FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Hagi: "E vremea schimbării! 10 idei cu care pot salva fotbalul românesc"

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 ianuarie 2018 00:01

Gheorghe Hagi, antrenorul român al anului 2017, vorbește pe larg, în ediția de vineri a Gazetei Sporturilor, despre situația actuală de la vârful fotbalului românesc și despre echipa națională. 

 Hagi (53 de ani) vrea schimbarea, deși nu e impresionat de niciunul dintre cei care au anunțat că au de gând să candideze la șefia Federației (Marcel Pușcaș, Victoraș Iacob, Cristi Balaj, Florin Prunea).

"Regele" spune că are 10 idei care pot salva fotbalul românesc, însă ar fi tentat de o funcție administrativă doar după ce va împlini 60 de ani

"Președintele FRF e foarte important, pentru că el e ales acolo ca să deschidă uși! Un președinte schimbă legi, creează competiții, conduce un proiect. La noi se vorbește mult și nu se face mai nimic. E nevoie de un om puternic și competent. Capabil să aleagă persoanele responsabile de partea tehnică, acele persoane care știu să "vadă" jucătorii. Pentru ce-i selectăm pe acești jucători acum? Ca să plecăm cu șansa a doua?"

Hagi urăște că nu mai suntem favoriți împotriva nimănui și refuză să accepte situația: "Am ajuns în lumea a treia, da! Dar eu n-am fost acolo, pe vremea noastră nu eram din lumea a treia!". 

"Speranța moare ultima. Sper să apuc să văd din nou rezultate mari în fotbal. Mi s-a întâmplat și mie să pierd, m-au bătut Gent, Salzburg. Am văzut bubele și merg mai departe. Dar eu nu am posibilitatea să-i iau pe cei mai buni. Eu iau ce pot"Gică Hagi pentru GSP

Citește interviul integral, pe 3 pagini, doar în Gazeta de vineri (ediția tipărită - la chioșc, ediția digitală - AICI)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  05 Ianuarie 2018, 11:01

Pai, nu se putea fara ”vocile ratiunii”, pricepute la tot si toate – chimjongunii, zecsii, conasii, valyomanydii, supereduarzii, ovizii, capcaunii, titidurii si zizii -, mereu gata sa gaseasca nod in papura si sa ii apuce tremuriciul cand e vorba de un fost sau actual stelist. Aceiasi care nu scot o vorba de dezastrul de la un club candva rival Stelei, astazi modesta echipa a tocanitei de la RIN... Marele fotbalist Hagi, fara averile unora ca Becali, Negoita, Niculae sau Paszkany,fara sa *** de la bugetele primariilor sau partidelor, a facut – asa cum se pricepe el, mai bine sau mai rau – mai mult decat multi altii. Fara multa scoala, asa prost vorbitor cum e, a reusit sa faca din echipa lui, cu jucatori formati aproape exclusiv de el, o forta in fotbalul romanesc, o sursa permanenta de sperante, vanate si de cluburile din alte tari. In numai cativa ani a creat o scoala de fotbal, si-a amenajat stadionul lui propriu, reuseste sa se autofinanteze... Si se gasesc niste amarati sa-l judece, sa se screama sa emita ironii ieftine, sa-l insulte. Vai de capul vostru! Vedeti-va de coregrafiile schioape si de mazgalitul pe forumuri! Macar de-am avea 5-6 ca Gica! Abia atunci ar veni vremea schimbarii, a salvarii fotbalului romanesc...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zizu
zizu  •  05 Ianuarie 2018, 09:07

Cea mai buna idee ar fi excluderea penalilor conducatori de club sau aflati in functii de conducere in liga 1

1307255622664355
Liviu Petrila  •  05 Ianuarie 2018, 07:20

Ușor să faci propuneri și să critici.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează