FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Rădoi preia U21» Când se va oficializa mutarea

Mirel Rădoi
foto: GSP
Mirel Rădoi foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 20 iulie 2018 09:00

FRF așteaptă ca fostul internațional Mirel Rădoi să-și termine cursurile pentru licența A la sfârșitul săptămânii viitoare pentru ca apoi să-i dea pe mână lotul de tineret, aflat în campania pentru CE 2019. 

Au trecut 42 de zile de când naționala U21 a rămas fără selecționer după plecarea intempestivă a lui Daniel Isăilă, iar lotul e în continuare fără staff. Și până la următoarele meciuri, cu Portugalia (d, 7 septembrie) și Bosnia (a, 12 septembrie), ambele vitale în lupta pentru calificare, a mai rămas doar o lună și jumătate.

Numele noului antrenor ar urma să fie validat în proximul Comitet Executiv, programat la începutul lunii august, dar identitatea lui e aproape certă: Mirel Rădoi. Fostul internațional a fost cooptat la U21 în luna martie, ca manager sportiv, iar acum va trece pe bancă pentru finalul campaniei pentru Euro 2019, găzduit de Italia și San Marino.

FRF ezită deocamdată să-l anunțe în mod oficial pentru că Rădoi urmează să-și termine la finalul săptămânii următoare cursurile pentru licența A. Aceasta nu e obligatorie la U21, dar federația încearcă să evite critici legate de faptul că numește la vârf un antrenor neșcolit. 

Clasament preliminarii grupa 8

1. Bosnia 15p (7j), 2. Portugalia 13p (6j), 3. România 12p (6j), 4. Elveția 7p (7j), 5. Țara Galilor 7p (6j), 6. Liechtenstein 0p (6j)

Cum se obține calificarea: la turneul final merg câștigătoarele celor 9 serii, iar cele mai bune patru echipe de pe locul doi vor disputa un baraj tur-retur pentru încă două poziții la Euro

Ce meciuri mai au "tricolorii"

  • 7 septembrie: Portugalia - România
  • 12 septembrie: România - Bosnia
  • 12 octombrie: România - Țara Galilor
  • 16 octombrie: România - Liechtenstein

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează