FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Îl mai țineți minte pe nesuferitul Ravelli? » După 25 de ani, ce fac acum jucătorii României și Suediei care s-au duelat în ”sfertul” CM 1994

Foto: Guliver/GettyImages +6   FOTO
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2019 13:01

Unde au ajuns și cu ce se ocupă azi jucătorii României și Suediei care s-au înfruntat în celebrul sfert de finală de la Mondialul american, pierdut de ”tricolori” la penalty-uri, 4-5, după  2-2 în timpul regulamentar. Chiricheș și compania sunt chemați pe 23 martie să răzbune eșecul din America în startul campaniei pentru Euro 2020.

  • Suedia - România se joacă pe 23 martie, de la ora 19:00, în direct la Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro.

La începutul lunii iulie se vor împlini 25 de ani de la înfrângerea dureroasă suferită la penalty-uri de Generația de Aur în fața Suediei în sferturile de finală ale Mondialului american, iar rana încă nu s-a cicatrizat.

Practic, în startul campaniei pentru Euro 2020, sâptămâna viitoare, trupa lui Contra va fi cea dintâi care va avea ocazia să-și ia revanșa pentru "tricolori" într-un meci cu miză. În 2018, i-am bătut pe nordici la Cluj, 1-0, dar a fost un meci amical, în care oaspeții au venit fără majoritatea oamenilor de bază. Unde i-a dus însă viața pe cei 25 de jucători care au evoluat pe arena din San Francisco?

Suedia 1994

Thomas Ravelli - om de afaceri, ține cursuri de mentoring inspirate din viața sa, implicat în prezent ca invitat în versiunea suedeză a emisiunii TV "Dansez pentru tine".

Roland Nillson - antrenorul naționalei de tineret a Suediei.

Patrick Andersson - deține o companie de investiții, are trei școli de fotbal în Stockholm, a fost în corpul FIFA Legend Players la Cupa Mondială 2018.

Joachim Bjorklund - antrenor secund la Hammarby, în Liga 1 suedeză.

Roger Ljung - agent de jucători, evită expunerile publice, celebru pentru că a refuzat interviuri toată viața lui.

Stefan Schwarz - s-a stabilit în Portugalia. În 2017 a trecut printr-un sever program de slăbire și de modelare a propriului corp, proiect care a făcut deliciul presei suedeze.

Klas Ingesson - a murit de cancer în 2014.

Hakan Mild - analist pentru postul public de radio din Suedia, deține împreună cu soția o companie producătoare de înghețată. Ex-director sportiv la IFK Goteborg.

Thomas Brolin - viață de boem, nu mai e implicat în fotbal, joacă deseori în mari turnee de poker.

Martin Dahlin - agent de jucători, stabilit în Monte Carlo.

Kennet Andersson - în staff-ul administrativ de la IFK Goteborg. A cucerit în 2017 medalia de aur la săritura în lungime la categoria plus 50 de ani.

Au mai intrat:

Pontus Kamark - expert TV, a trecut și el prin același program de modelare a corpului ca fostul său coleg Schwarz.

Henrik Larsson - ex-antrenor principal la Helsinborg, de unde a plecat după retrogradarea în L2. Momentan fără job.

romania suedia
+7 FOTO
Faza golului marcat de suedezul Kennet Andersson

România 1994

Florin Prunea - ultima dată președinte la Poli Iași, în prezent fără job, observator UEFA.

Dan Petrescu - antrenor în liga secundă chineză, la Guizhou Zhicheng, pe lista favoriților să preia banca tehnică la CFR Cluj.

Daniel Prodan - decedat în noiembrie 2016.

Miodrag Belodedici - lucrează pe proiecte de promovare și responsabilitate socială la FRF.

Tibor Selymes - director sportiv Poli Iași, în conflict cu clubul.

Gheorghe Hagi - patron și antrenor la Viitorul Constanța, furnizorul multor jucători către loturile naționale ale României.

Gheorghe Popescu - consilier al premierului României pe probleme sportive, implicat în comitetul de organizare pentru Euro 2020.

Ionuț Lupescu - revenit recent în structurile UEFA, unde se ocupă de programe tehnice cu celelalte confederații.

Dorinel Munteanu - ultima dată antrenor la Chiajna, deocamdată fără job.

Ilie Dumitrescu - deține pubul Hanul cu Tei în Centrul Vechi al Bucureștiului, analist TV la DigiSport.

Florin Răducioiu - recrutat la începutul anului în echipa de scouteri de la AC Milan, a divorțat recent de soție după un mariaj de peste 20 de ani.

A mai jucat:

Basarab Panduru - analist TV la Telekom Sport.

REZUMATUL VIDEO AL PARTIDEI

România - Suedia 2-2, 4-5 la 11 m

3 iulie 1994, San Francisco
Au marcat: Răducioiu (88,101) / Brolin (78), K. Andersson (115)
Au executat penalty-urile: Mild (0-0), Răducioiu (1-0), K. Andersson (1-1), Hagi (2-1), Brolin (2-2), Lupescu (3-2), Ingesson (3-3), Petrescu (3-3), Nilsson (3-4), Dumitrescu (4-4), Larsson (4-5), Belodedici (4-5)

România: Prunea - Petrescu, Prodan, Belodedici, Selymes - Hagi, Gh. Popescu, Lupescu, D. Munteanu (84, Panduru) - I. Dumitrescu, Răducioiu. Antrenor: Anghel Iordănescu

Suedia: Ravelli - R. Nilsson, P. Andersson, Bjorklund (84 Kamark), Ljung - Schwarz, Ingesson, Brolin, Mild - Dahlin (107 Larsson), K. Andersson. Antrenor: Tommy Svensson

A arbitrat: Pierluigi Pairetto (Italia)

Citește și:

Cum arată lista cu stranierii convocați de Cosmin Contra pentru „dubla” cu Suedia și Feroe » Vasile Mogoș, lăsat în afara lotului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
shark_34
shark_34  •  14 Martie 2019, 16:45

Din cauza lui prunea nu am jucat semi-finala.

cneius
cneius  •  14 Martie 2019, 15:27

De ce "nesuferitul Ravelli" ??? Nu ar fi mai bine spus "nesuferitul Prunea" ???

para.para
para.para  •  14 Martie 2019, 14:04

Pana si la categoria "fosti", ai nostrii pe la langa suedezi sunt niste neica nimeni. Uitati-va ce joburi au, cei care au, ca restul sunt "analisti".

Vezi toate comentariile (6)
Comentează