FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAŢIONALĂ

Noutate majoră la naţională: "Schimb sistemul de joc, ni se potrivește mai bine" » De ce Ioniță nu a fost convocat

FOTO: CRISTI PREDA
FOTO: CRISTI PREDA

Articol de GSP - Publicat marti, 12 decembrie 2017 20:25

Cosmin Contra, selecţionerul primei reprezentative, a declarat că, începând cu 2018, intenţionează să schimbe sistemul de joc al "tricolorilor". Acesta a vorbit despre primele trei luni petrecute pe banca naţionalei, comentând şi situaţia mai multor "tricolori".  

"O să schimb sistemul în 4-3-3, aşa cum joacă Gică Hagi la Viitorul. Asta o să experimentăm din primăvară. Mi se pare că se potriveşte naţionalei noastre şi o să vedem ce o să iasă. Avem timp să deprindem sistemul, mai ales că sunt jucători obişnuiţi să evolueze în el", a spus Contra. 

"Guriţă" a explicat şi motivele pentru care nu l-a convocat la ultimele două meciuri, amicalele cu Turcia, 2-0, şi Olanda, 0-3, pe jucătorul Astrei Alexandru Ioniţă, unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1 la ora actuală. 

"Nu l-am convocat pe Ioniță pentru că am vrut să-l văd pe Torje. Gabi era într-o formă bună, marcase două sau trei goluri la Karabuk și voiam să-l văd pe Torje, care nu mai jucase de mult timp la națională.

Asta nu înseamnă că Ioniță a ieșit din vederile mele, dimpotrivă. Eu l-am debutat la echipa națională, este un jucător talentat și trebuie să avem grijă de astfel de fotbaliști", a mai spus Contra, la TV Digi Sport.

Ioniţă a debutat la echipa naţională în mandatul lui Contra, chiar în primul său meci, 3-1 cu Kazahstan, când a intrat în locul lui Budescu cu 10 minute înainte de final. 

...despre regula pe care a impus-o în vestiar: "Nu am avut nicio problemă de indisciplină până acum. Le-am explicat jucătorilor că nu accept aşa ceva şi, indiferent de numele lor, nu vor mai veni la echipa naţională dacă vor face probleme". 

...despre situaţia lui Chiricheş: "Din ce am vorbit cu cei de la Napoli, nu cred că îl vor lăsa pe Chiricheş să plece. Cei de acolo îi vor prelungi contractul, sunt foarte mulţumiţi de el. L-am urmărit în meciul cu Şahtior din Liga Campionilor, a jucat foarte bine, am fost mulţumit de el. I-am spus «Dacă vei reuşi să joci aşa mereu, nu vei avea probleme». În momentul de faţă, Chiricheş nu poate ieşi din primul "11" al naţionalei". 

...despre alegerile de la FRF: "Eu antrenez, atât! Nu sunt politician, mă dedic doar asupra muncii mele de antrenor la naţională". 

"Vrem să formăm o echipă nouă sau să ne calificăm? Dacă obiectivul meu e să ne calificăm la EURO, atunci voi convoca cei mai în formă jucători"

"Cred că Nedelcu suferă din cauza schimbării de sistem. Nedelcu trebuie să joace în faţa apărării, dar singur"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
balauru48
balauru48  •  13 Decembrie 2017, 07:44
Postat de arsenie_b pe 12 Decembrie 2017, 22:17

Sistemul lui de joc e hai cu totii in ghiveci, si sa muscam din adversar pana ni se tocesc coltii! Vai de capul lui, acest parvenit, impotriva..

Vrei sa ne demonstrezi cu fiecare comentariul pe care il faci, dar noi stim ca punctul tau forte nu este inteligenta.

fcsbnuesteaua
fcsbnuesteaua  •  12 Decembrie 2017, 23:17
Postat de arsenie_b pe 12 Decembrie 2017, 22:17

Sistemul lui de joc e hai cu totii in ghiveci, si sa muscam din adversar pana ni se tocesc coltii! Vai de capul lui, acest parvenit, impotriva..

esti vai steaua ta ...numai ghiveci ai in capul ala sec ....cu tine nu se poate discuta ...ca sa ma cobor la nivelul tau trb sa ma mut intr-o zona rurala ...sa ma apuc de agricultura .

arsenie_b
arsenie_b  •  12 Decembrie 2017, 22:17

Sistemul lui de joc e hai cu totii in ghiveci, si sa muscam din adversar pana ni se tocesc coltii! Vai de capul lui, acest parvenit, impotriva..

Vezi toate comentariile (5)
Comentează