Moruțan l-a urmat » Încă un apel din vestiarul „naționalei”: „În România, mereu ne critică lumea. Nu știu de ce suntem un popor așa...”

Xherdan Shaqiri: „I-am făcut un cadou adversarului”

„Suntem foarte dezamăgiți. N-ar trebui să ni se întâmple așa ceva, mai ales acasă. Nici eu nu știu exact ce s-a întâmplat, dar am fost surprinși de două ori pe contraatac. Asta n-ar fi trebuit să ni se întâmple sub nicio formă”, a declarat „veteranul” Xherdan Shaqiri. 

El susține că reculul înregistrat „n-are nicio legătură cu schimbările efectuate pe final. Nu contează cine intră, vorbim despre cei mai buni jucători ai țării. I-am făcut un cadou adversarului. N-am pierdut meciul, într-adevăr, dar mă simt de parcă am fi pierdut”.

Murat Yakin: „Nu finalizezi, nu meriți să câștigi”

Selecționerul elvețienilor, Murat Yakin, a comentat în aceeași cheie: „Din moment ce depunem atât de mult efort și avem atât de multe ocazii de a marca, normal că suntem dezamăgiți de pierderea a două puncte. Trebuie să acceptăm ce s-a întâmplat. 

Pe parcurs au intrat jucători experimentați, nu s-a schimbat nimic în sistemul nostru. Am continuat să avem posesia și i-am obligat pe adversari să alerge. Pur și simplu nu am reușit să marcăm golul trei. În momentul în care nu reușești să finalizezi, nu meriți să câștigi”.

Ce scriu ziarele din Elveția: „Vampirii români s-au ospătat cu sânge elvețian”

Cel mai mare cotidian al elvețienilor, Blick, a sintetizat meciul astfel: „Vampirii români au ripostat în final și au ajuns să se ospăteze cu sânge elvețian. Iar noi i-am ajutat s-o facă”. 

De asemenea, jurnaliștii elvețieni admit că în minutul 23, la scorul de 0-0, Edimilson Fernandes trebuia eliminat pentru lovitura apliată lui Screciu la nivelul tibiei: „Arbitrul Daniele Orsato a scos cartonșul galben în trei milisecunde. Și VAR-ul nu l-a corectat. Antrenorul Edi Iordănescu aproape că a înnebunit. Să o spunem altfel: «roșu» ar fi fost mai corect. Am avut noroc”.

VIDEO. Johan Djourou, înmărmurit de secvențele finale din Elveția - România

Citește și:

A salvat România, apoi a oferit interviul serii: „Vreau să dau un semnal! Ăștia suntem, alții nu aveți”

L-a distrus pe Edi Iordănescu după remiza cu Elveția: „A fost depășit de realitate. O prestație jalnică!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (6)
Daryboss
Daryboss  •  20 Iunie 2023, 13:50

Elvețianul ăsta micu și-a dat în nas, săracul. Nici nu știe să alerge împiedicatul ăsta!

muzica
muzica  •  20 Iunie 2023, 12:08

Aroganta Elvetiei,a fost sanctionata de ZEUL FOTBAL !Au facut CIRC cu noi si la conferinata de presa premergatoare meciului si vreo 85 de min.in timpul jocului,SI-AU BATUT JOC DE NOI,IAR FOTBALUL I-A SANCTIONAT PE BANCARII AROGANTI !Traiasca FOTBALUL !Dar...Edi,trebuie sa stie ca aceasta bucurie,ESTE BUCURIA din zicala PROST SA FII,NOROC SA AI !Ori aceasta zicala,nu stiu daca ne va insoti si la dubla cu Israel,cu returul la BLR sau(vai de mine!)cu RVANSA Elvetiei la Bucuresti !Edi din aceasta zicala...NU POTI SA AI VIITOR LA NATIONALA...nu rsti la Chindia...ESTE CAM MARE NUMARUL NATIONALEI !Eloqventa ta nu este suficienta SA POTI GASI SCUZE,LA CELE MAI PENIBILE 85 de min. din istoria Nationalei !Mi-e teama,ca FOTBALUL,se va intoarce si-n potriva lipsei tale de jucatori selectionati,sau...impotriva ZICALEI CU PRICINA !Stii bancul : OPERATIE REUSITA...PACIENT DECEDAT !Cam aici stam cu jocul care ni-l OFERI !(avem cel mai slab joc tehnico-tactic din grupa noastra,poate cu exceptia Andorei...CE PARERE AI...edy ?!)Toate echipele cu care mai avem de jucat(exceptand Andora),din pacate,AU SPERANTA DE A NE BATE,dupa cele 85 de min.de RUSINE FOTBALISTICA ALE ROMANIEI !!!Sper,din suflet,sa reusesti sa ma contrazici !Doamne ajuta !!!(numai El ne mai poate SALVA !).

Giorgi
Giorgi  •  20 Iunie 2023, 11:57

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează