FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Naționala lui Contra trebuie să facă în două meciuri ce nu a reușit în patru!

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat sambata, 17 noiembrie 2018 09:11

România are nevoie să câștige ultimele două meciuri din grupa de Liga Națiunilor ca să fie sigură de locul doi, dar cu actualul selecționer are un procent de numai 33% succese în confruntările cu miză.

Cosmin Contra încă e optimist. Aritmetica pentru calificarea la Euro, din Liga Națiunilor, îl susține. Teoretic, România mai are șanse chiar să câștige grupa noii competiții, dacă liderul, Serbia, se încurcă.

Sau poate ocupa locul doi care, tot teoretic, ar putea s-o trimită la baraj, după preliminariile clasice, din 2019. Tehnicianul chiar reproșează că "opinia publică și presa nu au remarcat că în 2018 nu am pierdut niciun meci și că lucrurile merg bine".

Avem însă nevoie de 6 puncte în această "dublă" cu Lituania și în Muntenegru, pentru a fi siguri de locul secund în grupa de Liga Națiunilor. Una în care, deocamdată, chiar și neînvinși, ocupăm locul 3 din 4. Iar statistica partidelor oficiale nu îi mai este la fel de favorabilă selecționerului, când vine vorba despre victorii.

Din trei "duble" a scos maximum 4 puncte

De când a preluat naționala, Cosmin Contra a disputat 3 "duble" oficiale. Una la finalul calificărilor pentru CM 2017, 3-1 cu Kazahstan și 1-1 în Danemarca, plus cele din Liga Națiunilor, 0-0 cu Muntenegru și 2-2 în Serbia, respectiv 2-1 în Lituania și 0-0 cu Serbia.

A obținut de două ori 4 puncte și o dată numai două puncte. În aceste 6 partide, România a câștigat de două ori, un procent al victoriilor de 33%. Iar rata scade în Liga Națiunilor, unde avem doar un succes din 4 jocuri, adică 25%.

Per total, în "era" Contra, naționala a disputat 12 partide, 6 oficiale și 6 amicale, în care a strâns 7 victorii , 4 remize și o înfrângere. La general, procentul victoriilor crește la 58%, dar în condițiile în care am învins în partide fără miză adversari cu echipe experimentale precum Turcia, Israel, Chile sau chiar Suedia.

Contra are două "duble" în care a obținut maximum, dar numai în confruntările amicale. 

7 victoriia adunat România în mandatul lui Cosmin Contra, dar numai două în partidele oficiale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
antifcsb91
antifcsb91  •  17 Noiembrie 2018, 14:10

Oricum nu ne calificam la Campionatul European Serbia castiga lejer cu Muntenegru sunt doua ore pierdute din viata ca sa te uiti la un meci fara miza Romania-Lituania

dinamo_fan
dinamo_fan  •  17 Noiembrie 2018, 11:13

daca baga iar toata echipa de old boys nici nu are rost sa mai imi pierd 2 ore din viata.

1189594351073689
Vladescu Mircea  •  17 Noiembrie 2018, 11:10

Cu echipa care o trimite asta seara nu avem cum sa castigam , asta e clar !!!!!Se pare ca asta este Tatarusanu - Manea, Sapunaru, Nedelcearu, Bancu - Anton, Baluta - Chipciu, Maxim, Deac - Tucudean !!!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează