FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Antrenorul din Superliga, discurs în antiteză cu cel al foștilor internaționali: „Trebuie să fim cu toții alături de echipa națională. Eu cred că Edi face o treabă foarte bună”

Antrenorul celor de la Petrolul Ploiești, Florin Pîrvu (48 de ani), a analizat, în direct la GSP Live, situația de la echipa națională, după egalul cu Israelul de sâmbătă seară, 1-1, partidă din preliminariile EURO 2024.
Antrenorul celor de la Petrolul Ploiești, Florin Pîrvu (48 de ani), a analizat, în direct la GSP Live, situația de la echipa națională, după egalul cu Israelul de sâmbătă seară, 1-1, partidă din preliminariile EURO 2024.

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2023 10:24 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 11:15

Antrenorul celor de la Petrolul Ploiești, Florin Pîrvu (48 de ani), a analizat, în direct la GSP Live, situația de la echipa națională, după egalul cu Israelul de sâmbătă seară, 1-1, partidă din preliminariile EURO 2024. 

  • România continuă parcursul din preliminariile EURO 2024. Jucăm marți, 12 septembrie, de la 21:45, cu Kosovo (Antena 1)
  • La jumătatea preliminariilor, România e pe loc calificabil, doi, cu un punct deasupra Israelului și la două lungimi distanță de liderul Elveția

România a remizat cu Israelul pe Arena Națională, scor 1-1, la capătul unui meci în care oaspeții au fost cei care au dominat. 

Edi Iordănescu schimbă jumătate de echipă » Cum poate arăta primul „11” contra reprezentativei din Kosovo
România - Kosovo
Edi Iordănescu schimbă jumătate de echipă » Cum poate arăta primul „11” contra reprezentativei din Kosovo

Fost internațional, cu două selecții în tricoul primei reprezentative, Florin Pîrvu, tehnicianul „lupilor galbeni”, crede că naționala condusă de Edi Iordănescu (45 de ani) trebuie să fie susținută de toată lumea în momentele dificile. 

Discursul lui este unul în antiteză cu cele ale altor foști fotbaliști, precum Viorel Moldovan, Florin Răducioiu sau Florin Prunea, cei care au criticat în termeni duri prestația „tricolorilor”din partida cu israelienii. 

VIDEO. Florin Pîrvu sare în apărarea echipei naționale, după egalul cu Israelul: „Trebuie să fim cu toții alături de ea”

„Imaginea jucătorilor și antrenorilor români în străinătate este dată de ce se întâmplă la echipa națională, de calificările bifate. Trebuie să fim cu toții alături de echipa națională, trebuie să o susținem și, din punctul ăsta de vedere, eu spun că sunt un susținător al naționalei. 

Trebuie să o susținem prin a pregăti foarte bine echipele la care noi suntem antrenori, pentru a da către echipa națională jucători. Nu este un moment prea bun pentru noi acum, dar trebuie să avem încredere în echipa națională, în Edi, pentru că eu cred că face o treabă foarte bună. 

Nu este ușor să gestionezi situațiile din acest moment din fotbalul românesc”, a declarat Florin Pârvu, la GSP Live. 

Florin Pîrvu, după România - Israel: „Prima repriză a fost una destul de echilibrată”

Florin Pîrvu crede că ceva s-a  întâmplat în partea a doua a jocului cu Israel, repriză în care oaspeții au dominat selecționata „tricoloră”. 

„Prima repriză a fost una destul de echilibrată, am reușit să și marcăm. S-a întâmplat ceva în repriza a doua, nu a mai fost acea coeziune. La națională, ca jucător, nu trebuie să fii copleșit de atmosferă, de miză. 

49.153 de faniau fost pe Arena Națională la România - Israel

S-a întâmplat ceva în repriza a doua și cred că Edi analizează și cu siguranță că, la meciul de mâine (n.r. - marți), echipa va arăta diferit. Aș vrea să felicit suporterii naționalei. Ei au dreptul să spună ce vor, din moment ce au plătit biletul și au venit să sușțină echipa. 

Au fost în număr foarte mare și asta înseamnă că echipa națională este iubită”, a mai spus Florin Pîrvu.  

Florin Pîrvu: „Ne trebuie o calificare”

Tehnicianul Petrolului crede că o calificare la turneul final ar fi un lucru esențial pentru binele fotbalului românesc. 

„Ne trebuie rezultate, chiar dacă lotul nu este așa de bun. Ne trebuie o calificare, pentru binele fotbalului românesc și pentru imaginea noastră. 

Sunt convins că se fac toate eforturile pentru a se obține această calificare”, a mai precizat fostul internațional. 

Florin Pîrvu: „Cred că suferim din punct de vedere mental”

Fostul mijlocaș este de părere că marele minus al fotbalistului român din ziua de azi este partea mentală. 

„Jucătorii români au calitate, dar trebuie să muncească mai mult. Cred că suferim din punct de vedere mental. Nu trebuie să cedăm, indiferent de situație. 

Asta le spun și jucătorilor tineri de la mine de la echipă: să muncească mai mult, să fie mental puternici, chiar dacă în acest moment nu sunt în primul «11» sau în primii 20”, a mai zis Florin Pîrvu. 

Citește și: 

Discursul lui Răzvan Marin l-a enervat: „Dacă aș fi antrenor federal, l-aș trimite acasă!”

Câte bilete a vândut FRF până acum la România - Kosovo » Programul caselor + Prețul tichetelor

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (17)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  11 Septembrie 2023, 17:01

De aceea nu te știa nimeni de antrenor și nu te va ști ,cu declarații din astea de " Periat " !

MariusN
MariusN  •  11 Septembrie 2023, 15:56

Face un mare ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Nae_4774
Nae_4774  •  11 Septembrie 2023, 14:23

Incă un adept al fotbalului vechitură lungă și p'a doua...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează