FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII EURO 2020

PRELIMINARII EURO 2020 // România, la "și altele" » Cum au analizat jurnaliștii suedezi grupa din preliminariile pentru EURO 2020

România a învins Suedia, 1-0, într-un amical jucat în martie, partidă în care suedezii au folosit numeroase rezerve // foto: Raed Krishan
România a învins Suedia, 1-0, într-un amical jucat în martie, partidă în care suedezii au folosit numeroase rezerve // foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 decembrie 2018 18:02

România și-a aflat azi adversarele din preliminariile pentru EURO 2020. "Tricolorii" au fost repartizați în Grupa F, alături de Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe și Malta.

Jurnaliștii suedezi nu o văd pe România printre favoritele la calificare. Publicația Aftonbladet a radiografiat grupa "nordicilor", iar principala adversară pentru locul 2 e considerată Norvegia.

"Nu, nu a fost o tragere de vis pentru echipa condusă de Janne Anderson. Pe lânga Spania, echipa Suediei este obligată să înfrunte cea mai puternică selectionată a Norvegiei din 1929 încoace. În grupa F se mai află România, Feroe si Malta", a notat publicația suedeză.

Pe ce loc termină România grupa?

1
2
3
4
5
6

prezentarea SUEDIei

  • Antrenor: Janne Andersson
  • Vedetă: Victor Lindelof (Manchester United)
  • Palmares la Euro: semifinale (1992)
  • România vs. Suedia: 3 victorii, 3 remize, 3 înfrângeri
  • Ultima întâlnire: România - Suedia 1-0 (amical, 2018)
  • Echipa-tip: Olsen - Lustig, Lindelof, Granqvist, Augustinsson - Larsson, Johansson, K. Olsson, M. Olsson - Berg, Claesson

Janne Andersson (56 de ani) este selecționer nordicilor. Starul suedezilor este fundașul lui Manchester United, Victor Lindelof, cotat la 24 de milioane de euro.

Suedezii s-au calificat în play-off-ul Ligii Națiunilor dintr-o grupă cu Turcia și Rusia.

Au participat la Mondialul din Rusia, unde au reușit să câștige grupa cu Germania, Mexic și Coreea de Sud. În optimile de finală au depășit naționala Elveției, scor 1-0, fiind opriți în sferturile de finală de Anglia, scor 0-2.

De suedezi ne leagă amintiri nu tocmai plăcute. Pe 10 iulie 1994, România a fost la câteva minute de o performanţă istorică: prezenţa în semifinalele Campionatului Mondial din Statele Unite ale Americii. Drumul ne-a fost blocat la loviturile de departajare de suedezi, scor 4-5, după 2-2 în timpul regulamentar.

Vezi și: PRELIMINARII EURO 2020 // Prezentarea adversarelor României » Spania, favorită certă! Cu cine ne luptăm pentru locul 2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
supereduardo10
supereduardo10  •  03 Decembrie 2018, 09:42

e posibil sa terminam pe 2 dar trebuie sa avem si noroc

mihai_luchian
mihai_luchian  •  02 Decembrie 2018, 20:21

Avem șanse, Suedia și Norvegia pot fi învinse, nici Spania nu mai e o sperietoare, are evoluții oscilante. Totul e posibil.

theopalas
theopalas  •  02 Decembrie 2018, 19:48
Postat de steaua1986forever pe 02 Decembrie 2018, 19:37

Tu esti ala care spunea la Euro trecut ca ajungem in finala? Toti "pozitivii" ca tine radeau de mine cand spuneam ca o sa ne bata pana si Albania. Si uite, se pare ca am avut dreptate. Una e optimismul si alta e ignoranta prietene, cred ca faci confuzii. Suntem slabi. Rau. Dar am macar speranta ca o sa vina o alta generatie mai buna, cei care sunt acum in schimb nu o sa prinda nimic in viata asta: nu calificari la turnee finale, nu transferuri la echipe serioase, nu UCL (macar participari), etc. Asta e adevarul, cu cat de ne mintim mai mult cu atat ne facem mai rau.

Suntem slabi, dar daca sunt motivati baietii pot scoate rezultate bune. Norvegia si Suedia ce mari echipe sunt? Evident ca se poate intampla orice, sa ne bata si Feroe, dar nu cred ca nu putem termina pe 2 daca jucam cum trebuie. Spania e la ani lumina fata de restul, nu viseaza nimeni la locul 1, doar daca nu vor fi surprize.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează