FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

ISLANDA - ROMÂNIA. Cum ar putea arăta primul „11” al lui Mirel Rădoi

Andrei Burcă ar putea fi utilizat în centrul apărării cu Islanda
Andrei Burcă ar putea fi utilizat în centrul apărării cu Islanda

Articol de - Publicat miercuri, 07 octombrie 2020 08:42 / Actualizat miercuri, 07 octombrie 2020 10:14

Selecționerul Mirel Rădoi cântărește încă cele mai bune opțiuni pentru formula de start cu Islanda, mai ales în defensivă, unde i-a pierdut pe Vlad Chiricheș și pe Ionuț Nedelcearu, dar și în celelalte două compartimente ale sistemului 4-3-3.

  • Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV;
  • Dacă va trece de Islanda, România va înfrunta Ungaria sau Bulgaria, pe 12 noiembrie, pentru un loc la EURO 2020.

Ca de obicei, nimeni nu știe exact ce planuri are Mirel Rădoi pentru meciul de mâine din Islanda, cel mai important test al anului pentru națională, semifinala barajului pentru Euro 2020. Surse federale susțin că echipa probabilă nu ar fi încă creionată, cu atât mai mult cu cât doar ieri selecționerul i-a avut la dispoziție pe toți jucătorii din lot, la ultimul antrenament dinaintea plecării spre Reykjavik.

Toșca sau Burcă lângă Dragoș Grigore?

În privința portarului lucrurile sunt clare, Tătărușanu, chiar dacă n-a debutat încă într-un meci oficial la noua sa echipă, AC Milan, fiind favorit să intre titular. Din defensivă încep variabilele. După pierderea lui Chiricheș, accidentat, și Nedelcearu, care a trebuit să plece să semneze contractul cu AEK Atena, Rădoi a rămas fără căpitan, dar și fără cel mai înalt stoper. 

Hanca e cea mai clară opțiune pentru postul de fundaș dreapta, cu atât mai mult cu cât Burcă a trecut în compartimentul fundașilor centrali. Unde ar putea evolua alături de Dragoș Grigore, cel mai selecționat fundaș din lot. În dilemă rămâne folosirea lui Burcă sau Toșca în prima formulă. Iar în stânga defensivei se pare că va fi preferat Camora, care ar putea debuta chiar de la prima sa convocare.

VIDEO. Naționala României a ajuns în Islanda » Reporterii GSP au primele imagini de la sosirea delegației noastre

Crețu favorit la închidere

În linia de mijloc, chiar dacă Răzvan Marin a revenit la lot, sunt șanse mari ca tot Alexandru Crețu să fie închizător. Îl recomandă nu doar jocul din partidele din Liga Națiunilor, ci și talia (1,89 m, cel mai înalt dintre cei 20 de jucători de câmp), el putând ajuta defensiva mai ales la fazele fixe, împotriva masivilor islandezi. Lângă Crețu, Maxim și Stanciu ar completa cu experiență și creativitate linia de 3 mijlocași.

Mitriță în fața lui Ianis

În față, Pușcaș și Alibec ar urma să refacă cuplul din partida cu Irlanda de Nord. Iar lângă ei, pe poziția ocupată de Coman, acum accidentat, în Austria, cel mai probabil va fi Mitriță. În mare formă, micuțul atacant poate fi un factor surprinzător și destabilizator pentru defensiva islandeză. Nu este însă exclus ca Rădoi să mizeze pe Ianis Hagi, pe care nu a apucat să-l folosească împotriva austriecilor.

Ar reieși un prim „11” ofensiv, așa cum deja Mirel Rădoi a anunțat că vrea să joace. Firesc, totul se decide într-o singură manșă și doar învingătorul obține biletele pentru finala barajului.

Cum ar putea arăta România cu Islanda

  • Tătărușanu - Hanca, Dr. Grigore, Burcă, Camora - Maxim, Al. Crețu, N. Stanciu - Alibec, G. Pușcaș, Mitriță

Citește mai multe știri despre Islanda - România:

Marea dilemă a lui Mirel Rădoi: Bancu sau Camora? GSP vă prezintă o comparație între cei doi, ofensiv și defensiv

VIDEO+FOTO „Tricolorii” au ajuns în Islanda: test COVID-19 pe aeroport » Reporterii GSP au primele imagini de la sosirea delegației noastre

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
mirel
mirel  •  07 Octombrie 2020, 20:00
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 07 Octombrie 2020, 12:18

Da Mitrita un gol cu capul sa moara Wikingii de oftica!

Daca il ia Alibec pe umeri ar putea da gol si cu capul ...

mirel
mirel  •  07 Octombrie 2020, 19:57
Postat de whiteredarad pe 07 Octombrie 2020, 10:23

Ar fi nevoie pe dreapta sa intre Manea. spun asta pentru ca jocul islandezilor e bazat pe joc "pe sus" si avem doar 4 "saritori la cap"-Grigore, Burca, Camora si cretu-, iar Hanca este un maruntel. Asa "ne-a dovedit Norvegia la Bucuresti, cu fundas dreapta care nu stia la cap si cu Nistor care nu stie sa faca presing

Maruntelul de Hanca are 1,82m iar Manea cu un centimetru mai mult (1,83). Maruntelul a jucat la Cracovia, in sezonul 2020/2021, in 6 meciuri, 515 minute iar "uriasul" Manea a jucat in sezonul 2020/2021 doar 90 de minute intr-un meci cu Hermanstadt. Nu l-as alege pe Manea nici daca ar avea 1,93m, la cate minute jucate are in acest sezon.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează