FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA - ROMÂNIA

Mirel Rădoi, față în față cu cea mai dramatică amintire: „Nu-i va fi ușor să se întoarcă acolo”

S-au scurs 15 ani de la dezastrul cu Middlesbrough / FOTO: Imago Images
S-au scurs 15 ani de la dezastrul cu Middlesbrough / FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 05 iunie 2021 08:00 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 08:56

Mirel Rădoi, selecționerul naționalei, se întoarce, pentru meciul cu Anglia, la locul celei mai dramatice amintiri din cariera de jucător: calificarea pierdută de FCSB la Middlesbrough, în prelungirile semifinalei Cupei UEFA, în 2006. 

  • Anglia - România se joacă duminică, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro TV.

„Dacă mă întreabă Southgate de meciul nostru cu FCSB, din 2006, o să mă fac că nu-mi amintesc. O să-l întreb și eu dacă mai ține minte golul lui Dică”, a spus amuzat Mirel Rădoi, înaintea partidei cu Georgia. 

Înfrângerea României cu gruzinii, prima din istoria confruntărilor directe, a schimbat însă radical starea de spirit a selecționerului. Care trăiește un coșmar la cârma naționalei. Iar acum, a ajuns într-un altul, la Middlesbrough, pentru amicalul cu Anglia. 

Care se va juca pe Riverside Stadium, unde în urmă cu 15 ani, FCSB, cu Rădoi căpitan, rata dramatic, în prelungiri, prezența în finala Cupei UEFA.

Mirel Rădoi, reîntâlnire cu Southgate

Roș-albaștrii câștigaseră în turul semifinalei, la București, cu 1-0, printr-un gol al lui Dică. Cel care avea să deschidă scorul și la returul de pe „Riverside”. 

Românii și-au dublat avantajul prin Goian, însă englezii, într-un final nebun, au întors rezultatul și soarta calificării. 

Italianul Massimo Maccarone, cel care l-a înlocuit atunci chiar pe Gareth Southgate, selecționerul de acum al Angliei, a marcat golul decisiv, de 4-2, în minutul 89. A fost un șoc pentru echipa condusă de pe banca tehnică de Cosmin Olăroiu, dar și pentru fani. 

Iar foștii jucători nu au uitat niciodată acel moment, poate cel mai trist pentru carierele lor. Dorin Goian crede că: „O să-i trezească ceva aminitiri neplăcute lui Mirel, nu are cum să nu se întâmple asta, mai ales că trece și prin momente grele la cârma naționalei, care nu merge. 

Dar eu cred în el, știu ce luptător este. Îi urez baftă cu Anglia, să ne răzbune la Middlesbrough!”. 

Cu siguranță că nu-i va fi ușor lui Mirel să se întoarcă la Middlesbrough, chiar și după 15 ani... Dar o să treacă peste, acum e selecționer, are un meci greu, într-un moment dificil. Am ratat atunci finala, dar tot e cea mai bună performanță a unei echipe de club după '89 - Petre Marin, fost internațional

Rădoi a răbufnit după o întrebare primită de la reporterul GSP: „N-am cum să mă schimb! Poate vine cineva care să vă mulțumească”

Citește și alte știri despre naționala României:

Comparația care ne dă fiori: englezii au explodat, noi am stagnat! Momentul adevărului, la doi ani după Anglia - România de la „tineret”

EXCLUSIV Mirel Rădoi, atacat fără menajamente: „Sărăcuțul, am impresia că e teleportat de pe o altă planetă” + propuneri pentru înlocuitori

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
520143398153430
Pavel Radu  •  05 Iunie 2021, 09:15

La anul dacă o să mai dăm peste Armenia sau Georgia vom spune cu siguranță :" Rădoi față în făță cu cele mai negre rezultate " ale echipei naționale !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează