FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Cu „Zorro” la Euro 2019! Mirel Rădoi s-a consultat cu medicii și va miza pe Ionuț Nedelcearu în Italia

Ionuț Nedelcearu rămâne la naționala U21 // foto: Gazeta Sporturilor
Ionuț Nedelcearu rămâne la naționala U21 // foto: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 11 iunie 2019 23:00

Mirel Rădoi, selecționerul naționalei U21, a luat decizia finală în ceea ce privește situația lui Ionuț Nedelcearu (23 de ani), fundașul care a suferit o lovitură puternică la nas în meciul naționalei mari cu Malta, 4-0. 

Deși se ivise posibilitatea ca Nedelcearu să fie înlocuit cu dinamovistul Ricardo Grigore (20 de ani), fundașul grupării ruse Ufa va rămâne până la urmă în lotul naționalei U21 în perspectiva Europeanului care stă să înceapă.

fractură Ușoară

După o ședință prelungită la care au participat Mirel Rădoi, Nedelcearu și medicii, s-a stabilit că fundașul poate evolua și nu e nevoit să stea departe de gazon. 

Staff-ul naționalei se temea că Nedelcearu a suferit o fractură de piramidă nazală. În acest caz, fundașul ar fi avut nevoie de operație și ar fi ratat prezența la Euro 2019. Medicii din Malta au constatat însă că e vorba doar de o fractură stabilă a oaselor nazale, diagnostic confirmat și marți seară la Bologna, în Italia. Astfel, fundașul poate evolua fără probleme la turneul final.

Titular cu mascA lui Zorro

Nedelcearu este unul din stâlpii defensivei naționalei U21, având 7 meciuri în ultimele preliminarii. Acesta va fi aproape sigur titular în centrul apărării, însă va fi nevoit să poarte o mască pentru a-și proteja nasul în timpul jocului. 

Conform frf.ro, fundașului i s-au luat deja măsuri pentru a i se confecționa o mască de carbon cu o grosime de 1,5 mm.

Lovit de maltezi

Nedelcearu a suferit o accidentare urâtă în timpul meciului naționalei mari cu Malta, scor 4-0, fiind înlocuit în prima repriză cu Săpunaru. E posibil ca stoperul să fi suferit o fractură de piramidă nazală și să fie obligat să poarte o mască pe viitor în timpul meciurilor.

„Din fericire pentru mine, sunt bine, nu e nimic grav. Am fost la spital, m-a văzut un ORL-ist și mi-a spus că e doar o fractură stabilă a oaselor nazale, dar nu mă impiedică să pot evolua. Trebuie doar să stau 10 zile cu mască. Pe teren, mai mult mi-au dat lacrimile pentru că mă gândeam că pierd EURO”
Ionuț Nedelcearu

LOTUL CONVOCAT PENTRU EURO 2019

Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), AdrianRus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul), Ricardo Grigore (Dinamo)

Mijlocași: Tudor Băluță (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Denis Drăguș (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanți: George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

CELE 3 MECIURI ALE ROMÂNIEI LA EURO 2019

  • ROMÂNIA - Croația, 18 iunie, Serravalle (San Marino)
  • ROMÂNIA - Anglia, 21 iunie, Cesena (Italia)
  • ROMÂNIA - Franța, 24 iunie, Cesena (Italia)

Vezi și:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!


VIDEO + FOTO Mirel Rădoi primește întăriri în Italia! Ianis Hagi, Ionuț Radu, Denis Man, Tudor Băluță și George Pușcaș au ajuns în cantonament

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
stelist1986
stelist1986  •  12 Iunie 2019, 08:38

bre, da ce-s cu titlurile astea de clickbait rural? s-a decis, radoi a facut anuntul. a murit, fratele miresei a facut anuntul. imposibil sa nu va puteti pastra onestitatea, sa va citeasca oamenii si fara mizerii din astea

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close