FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Ciuruiți din toate părțile! Un fost mare internațional amendează brambureala de la lot: „E o minciună! Nu faci asta dacă e atmosferă bună”

Jucătorii naționalei României, staful tehnic, dar și șefii FRF au intrat în colimatorul oamenilor de fotbal / Sursă foto: Imago Images +31   FOTO
Jucătorii naționalei României, staful tehnic, dar și șefii FRF au intrat în colimatorul oamenilor de fotbal / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 16 iunie 2022 08:29 / Actualizat joi, 16 iunie 2022 08:38

Jucătorii naționalei României, staful tehnic, dar și șefii FRF au intrat în colimatorul oamenilor de fotbal după încă un eșec penibil, acest ultim 0-3 cu Mugosa și compania.

Noua înfrângere de acasă, cu Muntenegru (0-3), a treia din patru partide disputate în Liga Națiunilor, a fost taxată cu furie de publicul de pe Giulești.

La rândul lor, în mass-media, foști internaționali și oameni de fotbal au avut intervenții extrem de dure la adresa „tricolorilor”, a stafului tehnic și a conducerii FRF. Printre cei mai vehemenți a fost Gică Popescu, la Prima TV. 

Gică Popescu: „Parcă se pregăteau să se retragă din fotbal”

Fostul mare internațional a comentat amar: „Este o seară tristă, cu greu o putem uita. Am fost învinși acasă de o echipă de categoria a treia. N-am arătat nimic, ne-am creat puține ocazii. Nouă ne lipsește atitudinea! La o fază, fundașul lor central se lupta cu 3 de-ai noștri”.

Apoi a continuat și mai înverșunat: „La 0-2, România era o echipă blazată. E greu să faci rezultate cu o asemenea atitudine. Părea o echipă din jucători care așteptau finalul meciului, apoi să se retragă din fotbal".

Începe picajul! România alunecă în clasamentul FIFA după rezultatele horror din Nations League: ne apropiem de cel mai slab loc all-time!
ROMÂNIA - MUNTENEGRU 0-3
Începe picajul! România alunecă în clasamentul FIFA după rezultatele horror din Nations League: ne apropiem de cel mai slab loc all-time!

Dorinel Munteanu: „Catastrofal! Nu mai am speranțe!”

La rândul său, Dorinel Munteanu, liderul all-time de selecții la națională, era extrem de trist într-o intervenție la AS.ro LIVE: „Prea multe nu sunt de spus. Marți, ca și în Muntenegru, a fost un meci catastrofal. Ne-am făcut de râs”.

Tehnicianul Oțelului a adăugat: „Nu cred că ne mai revenim. Nu cred în joc și în schimbarea din jurul echipei naționale. Nu avem cum. Nu cred că mai avem șanse să prindem primele două locuri, sub nicio formă. Jocul nu îmi dă speranțe deloc, deloc. Aseară a fost un dezastru, ca joc, ca atitudine. 

Mulți au spus că e o atmosferă super la națională. E o minciună! Nu te retragi de la națională dacă e o atmosferă bună. Unui jucător îi piere cheful de fotbal nu din cauza rezultatului, ci când în perspectivă nu se vede nimic”.

Ionel Ganea: „Edi Iordănescu să continue, dar în altă parte!” 

Ionel Ganea, cel care aducea ultima victorie a României la un turneu final, Euro 2000, când a transformat penaltyul de 3-2 cu Anglia, a recunoscut pentru Gazeta Sporturilor că „nu am văzut meciul cu Muntenegru, pentru că după începutul acestei campanii mi-am propus să nu mă mai uit. 

Am văzut doar rezumate. Dar ce mai e de zis la scorul ăsta?! Aș putea să vin cu două poze și cu buletinul? Așa, chiar și cu «colacul» ăla al meu, și nepregătit, tot fac față 20 de minute!

Dau o pasă, un șut, fac o alunecare, dau un cot în gură, fac ceva! Nu mai avem șanse decât dacă schimbăm tot de sus în jos. Lui Edi nu-i dau eu sfaturi, i le dă tatăl lui. Eu zic să continue în altă parte, nu aici, la națională!”.

+27 FOTO

Normal că Boloni era mai bun. Are experiență, e vertical, dar nu se vrea un om ca el, care să facă ce trebuie, nu ce vor alții. Acum la FRF sunt câțiva jucători, dar doar de decor, să zică lumea că sunt și fotbaliști la Casa Fotbalului.

Dacă aș veni selecționer, mi-ar trebui 4-5 meciuri să văd jucătorii, să-mi dau seama ce pot face cu ei. Era foarte greu cu acești tineri. Sunt slabi, au mofturi, nu joacă la echipa de club" Victor Pițurcă, la Pro Arena

Dacă aș veni selecționer, mi-ar trebui 4-5 meciuri să văd jucătorii, să-mi dau seama ce pot face cu ei. Era foarte greu cu acești tineri. Sunt slabi, au mofturi, nu joacă la echipa de club.

- Victor Pițurcă, la Pro Arena

Citește și alte știri despre echipa națională a României: 

Pleacă Edi, dar cine vine? Ce selecționer ar putea alege FRF dacă-l demite pe Iordănescu

Marcel Răducanu, enervat de Hagi: „Unde sunt jucătorii ăia valoroși?” + „Alibec e mai gras ca mine, a făcut întindere când și-a pus chiloții!”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (1)
mishu_74
mishu_74  •  16 Iunie 2022, 14:41

daca ne-a batut o echipa de categoria a 3-a inseamna ca noi suntem de categoria a 4-a spre a 5-a. mi se pare corect, pentru ca exact asta suntem. trebuie constientizat faptul asta de catre toata lumea si ori se face ceva pentru ridicarea valorii, ori se reduc asteptarile. avem de ales intre doua chestii. doua mah, nu zece. pe pariu ca nu facem niciuna?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează