FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ionel Ganea, mesaj tăios pentru Mirel Rădoi și șefii FRF: „Dacă pornim prost în preliminarii, trebuie luat taurul de coarne și să refacem totul de la zero”

Articol de GSP - Publicat joi, 25 martie 2021 09:04 / Actualizat joi, 25 martie 2021 10:07

Ionel Ganea, unul dintre cei mai importanți atacanți din istoria „naționalei”, a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Ionel Ganea are încredere în Mirel Rădoi, dar spune că fotbalul românesc trebuie reformat dacă se compromite calificarea.

- Ganezule, suntem în fața debutului pentru Campionatul Mondial. Cum vezi situația la zi?
- Va fi foarte greu să ne calificăm la Mondial. Eu m-aș bucura să reușim această performanță.

- Lipsește și Mirel Rădoi, infectat cu coronavirus!
- Un antrenor tânăr, cu ceva performanțe la echipa de tineret. Părerea mea e că trebuie luat taurul de coarne, ieșit în fața oamenilor și spusă realitatea, cum stă treaba.

- Dacă ratăm calificarea?
- Da, trebuie plecat de la un moment zero. Așa cum au făcut foarte multe țări europene. În primul rând, dacă tot nu mai avem șanse sau nu ne calificăm, trebuie să refacem totul de la zero.

- Ce strategie ai tu?
- O nouă echipă, cu o medie de 22-23 de ani și construit cu ea la drum. Sacrifici primii doi ani, adică să nu ne mai mințim! Cred că pentru noi ar fi cel mai benefic acest lucru. Plus mărit la 18 echipe numărul în Liga 1, fără play-off și play-out. Toată lumea e familiarizată cu acest sistem de campionat. Așa s-a jucat până acum.

- Tu ai fost de acord cu numirea lui Rădoi?
- Părerea mea sau părerea dumneavoastră poate contează mai puțin.

- Ai dreptate.
- Deci dacă șefii Federației au decis să meargă pe mâna lui, noi ar trebui să fim de acord cu ei și să-l susținem pe Mirel în momentul de față. Dacă nu se va califica echipa la Mondiale, aș merge cu el mai departe și aș reconstrui de la zero. Eu aș face un sacrificiu de doi ani, cu o echipă mai tânără, dar de viitor. Așa au făcut Franța, Italia și Germania.

- Rădoi e contestat inclusiv din cauza faptului că nu are licența Pro.
- Sunt prea multe nereguli care se permit. Dacă este un interes personal, se permit neregulile. E foarte simplu! Sunt foarte mulți antrenori care n-au nici experiență, sunt primiți pe relații, fără licență de profesionist. E foarte greu să mai progresăm și să facem performanța pe care toată lumea și-o dorește. În Germania, nici în Liga 3 nu profesezi fără licența Pro!

- Dar...
- Nea Ovidiu, părerea mea e că trebuie să fim mai realiști, mai profesioniști și să respectăm regulile. Bine, ele nu se respectă nici în politică. În funcție de partidul care conduce își numesc oameni în funcții. Pe mine nu m-a tentat niciodată politica, nu vreau să amestec lucrurile.

Urmărește aici emisiunea cu Ionel Ganea

CITEȘTE ȘI:

Dezbaterea zilei, 24 martie » Cine ar trebui să joace titular la națională: Man sau Ianis Hagi?

EXCLUSIV Becali a transformat-o pe FCSB într-o afacere! Vrea să forțeze un puști care câștigă 600 de lei pe lună

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (7)
bogdan_hank
bogdan_hank  •  26 Martie 2021, 03:17

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

publicer
publicer  •  25 Martie 2021, 16:00

Sport national datul cu parerea iar Ganea nu face exceptie. Licenta aia e praf in ochi sa fim seriosi. La fel cum sa termini o facultate in Romanica e ca mersul pe bicicleta. Scoala de antrenori de varza,varza . Hai sa vedem ce face si il frigem apoi. Asta nici nu a inceput bine ai deja e crucificat. Hagi s ar mula poate mai bine insa sunt destule rezerve ai la el. Petrescu e vulcanic si nu se muleaza pe ce joaca astia tineri. El e cu alta filosofie de joc. Iar Ganezul .... e un fel de struto-camila sa fim seriosi. Numai de la el nu asteptam pareri.

kensan.gmm
kensan.gmm  •  25 Martie 2021, 13:13

De 23 ani facem tot de la 0, candva ramanem si fara 0 ala.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează