FOTBAL  »  NATIONALA  »  AMICAL U21 / ROMÂNIA - BELGIA 3-3

INTERVIU. Andrei Ciobanu, eroul României U21, i-a dedicat golul de 3-3 bunicii sale: "A murit acum o lună. Eu eram la meci, la Iași"

foto: frf.ro
foto: frf.ro

Articol de - Publicat vineri, 16 noiembrie 2018 18:27

INTERVIU. Andrei Ciobanu, eroul României U21, i-a dedicat golul de 3-3 bunicii sale, care s-a stins chiar în timp ce el era cu Viitorul la Iași.

Bârlădeanului Andrei Ciobanu, 20 ani, i se potrivește de minune rolul de erou improbabil. Intră de multe ori pe final și, cu trecutul său de căpitan la loturile de juniori, e decisiv atât la Viitorul, cât și la națională. Așa cum a fost și la golul de 3-3 cu Belgia U21, chiar înainte să stea de vorbă cu trimisul Gazetei la Cluj-Napoca.

- Andrei, începi să-ți faci un nume prin goluri marcate pe final.
- Da, așa a vrut Dumnezeu, să fiu acolo. Am mai dat cu Botoșani, atunci era 90+4, cu acel șut de la distanță. Plus primul meu gol din Liga 1, care a venit pe final. Dar asta nu înseamnă că sunt specialist.
- L-ai prins pe portar pe contre-pied...
- Mi-am dat seama, când a plecat pasa, că trebuie să dau de unde vine. Dacă șutam la colțul lung, probabil mingea se ducea în blocaj.
- Cum ți s-au părut belgienii?
- Buni. Mi-a plăcut mult numărul 11, Lukebakio de la Dusseldorf. Se vede că au calitate. Însă și noi avem. Și, îți spun cu toată sinceritatea, în momentul ăsta chiar ne batem de la egal la egal cu orice selecționată din Europa!

"Cu Florinel joc de 8 ani"

- Toată lumea vă admiră, sunteți un grup unit...
- Păi, să îți dau un exemplu: eu joc împreună cu Florinel Coman de la 12 ani. La 12 ani eram deja colegi la Viitorul, de la 15 ani suntem și la lot. Asta înseamnă vreo 8 ani. S-au format relații de joc, ne înțelegem de minune. Mai mult, contează și băieții care vin din străinătate, din campionate puternice. Italia. Cum e Radu, cum e Pușcaș. Ne dau altă încredere în noi. Și pentru că jucăm alături de ei îți dau siguranță, dar și încredere în forțele tale pentru că ești coleg cu ei.
- Plus că sunteți mereu măcar 4 sau chiar 5 de la Viitorul.
- Exact. Însă aici, la lot, nu mai contează asta. Suntem toți prieteni, apropiați, o echipă.
- Ai făcut un gest după gol. Cui l-ai dedicat?
- Bunicii mele. A murit acum o lună. Eu eram la meci, la Iași, victoria Viitorului cu 2-1. După joc l-am văzut pe verișorul meu, Cristi. Venise să mă anunțe.
- ...
- Da, a fost foarte greu. Ne-am petrecut copilăria la ea, la Priponești, pe drumul dintre Bârlad și Tecuci. Avea 80 de ani, dar a fost o lovitură pentru noi. A fost un gol pentru ea.

"Mă văd în Spania"

- Obiectiv pe termen scurt?
- Să joc. Vreau să joc și să o fac și bine la Viitorul. Știu ce miză e următorul an. Trebuie să fiu în formă în preajma Campionatului European pentru a prinde lotul final.
- Te-ai uitat peste adversare, mă gândesc.
- Da. Cu puțină șansă putem prinde un adversar cu nume și două echipe de plan secund, să le spunem, gen Danemarca sau cine bate din barajul Grecia cu Austria. Să vedem la tragere.
- Unde te vezi peste 5 ani?
- Aș vrea Spania. Îmi place campionatul spaniol.
- Fan Real sau Barcelona?
- Barcelona. 

23 noiembrieeste data la care, la Bologna, în Italia, se trag la sorți grupele Euro 2019 U21

30 de meciuriși 4 goluri are Ciobanu în cele 4 sezoane petrecute la Viitorul

Meci decisiv pentru U19

Sâmbătă, la Stara Zagora, în Bulgaria (14:30), România întâlnește Grecia U19 într-un meci decisiv pentru calificarea la turneul de elită aferent vârstei. Asta pentru că în primul meci, disputat la Sliven, bulgarii ne-au egalat în minutul 90+8, 1-1. Unicul gol al echipei lui Dan Oprescu a fost marcat de căpitanul Mihăilă (U Craiova CS).

Clasament:

1. Grecia U19 - 3p
2. Bulgaria U19 - 1p
3. România U19 - 1p
4. Gibraltar U19 - 0p

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
merace
merace  •  16 Noiembrie 2018, 21:08

Portugalia U21 a bătut azi Polonia U21 la baraj, 1-0, și s-a calificat. Asta e de bine. Arată cât de grea a fost grupa unde România U21 a terminat pe primul loc, și în plus, dacă e să îi întâlnim iar la turneul final, deja îi cunoaștem și știm că îi putem bate iar! Hai România U21!

eugol
eugol  •  16 Noiembrie 2018, 20:43

Baiat cu simt de raspundere. Tot mai rar jucatori precum el. Ii tin pumnii

Vezi toate comentariile (2)
Comentează