FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Hagi = România » Capitolul la care "Regele" domină tot fotbalul din țară

Hagi a câștigat titlul în Liga 1 la 5 ani de la promovarea în prima divizie și la 8 ani de la înființarea clubului // FOTO: Raed Krishan
Hagi a câștigat titlul în Liga 1 la 5 ani de la promovarea în prima divizie și la 8 ani de la înființarea clubului // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 26 martie 2018 13:32

28 la sută dintre jucătorii convocați la primele patru loturi naționale au trecut prin mâinile lui Gheorghe Hagi, cinci dintre ei fiind decisivi în meciurile României de sâmbătă seară.

Fotbalul românesc dă din nou semne de bucurie în ceea ce privește echipele naționale. Prima reprezentativă a câștigat în Israel, jucătorii de la Under 21, chiar dacă au pierdut, s-au prezentat onorabil pe terenul campioanei mondiale de tineret, Anglia, iar puștii de la Under 19 sunt cu un pas la Europeanul din Finlanda.

De remarcat că Țucudean, Tudor Băluță și Mățan au marcat în aceste meciuri, în timp ce Mitriță și Ianis Hagi au dat pase decisive. Ce îi leagă pe aceștia? Toți au trecut prin mâinile "Regelui", patru din ei fiind produsele exclusive ale acestuia.

Mai mult, Contra, Isăilă, Boingiu și Țicleanu au convocat la primele 4 loturi ale României, pentru aceste partide, 93 de jucători. Dintre aceștia, 26 au fost antrenați de Hagi, iar 16 sunt în prezent legitimați la Academia sa în care a investit 12 milioane de euro!

De altfel, într-un clasament al echipelor pe la care au trecut de-a lungul timpului fotbaliștii care joacă acum la primele 4 loturi naționale, Viitorul conduce detașat, având aproape la fel de mulți fotbaliști cât următoarele două clasate, FCSB și Dinamo, la un loc!

"Încă mai am mândrie de român, am orgoliu și m-am luptat pentru România. Vreau să vină din nou vremea să ne batem cu cei mari de afară! Eu voi fi implicat și mă felicit că după ce m-am retras din fotbal am investit în copii! Le-am dat o șansă"

"Acum cinci ani v-am spus că o să am 11 jucători în echipa națională. Am investit energie, neuroni, am cheltuit orice pentru formare, pentru viitor. Eu sunt făcut din muncă. Unii sunt faraoni, trăiesc bine, dar nu muncesc. Li se pune totul pe masă, în timp ce Hagi e făcut din muncă"
Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

Umilit de Burleanu!

La începutul mandatului, Burleanu le-a sugerat antrenorilor de la loturile de juniori să nu selecţioneze prea mulţi fotbalişti de la Academia lui Hagi. Acest lucru a fost susţinut public de Liţă Dumitru, care era angajat în Federaţie în primele luni cu Burleanu preşedinte.

"Eu am fost antrenor la echipa naţională şi mie mi s-a spus să nu mai iau jucători de la Gică Hagi. Oficiali din Federaţie mi-au spus asta. Eu eram antrenor la grupa '96. Asta s-a întâmplat după venirea lui Răzvan Burleanu. Când mi s-a spus să nu mai iau, am spus că eu îi iau pentru că sunt jucători disciplinaţi, bine pregătiţi şi vin de la o academie unde se face fotbal. Şi i-am luat în continuare", dezvăluia Liță Dumitru. 

"Modelul Hagi ar trebui să fie viitorul fotbalului românesc, să existe investiții mai mari în dezvoltarea jucătorilor tineri. Atunci, ar fi bine pentru imaginea întregului fotbal românesc, pentru toate echipele din România și pentru toate echipele naționale"
Christoph Daum, fost selecționer echipa națională

"Faptul că a crescut sute de copii, că a debutat jucători și că are timp de toţi spune multe despre el! E un lucru incredibil ceea ce a realizat Hagi aici în câţiva ani din nimic. E un miracol fotbalistic să reușești să devii campion al României într-un timp așa scurt"
Stan Collymore, fost internațional englez

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  26 Martie 2018, 17:20
Postat de Joachim Makay pe 26 Martie 2018, 16:17

O sa mori de ura si invidie ba amaratule .

Băiețaș, vezi-ți de sapă !

100466354012178
Joachim Makay  •  26 Martie 2018, 16:20
Postat de daweroirl pe 26 Martie 2018, 15:23

Mare e gradina Domnului...

Si ValeriiMoraru e in ea . Mare om ca ne-a scapat de giulesteni .

100466354012178
Joachim Makay  •  26 Martie 2018, 16:17
Postat de conasu_boeru pe 26 Martie 2018, 15:59

Să spui că Țucudean și Mitriță sunt la Națională datorită lui Hagi , numai o minte schilodită ca a unui servil gen crăițoiu o poate naște ! Băi Crăițoiule , ăla pe care îl lauzi , ”a furat” 1,3 mil de euro de la FRF cu complicitatea lui Sandu și Dragomir ca baza de la Ovidiu să fie folosită de toate loturile de juniori și tineret !!!! Așa a făcut el academia ”pe banii lui ” și nici un lot nu a călcat pe acolo !!!! De asta nu îl suportă pe Burleanu machedonul bâlbâit, că a închis robinetul !!!

O sa mori de ura si invidie ba amaratule .

Vezi toate comentariile (19)
Comentează