FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Dragoș Grigore: "Sper să apară mai mulți Mbappé în România. Budescu e unul! Un Mbappé cu diferență de greutate" :D

Dragoș Grigore (foto, surprins în meciul cu Kazahstan) are 33 de selecții la națională. A cucerit două trofee cu Dinamo, al cărei căpitan a fost: Cupa și Supercupa României în 2012  FOTO Raed Krishan +3   FOTO
Dragoș Grigore (foto, surprins în meciul cu Kazahstan) are 33 de selecții la națională. A cucerit două trofee cu Dinamo, al cărei căpitan a fost: Cupa și Supercupa României în 2012 FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 05 iulie 2018 09:00

Dragoș Grigore, 31 de ani, internaționalul care tocmai a semnat cu Ludogoreț, a vorbit despre favorita lui la Mondial, descriind și Serbia, viitoarea noastră adversară din Liga Națiunilor.

- Dragoș, ar fi făcut față România la Mondialul din Rusia?
- Eu cred că da. 

- Mai exact?
- Nu putem vorbi prea mult fiindcă nici n-am ajuns la Mondial, nici n-am trecut de grupe la EURO 2016. E foarte greu să spun că am fi ajuns foarte departe în Rusia. Oricum, eu zic că se vede o schimbare în bine la națională, important e să muncim cu toții ca să îmbunătățim lucrurile zi de zi.

"Serbia nu e de speriat"


- Cu Serbia vom evolua în septembrie în Liga Națiunilor, Serbia jucând la Mondial cu Costa Rica (1-0), cu Elveția (1-2) și cu Brazilia (0-2).
- Serbia nu e de speriat deloc. Va trebui însă să fim mai buni ca adversara noastră în septembrie. Îmi doresc să fiu sănătos, să fiu convocat și să joc contra sârbilor. 

- Care crezi că a fost șocul Mondialului până acum?
- Nu a fost niciunul. Poate faptul că Messi a părăsit prematur competiția. Sau Ronaldo. Dacă ne uităm pe foaie, surprize mari. Însă nu mai este fotbalul de altădată, cu favorite foarte clare. E ceva firesc, nu mai există mari puteri.

- Cu cine ții?

- Din păcate, Messi și Argentina sunt acasă. Sper să câștige Uruguay-ul Mondialul. Mi-ar plăcea pentru Cavani, Suarez, Godin.

- Ce fotbalist îți place?
- Eu sunt fan Messi, dar îmi place și Mbappe. Chiar dacă nu-mi place stilul francez. Dar a ajuns la un nivel fantastic la doar 19 ani. E greu să atingi o asemenea formă la vârsta asta fragedă. 

"Budi, un Mbappé cu greutate"

- Pe cine ai vedea un viitor Mbappé în fotbalul românesc?
- Noi avem mulți jucători de valoare. Din păcate, unii dintre noi ne pierdem pe drum, poate nu știm să gestionăm anumite situații, poate nu suntem sprijiniți sau nu lucrăm mai mult. Cred, sper ca în viitorul apropiat să apară mai mulți Mbappé în România. Uite, Budescu e unul! Un Mbappé cu diferență de greutate, ca să glumim un pic.

- Te miră faptul că Șumudică, Budescu, Rednic au ales Arabia Saudită? Tu ai jucat în Qatar, de exemplu. 
- De ce m-ar mira? Fiecare e cu drumul lui. Eu zic că au făcut o alegere bună. Se vor adapta acolo. Pentru Budi e un avantaj că Șumi e acolo, antrenorul lui. Costică, oricum, e foarte valoros.


"Văd Dinamo în lupta pentru podium"


- Mai urmărești Liga 1, ce impresie îți face fotbalul românesc?
- Sigur că am urmărit. Dinamo a făcut un play-out reușit. Din păcate, doar play-out. Era bine dacă se continua pe linia play-off-ului, când a terminat pe locul 3 în 2017. Cred că în noul sezon "câinii" vor avea rezultate notabile, îmi doresc acest lucru. Voi fi mereu suporterul lor. CFR Cluj e echipa campioană, indiferent de ce s-a spus, ofensiv, defensiv, a câștigat titlul, asta contează. FCSB? Nu comentez, nu mă interesează plecările de acolo, nu mă bag în casa celor de acolo.

- Ce mai reprezintă Dinamo pentru tine?

- Dinamo e echipa care m-a format. Datorită acestui club am ajuns unde am ajuns. Doar Dinamo București contează.

- Chiar dacă ai fost tratat uneori incorect?

- Nu sunt singurul care n-a fost tratat corect. Dar n-au fost probleme mari. Important e nivelul unde am ajuns, la echipa națională unde am fost și căpitan, să joc la formații importante, n-am cum să nu fiu recunoscător. 

- Se poate bate Dinamo la podium cu cele trei formații de anul trecut, Cluj,
FCSB și Craiova?

- Eu așa cred. La ce schimbări a promovat Florin Bratu și la mentalitatea adusă de el, ne putem gândi iar la Dinamo luptând pentru primele locuri, pentru supremație, pentru podium, cel puțin.

"Am semnat cu o putere a fotbalului est-european, Ludogoreț, sper să depășim performanțele din trecut. Voi da totul ca să fim cei mai buni"

"Au fost discuții care m-au deranjat, mulțumesc lui Dumnezeu că nu m-au dărâmat, fiindcă mulți ziceau că joc în Qatar printre cămile!"
Dragoș Grigore, fundaș Ludogoreț

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
yeatsron
yeatsron  •  05 Iulie 2018, 14:36

nu inteleg intrebarile puse de catre reporter despre budescu si fcsb?! cine-i budescu?! cine-i fcsb?! 2 anonimi! de ce ar trebui sa stie ceva despre ei?! cred ca mai curand vreti sa va mai puna bechalii ceva in palma!!!:))))

fibra
fibra  •  05 Iulie 2018, 09:43

Grigore are impresia ca e fotbalist.Intre Mbappe si Budescu chiar nu exista vreo asemanare.

gicab
gicab  •  05 Iulie 2018, 09:22

Serbia nu e de speriat... se va distra cu noi...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează