FOTBAL  »  NATIONALA  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN ITALIA

ROMÂNIA U21, EURO 2019 // Povestea lui Andrei Ciobanu: „Fugeam de la antrenament să prind microbuzul spre școală” » Despre cine spune: „Am rămas uimit de felul în care lovea mingea”

Andrei Ciobanu, la antrenamentele României U21
Andrei Ciobanu, la antrenamentele României U21

Articol de , - Publicat duminica, 16 iunie 2019 15:18

Andrei Ciobanu (21 de ani), tehnic, discret, un om de echipă preferat de orice antrenor, de la Isăilă la Hagi și Rădoi, ne spune primele trăiri din fotbal la primul turneu final.

Indiferent de convocare ori antrenor, Andrei Ciobanu a fost acolo. În lot. Ciobanu e internațional încă de la categoria cea mai mică de vârstă, U15.
Și, preferat pentru că e un tip tehnic, cuminte, calculat și serios, a fost, adesea, și căpitan la loturile de juniori. Polivalent, putând juca și mijlocaș, și fundaș dreapta, cel strigat "Ciobi" de colegii săi e la primul turneu final.
Și răspunde unui experiment inedit: ce a făcut la atingerea primelor borne în fotbal, din copilărie în prezent.

PRIMA MINGE: „Am primit-o de mic, în copilărie. Tata mi-a simțit întâi pasiunea, apoi a văzut-o. N-am stat cu ea multe minute în casă, nici măcar acasă, am dus-o direct în curtea școlii și am început să mă joc cu ea. Am încă în minte imaginea acelei zile".

PRIMUL MIJLOC DE TRANSPORT SPRE ANTRENAMENT: „Microbuzul. În fiecare zi plecam de dimineață, devreme, pentru a ajunge la 7 la antrenament în Vaslui, eu fiind din Bârlad. Apoi, după antrenament, fugeam repede să prind autobuzul sau microbuzul pentru că la 1 și jumătate începeam școala la Bârlad. Asta făceam zilnic”.

PRIMUL ANTRENOR: „Cel care m-a descoperit a fost domnul Virgil Grigoraș. Asta se întâmpla la 7 ani. El era foarte cunoscut pe plan local, știam că fusese portar la echipa FEPA '74 Bârlad. El m-a învățat primii pași, după care la 10 ani m-am transferat la Sporting Vaslui”.

PRIMUL DRUM LA CONSTANȚA: „Cu tata, el m-a dus prima oară la Academie după o Cupă Hagi-Danone jucată la Suceava, unde am ieșit golgeter. Nu mai aveam răbdare, sincer, să ajung, să-mi cunosc noii colegi și pe domnul Hagi”.

PRIMA ÎNTÂLNIRE CU HAGI: „La un antrenament la juniori. Așa cum a povestit și Virgil Ghiță, ne-a arătat cum se centrează. Eu am rămas uimit de felul în care lovea mingea”.

PRIMUL MECI LA LOT: „Am fost selecționat de domnul Florin Răducioiu, alt nume mare din fotbalul românesc. Era chiar primul meci al generației '98, o generație din care azi suntem mulți aici, la U21. Am învins, a fost un start bun, plus că nu ai cum să uiți când ți se cântă pentru prima oară imnul”.

PRIMUL MECI AL ECHIPEI NAȚIONALE VĂZUT LA TV: „Îmi aduc foarte bine aminte, a fost cel împotriva Cehiei din 2005, în preliminariile Campionatului Mondial din 2006. M-a entuziasmat foarte tare, a dat Adrian Mutu două goluri. Eram mereu la televizor când juca echipa națională, nu ratam nici măcar un meci”.

PRIMUL GOL ÎN LIGA 1: „Minunat, cum nu se putea mai bine. La primul meu meci, împotriva Astrei Giurgiu. Am primit o pasă lungă, într-o fază rapidă, am pătruns în careu pe dreapta, lângă mine era Junior Morais. M-am uitat în careu, nu era nimeni, am tras la colțul lung și l-am învins pe Silviu Lung junior”.

4 partide a jucat Ciobanu în preliminarii: a dat o pasă de gol și a avut un gol anulat la 1-1 cu Elveția

23 de jocuri și un gol are Andrei Ciobanu pentru Viitorul în ultimul sezon de Liga 1

I-a dedicat golul bunicii

Ciobanu a fost eroul meciului România - Belgia 3-3, amical disputat la finele anului trecut. Condusă la două goluri pe final, România a revenit și a egalat prin golul fotbalistului de la Viitorul. Care i-a dedicat golul bunicii sale, una dintre persoanele care l-au crescut. Aceasta se stinsese de scurtă vreme, iar Ciobanu primise vestea imediat după finalul unui meci disputat la Iași.

VEZI ȘI:

Insider în cantonamentul naționalei » Cum s-au împărțit jucătorii lui Mirel Rădoi pe camere

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează