FOTBAL  »  NATIONALA  »  BURLEANU, UN NOU MANDAT LA FRF

EXCLUSIV Mama l-a votat miercuri pe Burleanu, fiul a fost convocat vineri la națională!

Antonio Miuțescu
Antonio Miuțescu

Articol de , - Publicat marti, 01 mai 2018 09:00

Președinta clubului de juniori Dinamyk Craiova, Antoanela Miuțescu, a votat pe 18 aprilie pentru continuitate în fruntea FRF. După două zile, fiul său a ajuns în premieră la lotul U15! FRF și-a cazat oameni în martie la hotelul familiei Miuțescu, înainte de amicalul România - Suedia.

Au trecut aproape două săptămâni de la realegerea lui Răzvan Burleanu în fruntea FRF, dar subteranele Adunării Generale din 18 aprilie continuă să ofere surprize. Iar unele dintre acestea provin din zona juvenilă.

Mai precis, există câteva cazuri de părinți care au votat personal sau conduc diferite cluburi, în timp ce fiii lor apar la loturile naționale de juniori. Și majoritatea situațiilor developează voturi pro-Burleanu! E vorba despre același președinte care nu ratează nicio ocazie pentru a sublinia că s-a terminat cu selecția pe pile la juniori, consacrată în timpul lui Mircea Sandu.

Cazul cel mai bizar îl găsim dinspre Bănie. Antoanela Miuțescu este președinte la Dinamyk Craiova și a fost prezentă personal la AG federală. "A mers pe Burleanu", susțin surse din Oltenia.

La două zile după ce vechiul președinte FRF și-a reînnoit mandatul, au apărut convocările pentru lotul U15, pregătit de Adrian Văsâi. Scop: turneu itinerant în Italia, Slovenia și Austria. Iar pe listă s-a strecurat chiar băiatul Antoanelei Miuțescu, Antonio!

"A mai fost chemat de două ori, dar nu l-am lăsat"

Puștiul a venit în premieră la reprezentativă! Și până acum, în primele patru meciuri disputate de U15, 2-3 cu Rusia, 0-0 cu Mexic și Slovenia, 1-0 cu Macedonia, a intrat doar 36 de minute în ultima partidă!

Mama tânărului internațional, care-și însoțește acum fiul la acțiunea de peste hotare, susține că e numai o coincidență: "Antonio a mai fost chemat de două ori la lot, anul trecut, dar nu l-am lăsat să se prezinte. Prima dată aveam deja bilete pentru un concediu în Grecia, iar apoi acțiunea naționalei s-a suprapus peste un turneu important al clubului și am considerat că e mai bine să joace pentru Dinamyk la acel moment".

Discount pentru FRF

Nu sunt însă singurele ciudățenii ale cazului. Familia Miuțescu deține în Craiova un hotel cochet, numit "Antoanela Boutique", după numele președintei de la Dinamyk. La stabilimentul respectiv s-au cazat, la sfârșitul lui martie, o parte dintre oficialii FRF cu ocazia amicalului România - Suedia la nivel de prime reprezentative, meci disputat pe noua arenă din Bănie. "Așa este, a fost un grup de la federație care a locuit la noi. Le-am făcut și un mic discount, așa cum se obișnuiește", recunoaște Antoanela Miuțescu.

"Copilul e în media celor de la generația 2003. Stă bine cu fizicul, dar calitatea e mai greu de evaluat la vârsta asta. Nu știu exact ce se cere la lot. De ce vă spun asta? Pentru că mai sunt copii buni în țară, pe care i-am mai remarcat în timp, dar văd că nu se regăsesc la națională!"
Filip Popescu, antrenorul lui Miuțescu la Dinamyk Craiova

Alte cazuri electorale la loturile de juniori

Alexandru Duminică (U18, Viitorul Argeș, juniori)

Abandonat un an și jumătate, reînviat înainte de alegeri

Patronul de la clubul de juniori Viitorul Argeș, Gheorghiță Duminică, a votat personal în AG din 18 aprilie. Fiul său, Alexandru, a apărut mai întâi în circuitul "tricolorilor" de la U15, în toamna lui 2014, a debutat cu două goluri într-un amical cu Moldova (5-1), dar prezențele sale s-au rărit, au devenit ocazionale și n-a fost oprit în octombrie 2016 pentru Turul Preliminar U17 al generației sale. Antrenorul de atunci, Gabriel Manolache, explică: "Nu e un copil rău, dar indicatorii lui fizici ne-au arătat că nu duce mai mult de 30 de minute. Cel puțin atunci, când venea după o operație la apendicită". Băiatul a trecut și pe la Centrul de Excelență Tg. Mureș, dar a dispărut circa un an și jumătate de la loturi. S-a reîntors însă dintr-odată fix înainte de alegeri, la U18: martie la "dubla" cu Irlanda, aprilie la cea cu Macedonia. Ultimele două jocuri s-au disputat pe 17 și 19 aprilie, încadrând exact ziua alegerilor FRF! Duminică senior: "Nicio legătură între convocare și alegeri!".

Octavian Cracea (U17, Sporting Vaslui, juniori)

Apare peste noapte, de umplutură la Elită

La lotul U17, pregătit de Aurel Țicleanu, a apărut brusc la începutul acestui an un puști pe nume Octavian Cracea, mijlocaș. Tatăl său, Cornel, e patron și antrenor la clubul Sporting Vaslui, reprezentat la Adunarea Generală de președinta Antoaneta Rusu. "Cracea dictează însă tot acolo. Vot Burleanu!", explică surse GSP. În februarie, naționala U17 a făcut un turneu în Cipru, grupul convocat inițial era de 23 de jucători, dar Cracea a devenit peste noapte al 24-lea! În "dubla" cu gazdele, a intrat o repriză la primul meci (2-2) și 17 minute la al doilea (1-0). Apoi, a mers și la Turul de Elită din Ungaria, unde, alături de Mihai Nițescu (Petrosport), a fost singurul care n-a avut loc pe foaie la niciunul dintre cele trei jocuri: 1-5 cu Israel, 0-2 cu Ungaria, 1-2 cu Slovenia! z

Mădălin Pascu (U16, Sportul Chișcani, L3)

Descoperit în săptămâna dinaintea Adunării Generale

Din L3, de la Sportul Chișcani, președintele Georgel Pascu evită să dezvăluie cu cine a votat la alegerile FRF, dar în județul Brăila e de notorietate opțiunea sa pentru Răzvan Burleanu. Fiul său, Mădălin, fundaș, tocmai a fost convocat la lotul U16 exact înainte de Adunarea Generală, la un turneu cu trei meciuri disputate fix în săptămâna premergătoare scrutinului. A fost folosit doar 69 de minute de selecționerul Daniel Mogoșanu, la 0-2 cu Polonia. Va merge și la un Turneu de Dezvoltare în Georgia, cu partide în perioada 2-6 mai. Pascu senior jură că nu e nicio legătură între cazuri: "Mădălin a trecut și pe la Dinamo, acum joacă la mine, la Chișcani. A mai fost chemat și pe la U15". Când e rugat însă să ofere detalii, spune că nu mai știe antrenorul, convorbirea se întrerupe brusc, iar interlocutorul devine de negăsit din nou!

Luca Florică (U16, Regal București, juniori)

Tatăl a dat adeziune pentru Lupescu, staff-ul lui Burleanu îl considera prieten

La naționala U16, Luca Florică e un om de bază încă de la constituirea lotului, fiind titularul postului de fundaș stânga. Tatăl său, Claudiu Florică, e patronul de la Regal Sport, club aflat în parteneriat pe Academie cu Atletico Madrid. Și, în altă ordine de idei, e unul dintre denunțătorii din celebrul dosar Microsoft. Regalul apare în câteva ocazii în celebrele înregistrări de campanie ale staff-ului lui Burleanu, iar oamenii președintelui lasă să se înțeleagă că, deși clubul a dat adeziune pentru Lupescu, în virtutea faptului că Răducioiu a lucrat acolo ca antrenor, opțiunea de vot era pro-Burleanu.

Botond Szondi (U16, Csikszereda, L3)

Consacrat ca rezervă din august 2017

Boss-ul de la Csikszereda, Zoltan Szondi, spune deschis că a pus ștampila pe căsuța cu Burleanu: "Am votat cu fostul președinte, chiar dacă-l respect mult și pe Lupescu. Dar opțiunea mea n-are nicio legătură cu selecționarea fiului meu". Fiul său se numește Botond Szondi, joacă pentru naționala U16 din august anul trecut și e aproape mereu rezervă. Acum e cu lotul U 16 la Turneul de Dezvoltare din Georgia. Szondi senior încearcă să aducă argumente: "Noi suntem finanțați din Ungaria, deci nu ne influențează așa de mult alegerile de la FRF. Băiatul meu a fost remarcat de referentul zonal de la Cluj. I s-a propus să joace și pentru Ungaria. Clubul ar fi câștigat și bani dacă ar fi mers acolo. Dar el a ales să joace pentru România și i-am respectat dorința".

Mihăiță Lemnaru (U18, Unirea Slobozia, L3)

Singurul cu vot pro-Lupescu ofertat de Hagi și din Anglia

Președintele de la Unirea Slobozia, Ilie Lemnaru, pare că a votat cu Ionuț Lupescu, pentru care a eliberat și adeziune. E singurul de pe prezenta listă cu opțiune în favoarea opoziției. Cel puțin așa spun indiciile din staff-ul "Kaiserului". Lemnaru junior a prins lotul U18 tot înainte de alegeri, la meciuri amicale cu Irlanda (martie) și Muntenegru (aprilie). "A mai fost la selecții și la U16, și la U17, dar nu a participat și la acțiuni oficiale. E mijlocaș la închidere, un copil serios, care muncește mult. Selecția lui Mihăiță nu are de-a face cu alegerile. În ultimul timp, a fost căutat de la domnul Hagi, de la Botoșani, chiar și din Anglia, să meargă în probe la Blackburn, dar încă nu m-am decis să-l las să plece de acasă. E doar clasa a 11-a, trebuie să facă și școală".

0
e numărul calificărilor la turnee finale cu loturile de juniori în timpul administrației lui Burleanu

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
1918919518182069
Sandu Ispasoiu  •  02 Mai 2018, 16:10

Dacă vreți detalii despre un copil de la grupa 2004 a aceluiași club Dinamyk Craiova,care avea oferta de a ajunge intr-o faza superioară de selecție pentru echipa națională,dar datorita acelorasi patroni nu a fost posibil,și muuuulte alte nereguli care se intampla acolo,ma puteti contacta la nr.***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

comabi
comabi  •  01 Mai 2018, 22:41

Hai ca deveniti penibili. Daca iesea Lupescu, la fel scoteati la iveala asemenea dedesubturi. Sigur NU!!! Incep sa ma bucur ca a iesit Burleanu, zau asa. Deja nu mai aveti prea multe tangente cu probitatea profesionala. Inteleg investigatiile de pe tolo.ro, dar voi sunteti ridicoli prin lipsa echidistantei ;). Vreti sau nu, inca vreo 4 ani este foarte posibil si probabil sa il vedeti pe Burleanu ca presedi te FRF.

10205708568547632
Vladimir Bogdan  •  01 Mai 2018, 20:27

Si din acest motiv ne bate toata lumea din Europa. Selectie pe șpăgi... Lumea a 3-a... daca nu chiar a 4-a!!!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează