FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA 1-2

Israel - România 1-2. Reacția lui Cosmin Contra după victoria cu Israel: "Mi-era teamă să nu ne prăbușim" » Cum explică marea surpriză din primul "11"

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 martie 2018 22:09

România a câștigat amicalul cu Israel, 2-1, după o repriză secundă excelentă a elevilor lui Cosmin Contra. A fost prima victoriei a naționalei noastre împotriva Israelului după 22 de ani!

  • România va juca marți împotriva Suediei, de la 21:30;

Cosmin Contra i-a felicitat pe jucători pentru că au revenit de la 0-1, a explicat cum a schimbat jocul echipei și a spus de ce l-a folosit pe Nicușor Bancu, 25 de ani, pe postul de fundaș stânga.

"Cred că a fost o primă repriză pe care am controlat-o. Am avut o singură scăpare, când a avut Chaim ocazia cu capul. După pauză au făcut exact ce le-am zis să NU facă. În repriza a doua, israelienii au avut 20 de minute bune și au marcat. Au schimbat bine și noi nu ne-am așezat bine.

După golul lor am schimbat imediat, cu Chipciu, Stanciu și Mitriță. Aveam nevoie de viteză pe benzi și să fim mai dezechilibranți. E bine că am reușit să întoarcem scorul. Am avut atitudine. Mi-era teamă să nu ne prăbușim după golul lor, așa cum se întâmplă de multe ori cu echipa noastră națională. Au fost multe lucruri pozitive, dar și greșeli.

Avem jucători tineri, dornici să se afirme. Nu mi-a fost frică să-l bag pe Bancu fundaș stânga. Eu l-am urmărit. A fost foarte bun la Craiova și a crescut pe faza defensivă. Aveam nevoie de incursiunile lui. Azi a făcut un meci bun", a spus Cosmin Contra la Pro X.

Nota 8a primit Cosmin Contra pentru victoria cu Israel

"Ne-am dorit să câștigăm. Am avut o atitudine bună. Sunt fericit și pentru mine, că am debutat și am dat o pasă de gol. Îmi doream să fac pasul către echipa mare. Nu am avut emoții. Când am intrat, a fost o bucurie foarte mare" Alexandru Mitriță

Citește și:

Străinii, impresionați de ce au trăit la meciul Generației de Aur: „E prima dată când sunt fericit că pierd”
Nationala
Străinii, impresionați de ce au trăit la meciul Generației de Aur: „E prima dată când sunt fericit că pierd”
Dana, soția lui Iosif Rotariu, a murit » Doliu în familia fostului mare internațional român
Media
Dana, soția lui Iosif Rotariu, a murit » Doliu în familia fostului mare internațional român
Audiență incredibilă la meciul Generației de Aur » Vârf de 2,2 milioane de telespectatori
Media
Audiență incredibilă la meciul Generației de Aur » Vârf de 2,2 milioane de telespectatori

Licitație la dineu pentru echipamentele Generației de Aur » Cât a plătit Șucu pentru tricoul lui Mourinho + Hagi a stabilit recordul serii

Cine transmite la TV meciul de adio al Generației de Aur » Ploaie de staruri mondiale pe Arena Națională


Comentarii (35)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  25 Martie 2018, 00:52
Postat de samertx pe 25 Martie 2018, 00:25

Felicitări, domnule selecționer! Cred că m-am luat cu altele și am uitat esențialul. :) Un stil agresiv, cu liniile sus, poate fi un prim pas în renașterea noastră ca echipă de temut.

sigur te referi la meciul de u19 cu Suedia. nu de caricatura aia de meci de la old-boys.

brandremist
brandremist  •  25 Martie 2018, 10:24

Pe de o parte nu înțeleg improvizațiile astea la o echipă națională când n-ai nici timpul să pregătești un meci și nici relațiile dintre jucători nu sunt bine sudate ca la un club. Dacă nu-l joci pe postul lui de ce îl mai iei? De ce nu iei altul în locul lui? Pe de altă parte la ce 11 a băgat Contra poate mă trezesc cu Raț titular la următoarele meciuri. :))

pma77
pma77  •  25 Martie 2018, 09:39

Pai v-ati cam prabusit in ultimele 15 min a fost un miracol ca n-ati luat gol..puteati sa luati lejer 2-3 la cat de prost ati jucat.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează