FOTBAL  »  NATIONALA  »  COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2

EXCLUSIV Poate da Ianis Hagi un randament mai bun în centru? » 3 experți analizează pentru GSP noua idee a lui Iordănescu și dau verdictul

Ianis Hagi în meciul cu Columbia, foto: Gettyimages
Ianis Hagi în meciul cu Columbia, foto: Gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2024 17:00 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 20:30

Ianis Hagi (25 de ani) a evoluat pe o poziție inedită în amicalul Columbia - România 3-2, disputat pe stadionul Civitas Metropolitano din Madrid. Edi Iordănescu l-a testat în centrul terenului, în spatele vârfului, pe jucătorul aflat în proprietatea lui Rangers, intrat pe teren în repriza a doua.

În minutul 56, Hagi jr. i-a luat locul lui Valentin Mihăilă și a preluat responsabilitățile lui Răzvan Marin, pentru ca ulterior, după ieșirea lui Nicolae Stanciu, să evolueze în spatele vârfului, în sistemul 4-2-3-1.

Prin plasamentul său avansat, la scorul de 3-0, Ianis Hagi a simțit că poate deposeda, iar în momentul în care a intrat în posesia mingii, nu a stat pe gânduri și a șutut sigur, pe centru. A rezultat golul care a dat tonul în rândul colegilor săi, aspect ce l-a mulțumit pe deplin pe selecționer.

Reușita, dar mai ales jocul orientat spre atac, a dat naștere unei noi teme de dezbatere înainte de Euro 2024: pe ce post ar da Ianis Hagi cel mai bun randament?

  • Pe 4 și 8 iunie, România va disputa ultimele două meciuri amicale înainte de Euro 2024, cu Bulgaria, respectiv Liechtenstein, ambele pe Stadionul Steaua.

Rusescu, Marica și Săndoi analizează noua poziție a lui Ianis Hagi

Ciprian Marica, Raul Rusescu și Emil Săndoi au răspuns provocării lansate de GSP.ro în privința noii dileme ale lui Edi Iordănescu pentru următoarele săptămâni.

Utilizat în mare parte în bandă dreaptă, Ia fel ca la Alaves - acolo unde evoluează doar pe finaluri de meci, Ianis Hagi a înscris două goluri în preliminarii, cu Andorra și Israel, în ambele situații din interiorul careului, relativ perpendicular cu poarta.

5 goluri și 4 assist-urisunt cifrele lui Ianis Hagi în cele 33 de meciuri la naționala României

Raul Rusescu: „Ianis a intrat foarte bine și cu Irlanda de Nord, este un jucător care are personalitate. În schimb, din ce am văzut aseară, a jucat pe poziție centrală, se simte mult mai bine mai central, a avut parcă un plus de atitudine, de determinare. Din punctul meu de vedere, Ianis pe poziție centrală este mult, mult mai bun decât Ianis în bandă”.

Ciprian Marica: „Ianis a intrat bine, are apetitul acesta pentru națională, se vede cu ochiul liber că îi place, se simte bine și e dornic să ajute echipa. Acum, rămâne de vazut pe ce poziție va juca la Euro 2024. În centru, mi s-a părut activ, a împins, suntem obișnuiți cu el la finalizare, dar ca mijlocaș ofensiv central nu știu dacă se poate întoarce în apărare. Cu toate că nu ai nevoie de viteză - pentru că nu e jucător cu viteză, ai nevoie de luciditate. Depinde și de adversar, de situație, e devreme acum”.

Emil Săndoi: „Din punctul meu de vedere, Ianis Hagi poate juca într-un sistem 4-3-3, ca inter, în bandă și în spatele vârfului. Este polivalent, nu știu unde poate să dea randamentul cel mai bun, depinde și de adversar, dar cred că Ianis e mai periculos în zona centrala, poate sa lovească mingea cu ambele picioare, simte poarta atunci când ajunge mingea este la el și se află în preajma porții.

Poate da Ianis Hagi un randament mai bun în centru? » 3 experți analizează pentru GSP noua idee a lui Iordănescu și dau verdictul
Ianis Hagi în meciul cu Columbia, foto: Gettyimages

Cum ar putea arăta echipa României cu Ianis Hagi mijlocaș ofensiv central:

Integrarea lui Ianis Hagi în axul ofensiv ar atrage mai multe schimbări în echipa lui Edi Iordănescu. În primul rând, Nicolae Stanciu nu s-ar mai regăsi pe poziția de mijlocaș ofensiv și ar putea juca în fața apărării, așa cum s-a mai întâmplat în mandatul lui Mirel Rădoi.

De asemenea, unul dintre Marius Marin și Răzvan Marin ar fi nevoiți să treacă pe bancă, în timp ce Olimpiu Moruțan și Dennis Man ar fi soluțiile din flancul drept.

Două variante de joc cu Ianis Hagi mijlocaș central ofensiv la Euro 2024:

  • Moldovan - Manea (Rațiu), Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin, Stanciu - Dennis Man (Moruțan), Ianis Hagi, Coman (Mihăilă) - Pușcaș (Drăguș);
  • Moldovan - Manea (Rațiu), Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, Stanciu - Dennis Man (Moruțan), Ianis Hagi, Coman (Mihăilă) - Pușcaș (Drăguș);

7 a fost notaprimită de Ianis Hagi din partea reporterului GSP după Columbia - România 3-2

Când nu ai minute la club, este greu să ții ritmul la un asemenea nivel. Ianis este o excepție, a intrat foarte bine la București, a intrat excelent aici. Avem prea puțini jucători la un nivel foarte bun. Am făcut niște pași, dar nu mă bucură că am mers la mai bine, dar jucăm mai puțin.
Edi Iordănescu după România - Columbia 2-3

VIDEO. Rusescu a făcut lotul României pentru Euro 2024

Citește și:

Ciprian Marica vede o lacună în primul 11 al naționalei: „Mă uitam că rămâne în fața fundașilor și nu împinge”
COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2
Ciprian Marica vede o lacună în primul 11 al naționalei: „Mă uitam că rămâne în fața fundașilor și nu împinge”
România, încă două meciuri de verificare înainte de EURO 2024 » Ce urmează pentru „tricolori”
EURO 2024
România, încă două meciuri de verificare înainte de EURO 2024 » Ce urmează pentru „tricolori”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  28 Martie 2024, 21:09

Domnilor, lui Ianis Hagi , în cel mai fericit caz i s-ar potrivi ( dacă tăticu n-ar pune presiune sa fie titular cu personalitate) locul din centrul băncii de rezerve. Încă nu este suficient de puternic , nici viteza nu are și nu are talentul ,tupeul și personalitatea tăticului. Cred ca din pdv fizic ii seamănă mamei și nu tatălui. Este extrem de firav dar în schimb ii da bine și cu tupeu din gura ...adica cu " personalitate". În rest sa zică mersi ca este luat în lot.

ovis
ovis  •  28 Martie 2024, 08:42

Nu-s neaparat mare fan Ianis,dar e un jucator mai mult decat decent pentru Romania.Si are ceva ,ce nu a aratat niciun jucator din cei ce au jucat marti la mijloc pentru noi-personalitate. Nu e cel mai mare mijlocas din lume, dar e cel mai bun din cati avem. Iar faptul ca joaca cate 5 minute la o echipa ca Alaves,nu mi se pare deloc ca i de ras. Haideti sa ne uitam de unde vin si ce joaca toti mijlocasii Romaniei.

Domnul
Domnul  •  28 Martie 2024, 05:21

Bună dimineața! IANIS a fost format pt a juca in zona centrală, aici este locul lui ! El poate si pe extreme, dar il scoți din nativul lui. IANIS IN CENTRU! Celelalte sunt improvizații! STANCIU nu e mai bun decat IANIS. PUNCT.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează