FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

„De la Gică la Ianis” » Spaniolii au dedicat un articol familiei Hagi: „Fiul a imitat șutul cu piciorul stâng al tatălui împotriva Țării Galilor”

De unde au marcat Gică (în stânga), respectiv Ianis Hagi +23   FOTO
De unde au marcat Gică (în stânga), respectiv Ianis Hagi

Articol de - Publicat joi, 23 noiembrie 2023 15:06 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 15:54

Cu ocazia calificării României la EURO 2024, cotidianul madrilen MARCA a publicat un material în care abordează paralela dintre golul cu care Ianis Hagi a adus victoria cu Israel (2-1) și reușita cu care tatăl acestuia, Gheorghe, contribuia în 1993 la calificarea „tricolorilor” la World Cup '94.

Sâmbătă, România a învins-o pe Israel, scor 2-1, și a obținut calificarea la EURO 2024. Ianis Hagi a înscris golul victoriei, la 30 de ani și o zi după ce tatăl lui, Gheorghe, punctase în Țara Galilor - România 1-2, rezultat care i-a calificat pe „tricolori” la Campionatul Mondial din 1994.

Amândoi au înscris cu șuturi cu piciorul stâng, ambele goluri au cântărit enorm în ecuația calificării. MARCA a scris astăzi despre acest aspect, mai ales că Ianis Hagi evoluează acum în Spania, la Deportivo Alaves.

S-au tras la sorți semifinalele și finalele barajelor pentru Euro 2024! Înfruntarea țărilor în război
BARAJ EURO 2024
S-au tras la sorți semifinalele și finalele barajelor pentru Euro 2024! Înfruntarea țărilor în război

„De la Gică la Ianis” » MARCA a dedicat un articol familiei Hagi

„De la Gică la Ianis: un gol înscris de Hagi o califică pe România la un turneu final după 30 de ani”, este titlul ales de jurnalistul Alberto Rubio.

„Jucătorul lui Alaves a imitat șutul cu piciorul stâng al tatălui său împotriva Țării Galilor, pentru calificarea la World Cup '94. Numele Hagi continuă să aducă fericire României. Gică a condus Generația de Aur a țării lui. Golul cu care fostul jucător de la Real Madrid și Barcelona a adus calificarea la SUA '94 rămâne în continuare în memoria colectivă. (...)

Ei bine, 30 de ani mai târziu, aproape pe aceeași dată, istoria s-a repetat. Un șut cu stângul al lui Ianis Hagi a sigilat calificarea României la EURO 2024. (...)

A fost o bornă care l-a emoționat pe Gică Hagi însuși: «Sunt mândru de fiul meu, iubește România. A crescut în spiritul ăsta, a citit și a văzut lucruri frumoase»”, se arată în articol.

România a câștigat grupa I din preliminarii și s-a calificat neînvinsă la EURO 2024.

În urmă cu aproape 30 de ani, în 1994, naționala României reușea la Campionatul Mondial cea mai mare performanță a reprezentativei noastre, accederea în sferturile competiției.

FOTO: Gică Hagi l-a așteptat pe Ianis Hagi după România - Elveția

FOTO: Captură OrangeSport
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
+19 FOTO

Prezent pe Arena Națională pentru a urmări România - Elveția 1-0, Gică Hagi și-a așteptat fiul la finalul meciului.

Cei doi au petrecut câteva clipe împreună în parcarea subterană de la Arena Națională, s-au îmbrățișat, iar „Regele” l-a felicitat pe Ianis pentru performanța lui.

Mai multe știri despre echipa națională:

„400 de euro de la Ianis!” » Dedicație specială la petrecerea de calificare: „Nu știu ce v-a făcut Hagi...”
PETRECERE
„400 de euro de la Ianis!” » Dedicație specială la petrecerea de calificare: „Nu știu ce v-a făcut Hagi...”
Înfruntăm la Euro un jucător pentru istoria fotbalului » Așa a ieșit simularea GSP a tragerii la sorți a grupelor turneului final!
EURO 2024
Înfruntăm la Euro un jucător pentru istoria fotbalului » Așa a ieșit simularea GSP a tragerii la sorți a grupelor turneului final!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
parachioara5
parachioara5  •  23 Noiembrie 2023, 18:49

Yannis este putin mai bun decat mediocru de ta su ...

Serban_radu.
Serban_radu.  •  23 Noiembrie 2023, 18:25

Pres sportiva care se respecta ilustreaza comentariul ( avand in vedere ca este o actiune importanta finalizata cu un gol ) cu imagini video. In general GSP-ul este sarac in imagini video . Pacat

Vezi toate comentariile (2)
Comentează